20.2.11

ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ


Για να πούμε μερικές κουβέντες με αφορμή τον χθεσινό αγώνα Ολυμπιακού - Πανθηναϊκού:

1. Η άνανδρη επίθεση των ανθρωπαρίων, που νομίζουν ότι είναι ολυμπιακοί, εναντίον κάποιων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του αγώνα δεν πρέπει να δώσει αφορμή για αδάπανες "καταδίκες", αλλά να αποτελέσει ξεκίνημα για ουσιαστική δράση. Ο ΟΣΦΠ πρέπει να εξαφανίσει τα καθάρματα αυτά από προσώπου γης. Εννοώ τη φυσική εξάλειψή τους - ναι, το επαναλαμβάνω: εννοώ τη φυσική εξάλειψή τους. Ούτως ή άλλως είναι βάρη της γης. Ας τη βαραίνουν λοιπόν από κάτω. Οι φάτσες κάποιων από δαύτους φαίνονται καθαρά στις φωτογραφίες. Είναι, άρα, εύκολο να εντοπισθούν. Το θέλουμε; Αν ναι, το ζήτημα λύνεται σε μία ημέρα. Αν όχι, ας "καταδικάσουμε" φραστικά το... ατυχές συμβάν. (Επ' αυτού να λείπουν, παρακαλώ, τα "ευαίσθητα" "δημοκρατικά" σχόλια - έχουμε μπουχτίσει.)

2. Ήμουν σε καλή θέση και είδα ότι το γκολ του Κατσουράνη, που ακυρώθηκε, δεν ήταν οφσάιντ. Το είπα μάλιστα και στους δίπλανούς μου. Αι, και; Εγώ το είδα. Αυτοί που θα έπρεπε να το δούν δεν το είδαν ή "δεν το είδαν". Ο Καλόπουλος και ο Τρύφωνας είναι οι ίδιοι που έχουν κατ' επανάληψη σφάξει τον Ολυμπιακό με τις αποφάσεις τους, ιδίως πέρισυ, στα πλέυ-όφ. Δεκάρα, λοιπόν, δεν δίνω για τις διαμαρτυρίες των πράσινων ποδοσφαιριστών και παραγόντων. Θα εδικαιούντο να μιλούν, μόνο αν είχαν (έστω και για τα μάτια του κόσμου) καυτηριάσει έστω και μία περίπτωση διαιτητικής προς αυτούς ευνοίας εφέτος, για να μην κάνουμε λόγο για τα περισυνά αίσχη. Οπότε ας φωνάζουν όσο θέλουν - ΔΕΝ ακούγονται.

3. Συνέχεια του προηγουμένου: Πέναλτυ του Τοροσίδη δεν υπάρχει. Η μπάλλα χτυπάει στο χέρι του από το κεφάλι του. Οφσάιντ του Πάντελιτς επίσης δεν υπάρχει. Αυτά τα περί επηρεασμού του τερματοφύλακα είναι οι γνωστές ελληνικές "δημοσιογραφοπουστιές" που δεν ισχύουν πουθενά αλλού στον κόσμο ολόκληρο.

4. Συνέχεια και τέλος του προηγουμένου: Τόσο ο Καλόπουλος όσο και ο Τρύφωνας είναι κακοί διαιτητές. Ανέκαθεν, όμως! Όχι από χτες! Μάλιστα έχω τη γνώμη ότι ο Καλόπουλος είναι ο χειρότερος από όσους διαιτητεύουν στις μέρες μας. Αγνοεί όχι μόνο τους κανόνες του αθλήματος, αλλά και το ίδιο το σπορ. Κατά λάθος βρέθηκε εκεί που βρέθηκε.

5. Το ποιός την έχει πιο μακριά ήταν ένα "προκλητικό παιχνίδι" των παιδικών μας χρόνων. Τσακωμοί, φαγωμάρες, πλακώματα κ.λπ. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα. Και επιμένουν να "τις μετράνε". Και "πράσινοι" και "κόκκινοι" και "άλλων χρωματικών επιλογών". Ας τις βάλουν, λοιπόν, όλοι "εκεί που ξέρουν", λέω εγώ. Και, εν πάση περιπτώσει, για να θυμηθούμε και εκείνη την άκρως επιτυχημένη προτροπή: "Παιδιά, μη γαμάτε άλλο! Κατουρήστε και λιγάκι!"

6. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι περιουσιακό στοιχείο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Άρα, στην ιδιοκτησία του ας κάνει ό,τι θέλει. Αν όμως θέλει να έχει και στο μέλλον πελάτες -ναι, όπως το διαβάσατε: "πελάτες"-, ας ρωτήσει όποιον εμπιστεύεται ότι ξέρει από αυτά τα πράγματα ζητώντας του να τού πει τί να κάνει σχετικά.

7. Έχοντας ζήσει τα λεγόμενα "πέτρινα χρόνια" του Θρύλου με τις καταληστεύσεις αποτελεσμάτων και τίτλων και έχοντας βιώσει το σημαδιακό και ασπάσιο εκείνο επίτευγμα των "Βουράκη, Δέδε και Ζλατάνου", μόνο να χαμογελώ μπορώ (και καταδέχομαι) ακούγοντας τους σισέδες, τα νινάκια, τους τζόρβες, τους λέτους καί τις καραγκούνες να κλαίγονται. Και μην πει κανείς ότι τους υποτιμώ γράφοντας τα επώνυμά τους με πεζό και στον πληθυντικό αριθμό. Όχι! Αυτοί με υποχρεώνουν να το κάνω.
Μας απειλείς, κ. Σισέ, ότι θα φύγεις; Στο καλό, αγόρι μου. Μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής, σε θαυμάζω ως ποδοσφαιριστή, σου αναγνωρίζω ότι είσαι μαχητής που θα ήθελα να έχω στην ομάδα μου. Αλλά ξέρεις κάτι; Έχω δει και πολύ καλύτερους από εσένα, όχι μόνο στη δική μου ομάδα, αλλά και στη δική σου. Άμε, λοιπόν, στο καλό, και να μη μας γράφεις. Δεν μας κάνεις χάρη - αμείβεσαι πλουσιοπάροχα. Το αξίζεις, βέβαια. Αλλά αμείβεσαι, και χάρη δεν μας κάνεις.
Τί έγινε, Σωτηράκη; Μεγάλωσες και αποθρασύνθηκες; Ότι έχεις πάρει την κατηφόρα σ' το έχει πει κανένας; Ότι σε λίγο καιρό θα είσαι στα αζήτητα το διανοείσαι - λέμε τώρα, διότι μυαλό δεν έχεις; Πόσο πολύ θέλεις να καταπνίξεις μέσα σου ότι ήσουνα μέχρι χτες γαυράκι; Άντε, παιδάκι μου, που νόμισες ότι έγινες κάτι. Το ότι παίζεις δίπλα στον Σισέ (κατά λάθος και των δύο σας) για εσένα δεν σημαίνει τίποτα (για δε τον Σισέ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ).
Πάλι σε πυροβολήσανε, Αλέξανδρε; Υπερασπίζεσαι μιαν εστία που την υπερασπίζονταν ο Οικονομόπουλος, ο Κωνσταντίνου και ο Βάντσικ. Έχεις τίποτα κοινό με αυτούς; Συγγνώμη κιόλας, αλλά ούτε την κλανιά τους, άμετρε, μεγαλόστομε και αντιποιούμενε τον ρόλο του τερματοφύλακα, δεν μπορείς να φτάσεις. Άσε που θα νομίζεις ότι σε πυροβολούν.
Σεβαστιανέ Λέτο, σε συμπαθώ. Μου επιβεβαιώνεις κάθε μέρα αυτό που έλεγα, όταν έπαιζες σε εμάς: ότι εσύ, παιδί μου, δεν είσαι για την ομάδα μας. Χαίρομαι, διότι μου αποδεικνύεις ότι δεν είχα άδικο.
Καραγκούνη, και στα καραγκιοζιλίκια ακόμα δεύτερος έρχεσαι. Σε αφήνει χιλιόμετρα πίσω ο Γκαττούζο... Ελάχιστος, κλαψιάρα, βήτα.

8. Πάμε και σε μερικά δικά μας.
Ερνέστο Βαλβέρδε: Ηττοπαθής. Δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός. Κατ' επανάληψη έχεις "κλείσει" την ομάδα πίσω. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να ξεσκίσεις τον ανύπαρκτο Παναθηναϊκό, όταν σου προσφέρει την ευκαιρία. Και όχι μόνο δεν το κάνεις, αλλά του δίνεις και δικαιώματα να σε αμφισβητήσει. Χεσμένες μεν τις έχω τις φωνές και τις αμφισβητήσεις των Βάζελων, αλλά εσύ γιατί τους δίνεις δικαιώματα; Εσύ γιατί δεν μου δίνεις το δικαίωμα να περηφανεύομαι ότι τους πάτησα, γιατί ακριβώς το μπορούσα; Ερνέστο, είσαι καλός και ευγενής άνθρωπος, μέτριος και ηττοπαθής προπονητής. Αν προπονούσες άλλη ομάδα, θα την είχες ρίξει σε χαμηλότερη κατηγορία. Το ότι θα πορευθούμε με εσένα δεν σημαίνει και ότι θα καταπίνουμε την ηττοπάθειά σου. Νά 'σαι καλά.
Αριέλ Ιμπαγάσα: Σε αντίθεση με τον Βαλβέρδε εσύ, ναι, έχεις καταλάβει σε ποιά ομάδα ήρθες. Χθες κράτησες όλη την ομάδα. Νά 'σαι καλά, ΓΙΓΑΝΤΑ!
Φρανσουά Μοντεστό: Και εσύ έχεις καταλάβει σε ποιά ομάδα ήρθες. Δικός μας.
Κεβίν Μιραλάς: Είσαι παιχταράς. Τίποτε άλλο.
Ραφίκ Τζεμπούρ: Ακόμη σε βλέπουμε... σε παρακολουθούμε. Καλά πας. Συνέχισε έτσι.
Βασίλης Τοροσίδης: Σύνελθε, Βασίλη. Σύνελθε! ΣΥΝΕΛΘΕ!
Ντουντού: Εσύ, παιδί μου, δεν πρόκειται να συνέλθεις ποτέ. Άσ’ το…
Ζαουάντ Ζαϊρί: Σε πάω, φίλε, γιατί είσαι καλλιτέχνης Είσαι παλαβός. Παίζεις όπως σου έρθει και όπως σου καπνίσει. Αλλά πώς να το κάνουμε; Γοητεύεις τη μπάλλα, και γοητεύεις με τη μπάλλα. Αρτίστας. Και παρεξηγημένος είσαι, και αδικημένος. Αλλά εσύ δεν χαμπαριάζεις τίποτα. Σε πάω γιατί είσαι ο εαυτός σου. Και το δείχνεις. Σε όλους μας.


Μάλλον θα επανέλθουμε.


Ο πίνακας είναι του Arshile Gorky: Water of the Flowery Mill.

11 σχόλια:

Hades είπε...

Νομίζω, σύγγαυρε, ότι τα περισσότερα τα περιέγραψες σχεδόν όπως τα σκεφτόμουν κι εγώ, απλά με λιγότερη οργή από 'μένα -αν και η δική σου δεν κρύβεται σε πολλά σημεία. Έχουμε λίγο διαφορετική οπτική γωνία μόνο σε μικρότερα ζητήματα.

Εγώ αυτά που έχω να πω είναι τα εξής (και ζητώ εκ των προτέρων την κατανόηση τόσο του οικοδεσπότη όσο και των θαμώνων για την γλώσσα):
Πρώτον: ο Ολυμπιακός ανέκαθεν ΓΑΜΟΥΣΕ εντός τεσσάρων λευκών γραμμών που ορίζουν τον αγωνιστικό χώρο. Εκεί έφτιαξε την ιστορία του (ναι, την ΕΦΤΙΑΞΕ, διότι σίγουρα διαβάζουν και άσχετοι τούτο το βλόγι. Με κόπο, ιδρώτα, τσαγανό, τσαμπουκά, φιλότιμο και συχνά-πυκνά και ΑΙΜΑ). Ως εκ τούτου ο Ολυμπιακός είναι εξ ιστορίας υποχρεωμένος να ΓΑΜΑΕΙ εντός αγωνιστικών χώρων. Οι εκπτώσεις τελείωσαν και δεν κάνω καμία πέραν αυτού. Χορτάσαμε και από δαύτες.

Δεύτερον: Ανέκαθεν γούσταρα τον τσαμπουκά. Ποιον εννοώ; Τον τσαμπουκά του τάκλιν του Μητρόπουλου στο πρώτο λεπτό του ντέρμπυ απέναντι στον Αποστολάκη.
Τον τσαμπουκά του Άντζα πάνω από τη μούρη του Κυργιάκου.
Τον τσαμπουκά του Καραπιάλη ο οποίος πλήρωνε από την τσέπη του τα πριμ των συμπαικτών του για να μην διαλυθεί η ομάδα.
Τον τσαμπουκά του Γεωργάτου μέσα στην κατάμεστη Λεωφόρο να βάζει όλη την ομάδα να δείχνει το όνομα στην πλάτη ως απάντηση για το πρώτο ματς.
Τον τσαμπουκά του τελικού κυπέλου όπου με 10 παίκτες από το 30 το πήρα με 2-0.
Μερικά πρόχειρα παραδείγματα ΕΠΙΤΗΔΕΣ από την πιο πρόσφατη ιστορία που ξέρουν και οι πλέον αδαείς (διότι αν πάμε παλαιότερα θα απογοητευθούμε).
Αυτόν τον τσαμπουκά τον γουστάρω. Ή μάλλον όχι, ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ. Ανδρικός τσαμπουκάς, πειραιώτικος, όπως πάντοτε έκανε ο Ολυμπιακός, εντός των γραμμών. Καμία σχέση με τον υποτιθέμενο τσαμπουκά των κάφρων της εξέδρας που πήγαν κι έκαναν ό,τι έκαναν μετά τη λήξη του αγώνα δυσφημώντας προπάντων τον ίδιο το Σύλλογο και ιδίως την Ιστορία του.
Όποιος νομίζει ότι μέσα στο παντελόνι του έχει ΑΡΧΙΔΙΑ, κανονικά και όχι ιμιτασιόν, δεν τα κάνει σύνθημα αλλά τα δείχνει με τον τρόπο που πρέπει στους Ανδρες.
Και γι'αυτόν τον λόγο συντάσσομαι πλήρως με το χθεσινό αριστουργηματικό άριρο του Ηλία στον Φίλαθλο: "κλωτσά-γιακά σε ρυθμό σάμπας".

Τρίτον: ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να έχει πάντοτε ομάδα τέτοια που να τους κερδίζει όλους -κυριολεκτικά ΟΛΟΥΣ. Ταυτόχρονα. Ούτε να τον σπρώχνουν διαιτητές, ούτε κανείς άλλος. Αλήθεια, σύγγαυρε, πόσοι νομίζεις ότι όχι μόνο μπορούν ν'αναγνωρίσουν τον Μουράτη αλλά ξέρουν και τι εστί Μουράτης; Εσύ ξέρεις και τον βάζεις στο βλόγι σου. Αυτοί που τον βλέπουν τον ξέρουν νομίζεις; Πως λοιπόν -όλοι αυτοί οι ΑΣΧΕΤΟΙ, το ξένο σώμα στην ομάδα- θα καταλάβουν και πως όφειλε χθες να αγωνισθεί ο Ολυμπιακός;

