14.9.11

ΤΙ ΛΕΣ, ΕΡΝΕΣΤΟ ΜΟΥ;


Είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε διάφορα ωραία μετά τη λήξη του χθεσινού ματς:

Δυστυχώς ξεκινήσαμε το πρώτο επίσημο ματς με μια ήττα. Είναι μεγάλη απογοήτευση που δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο μέρος που ήμασταν βελτιωμένοι. Ο αντίπαλος είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Αν και προσπαθήσαμε δεν τα καταφέραμενα δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί.

Αφού χάσαμε το πρώτο ματς που ήταν και εντός, τα πράγματα είναι δύσκολα. Ξέραμε πως ήταν δύσκολος όμιλος και όλες οι ομάδες είναι πιο δυνατές από εμάς. Υπάρχουν δύο επιλογές: Μπορούμε να πούμε πως χάσαμε και όλα χάθηκαν ή να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να πούμε πως έχουμε 3 βαθμούς από τον πρώτο. Χάσαμε από ανώτερο αντίπαλο, πιο έτοιμο και θα συνεχίσουμε για να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε για να συνεχίσουμε στην διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε παιχνίδια. Αυτό ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα για εμάς, που φάνηκε. Δεν μας αρέσουν οι δικαιολογίες, αφού το ξέραμε από νωρίς. Σε πολλούς παίκτες φάνηκε η κούραση, όπως ο Μιραλάς και ο Αμπντούν, που προσπάθησαν πολύ στο πρώτο μέρος όμως στο τέλος στέρεψαν από δυνάμεις. Στο β' ήμασταν βελτιωμένοι, είχαμε πρόβλημα κούρασης, όμως θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε σ' αυτό πάντως, γιατί ήταν ένα πρόβλημα που το ξέραμε από την αρχή.

Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα το να παίζεις στην Ελλάδα και να είσαι κυρίαρχος και να πιέζεις και στην επίθεση και στην άμυνα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Μαρσέιγ είναι πρωταθλήτρια έστω κι αν δεν πήρε τον τίτλο. Είναι δύσκολο να μεταφέρεις την ταυτότητα που έχει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Αυτό το στυλ έχουν άλλωστε και οι αντίπαλοί μας. Πιέζουν συνεχώς και με γρήγορο ρυθμό. Προσπαθούμε πάντως όσο μπορούμε για να καταφέρουμε.

Κατανοούμε πως ο καθένας έχει την άποψή του, όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε πως ήταν δύσκολο ματς και ο αντίπαλος ήταν πολύ ανώτερος από εμάς σε κάποια ματς. Θα μπορούσαμε και εμείς όμως να σκοράρουμε. Δεν μπορούμε όμως να συγκρίνουμε ένα παιχνίδι επίσημο του Champions League με φιλικά. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι στην συνέχεια.

Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στο μέλλον στο Champions League. Την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα που είναι ο πρώτος στόχος για εμάς και έχουμε το μυαλό μας εκεί. Όταν θα έρθει η ώρα να παίξουμε με την Άρσεναλ θα δούμε ποιοι θα παίξουν. Οι Ιμπαγάσα και Τζιμπούρ δεν ήταν 100% έτοιμοι. Ξαναλέω όμως πως έχουμε το μυαλό μας στο πρωτάθλημα και το Champions League για εμάς είναι κάτι έξτρα, που θέλουμε απλά να τα πάμε καλά.

πρώτο ημίχρονο η Μαρσέιγ ήταν καλύτερη από εμάς, εκτός από τα πρώτα 20 λεπτά που το ματς ήταν ισορροπημένο. Στο β' μας έβαλαν το γκολ, όμως εμείς πατήσαμε περισσότερο στην περιοχή τους και θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει. Στο β' ήμασταν βελτιωμένοι, αλλά μένει μια άσχημη αίσθηση για το πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά, θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και είμαστε ευχαριστημένοι από την συμπεριφορά που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε όμως καμία αμφιβολία πως θέλουμε να βελτιωθούμε και να τα πάμε καλά.

Έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Το Champions League είναι ένα έξτρα βραβείο για εμάς. Από εδώ και πέρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολους αντίπαλους, αρχικά στο Λονδίνο την Άρσεναλ. Είναι αλήθεια πως δεν καταφέραμε να κάνουμε ευκαιρίες, άλλα το Champions League είναι διαφορετικό από το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν γίνονται εύκολα ευκαιρίες.

*****************************************


Αυτά, φίλε Ερνέστο, είναι μισοκακόμοιρα πράγματα. Της συμφοράς. Δεν ταιριάζουν στον Ολυμπιακό. Όταν τα λένε άλλοι, τους κοροϊδεύουμε. Κοινώς: σπάμε πλάκα μαζί τους. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Αλλά, έλα που δεν μπορούμε εμείς να σπάμε πλάκα με τον Ολυμπιακό. Η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας μας ήταν τραγική, και η ευθύνη σου γι' αυτό είναι τεράστια, γιατί εσύ είσαι το αφεντικό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: