13.4.12

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ


Η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως γίνεται σήμερα 88 ετών.

8 σχόλια:

giaolaftaieioolympiakos είπε...

Σεβόμενος τον χώρο που μου δίνετε στο blog σας, επιτρέψτε μου να μην ευχηθώ Χρόνια Πολλά στην ΑΕΚ.

Και ο λόγος είναι καθαρά στον βωμό της αντιπαλότητας και της αχαριστίας εκ μέρους μιας ομάδος που έχει καπηλευτεί την προσφυγιά και με συστηματικό τρόπο στηλιτεύει άλλες προσφυγικές Σμυρνάϊκες ομάδες (Απόλλων Αθηνών, Πανιώνιος) που "τολμούν" να επικαλεστούν τις προσφυγικές τους ρίζες.

Αν το ΑΕΚ (δεν το πα εγώ, ο Νεστορίδες το πε) πιστεύει ότι έχει το αναφαίρετο στοιχείο της Προσφυγιάς και δη της Κωνσταντινουπολίτικης καταγωγής, τότες μιλάμε για αλαζονεία. Αλλά, επειδή η Μάνα ΑΕΚ, ούσα Προσφυγική ομάδα δεν ανέχεται την ψευτιά και την παγαποντιά, μιας που δεν συνάδει με τις Ορθόδοξες Χριστιανικές αξίες μιας Προσφυγικής ομάδος, ας επιστρέψει το μουσαντένιο Πρωτάθλημα που πήραν στα χαρτιά επί Θείου Μπάρλου.

Αλλά, ξέχασα μόνο συνθηματάκια "Θρύλε γερά και πάρτο στα χαρτιά" είναι καλοί στο να βγάζουν οι Πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Όταν επί Τίγρη (ρρρροοοοοάρ) και Γιδόπουλου, σβήνανε τα φώτα, όταν επί Στάθη πέφτανε κάτω σαν τους πασατέμπους φοβούμενοι τον διασυρμό, ήτανε καλά και όλα Άγια.

Συνεχίζουνε και αναζητούν υπαίτιους στο πρόσωπου (ποιού άλλου, φυσικά) του Ολυμπιακού. Ακόμα και όταν πήγανε να μείνουνε εκτός Ευρώπης και τους δανείσαμε το γήπεδο, ούτε και εκεί δεν δείξανε μια ελάχιστη ευγνομωσύνη. Ο δικηγοράκος της Πλάκας, βγήκε και καταφέρθηκε εναντίον του Ολυμπιακού και τον ερχόμενο χρόνονο έσυρε τον χορό με υβριστικά συνθήματα μέσα από το πούλμαν της Μάνας ΑΕΚ.

Η Μάνα ΑΕΚ χρωστάει της Μιχαλούς στο Δημόσιο (46 εκ. ευρώ) και όμως ακόμα και εκεί με υποβολιμαία άρθρα συνεχίζουνε και εμπλέκουν το όνομα του Ολυμπιακού και την Καραϊσκάκης ΑΕ.

Ακόμα και όταν η Μάνα ΑΕΚ ήτανε στα πάνω της (1991-95) και έκοβε και έραβε στην τότε ΚΕΔ, ακόμη και τότε παίζανε με μένος και με λύσσα εναντίον μας. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Γι'αυτούς θα είμαστε το κόκκινο πανί. Ο λόγος; Μα, γιατί πάντα τους κοντράραμε, και ο Ολυμπιακός λαός γέμιζε την Φιλαδέλφεια και τους έκανε πλάκα. Γιατί ακόμα και όταν δεν είχαμε ομάδα και διοικητικά είμασταν ακυβέρνητοι, τους παίζαμε στα ίσα.

Πολύ σύγγαυροι λένε το γνωστό, κατ'εμέ κλισέ, "μια δυνατή ΑΕΚ, είναι καλή για το Ελληνικό Πρωτάθλημα". Δεν το συμμερίζομαι. Και πιστέψτε με, όταν ο Ολυμπιακός πέρναγε τα μύρια στα Πέτρινα Χρόνια, δεν υπήρχε κανένας μα κανένας που συμμεριζόντανε την τότε δυσχερή οικονομική, αγωνιστική και διοικητική κατάσταση του Ολυμπιακού μας. Όλοι ήσαντο εναντίον μας. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Χρόνια Πολλά στις Προσφυγικές ομάδες του Πανιωνίου και του Απόλλωνα Αθηνών.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ giaolaftaieioolympiakos: Αγαπητέ σύγγαυρε, αν χρειαστεί (αλλά δεν θα χρειαστεί!), μπορώ να υπερθεματίσω σε όσα γράφεις. Αυτά που λες είναι όλα σωστά, και τα προσυπογράφω. Όμως εγώ ξέρω την ΑΕΚ σαν σπουδαίο μας αντίπαλο με παίχτες της τον Νεστορίδη, τον Σταματιάδη, τον Παπαϊωάννου, τον Σκευοφύλακα, τον Τόσκα, τον Νικολάου, τον Αρδίζογλου, τον Μαύρο, τον Μπάγεβιτς... Αυτή την ΑΕΚ "ξέρω" και σε αυτή την ΑΕΚ εύχομαι Χρόνια Πολλά. Όχι στο "μαγαζάκι" των Γιδοπουλοτίγρηδων και των Αδαμιδοβασιλομπίλαρων. Την ΑΕΚ του Μπάρλου έχω στο μυαλό μου, και αυτήν θέλω να έχω αντίπαλο.

Καλό Πάσχα!

giaolaftaieioolympiakos είπε...

Kαλό Πάσχα και σε εσάς όπως και στην οικογένεια σας, κ. Κεντρώτη.

Σας διαβάζω συχνά (βλ. παρακολουθώντας το blog σας) και μου αρέσει ο τρόπος γραφής σας, όπως και τα τραγούδια που συχνά-πυκνά ανεβάζετε. Το βιβλίο σας δε το έχω διαβάσει και το έχω προτείνει σε πολλούς σύγγαυρους φίλους.

Ελπίζω να μην ακούστηκα απόλυτος σχετικά με την Μάνα ΑΕΚ.

Όπως και να 'χει, σας εύχομαι Καλό Πάσχα και πρωτίστως με σωματική και ψυχική υγεία.

Κώστας,

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Σωστα, πολύ σωστα Γιωργο Η ΑΕΚ, όπως και ο Πανιώνιος, και ο Απόλλων έχουν ιστορία Αν κάποιοι κατα καιρούς, διοικουντες ή παίκτες δεν στέκονται αντάξιοι της ιστορίας αυτής (και το ιδιο, βεβαια, να τονίσω ότι ισχύει και για τον Ολυμπιακό-αλλά και τον Παναθηναϊκό) δεν φταίει η ιστορία αλλά οι ..κάποιοι Την ΑΕΚ του Παπαϊωάννου, τον Παναθηναϊκό του Οικονομόπουλου, τον Απόλλωνα του Κυριακού, τον Πανιώνιο του Δέδε-ναι, τιμή

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ giaolaftaieioolympiakos: Ανταποδίδω τις ευχές, σύγγαυρε. Να είσαι καλά.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Βεβαίως το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό!

νασος είπε...

Κυριε Κεντρωτη ο Παππους μου εχει παιξει στην ΑΕΚ και μαλιστα ειναι ο μοναδικος Ελληνας που εχει σκοραρει στο Καμπ Νοου (αν σας ηρθε στο μυαλο ο Κωνσταντινου να σας πω πως ειναι κυπριος). Η ΑΕΚ επαιζε φιλικο με την Μπαρτσα εκτος εδρας και γνωρισε την βαρια ηττα με 6-1 και το μοναδικο γκολ το εβαλε ο παππους μου μετα απο σεντρα του Γκουβα. Εχω και προτοσελιδο της αθλητικης φωνης.
Εχει παιξει επισης σε ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ απο οπου πηγε στην ΑΕΚ και επισης στην Παναχαικη οπου πηγε μετα την ΑΕΚ. Νικος Ζαγκοτσης λεγεται.
http://www.erasitexniko-podosfairo.gr/%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF/team/%CE%91%CE%95-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/31/320

Και στην ιστορια της παναχαικης τον γραφει:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%93.%CE%95.
Αν και αρρωστος γαυρος θελω ξανα την ΑΕΚ δυνατη...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Νάσος: Σύγγαυρε, σε ευχαριστώ πολύ. Καλό Πάσχα!