Τέταρτον: δεν με ενδιέφεραν ποτέ τα αίσχη των άλλων. Αυτοί διαπράττουν αίσχη ανάλογα της ιστορίας τους οπότε δεν μου πέφτει λόγος. Παρομοίως δεν μου καίγεται καρφί για το τι μπορεί να συνέβη στον πρώτο γύρο ή στον κάθε άλλο γύρο. Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχουν ξεφύγει τα πράγματα αυτό είναι οι εγκλήσεις-αντεγκλήσεις ανάμεσα στους κάφρους. Κι επειδή τα έκτροπα πάντοτε έχουν σχέση με τις φωνές και τις διαιτησίες, έχω να πω τα εξής: το ποιοι είναι Γκαίμπελς το ξέρουν όλοι πολύ καλά. ¨Εχουμε ξαναπεί όμως ότι με την σιωπή δεν κερδίζουμε τίποτε. Πρέπει όμως πρώτα να κάνουμε την απαραίτητη εκκαθάριση στον οίκο μας και οι άλλοι ας κωλοχτυπηθούν λίγο ακόμη.

Hades είπε...

Πέμπτον: εμείς τα έχουμε ξαναπεί κατ' επανάληψη για τους Έλληνες διαιτητές. Ε, και; Μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τ'ακούμε. Κάθε αγωνιστική ανακαλύπτουμε κι από μια καινούρια Αμερική, ενίοτε και με τους ίδιους διαιτητές. Το αν οι από 'κεί γκαρίζουν από συνήθειο ή από γκαιμπελισμό δεν με ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τι κάνω εγώ. Εμείς είμαστε ιστορικώς υποχρεωμένοι να είμαστε υπεράνω και προπάντων δίχως τις ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ δηλώσεις που άκουσα χθες.

Έκτον: καλά θα κάνει κάποιος να συστήσει στον Μαρινάκη να το βουλώσει επιτέλους διότι εκτίθεται. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι αναμφίβολα περιουσία του, Γιώργο μου, ο δαφνοστεφανωμένος όμως ΔΕΝ είναι. Δεν μπορώ λοιπόν να ανέχομαι από τον ιδιοκτήτη διάφορες ΠΙΠΕΣ του στυλ 5-1 αντί για 2-1, λες και βγάζει πρωτοσέλιδο για το Φως ή τον Πρωταθλητή. Άσε που εγώ κανένα πιθανό 5-1 δεν είδα. Ας του εξηγήσει λοιπόν του ανθρώπου τι έκανε ο Κόκκαλης τόσα χρόνια, που ακριβώς επειδή μίλαγε μια φορά στα 3 χρόνια, ακόμη και όταν άνοιγε το στόμα να χασμουρηθεί έμεναν όλοι παγοκολώνες διότι νόμιζαν ότι κάτι θα έλεγε.

Και πάμε στο έβδομον: Βαλβέρδε. Έχει μαλλιάσει όλων η γλώσσα μήνες τώρα. Τι να πρωτοπείς πια; Καμία σχέση με τον προ τριετίας προπονητή. Το ένα έγκλημα πίσω από τ'άλλο. Και το χειρότερο είναι ότι βγαίνουν διάφορα παπαγαλάκια δεξιά κι αριστερά και λένε πως όποιος κριτικάρει τον Βαλβέρδε είναι εγκάθετος και βαλτός. Όχι ρε, να κάτσουμε να τα καταπιούμε όλα αυτά που κάνει.Διότι χθες συνέβησαν πράματα και θάματα: έβγαλε τον αρνητικό Φούστερ και μόλις έβαλε τον Ντουντού κατέρρευσε πλήρως το κέντρο. Μέχρι και ο Ιμπαγάσα εξαφανίστηκε. Αυτό θέλει τέχνη για να το επιτύχει κανείς. Έβαλε για μια ακόμη φορά τον Ζαϊρί και τον εξέθεσε [που τον έχει μονίμως στον πάγκο. Έβγαλε τον κινητικότατο Μιραλάς αντί να βγάλει τον αρνητικό Τζιμπούρ και κατέρρευσε και η επίθεση. Πάλι καλά που δεν έβγαλε και τον τερματοφύλακα να βάλει δεύτερο φορ. Τι άλλο θα δούμε επιτέλους;

Στο τέλος όπως πάμε θ'αρχίσουμε να παίζουμε ξύλο μεταξύ μας με την ελπίδα ότι κάποιος θα ξυπνήσει εκεί μέσα.

Και ένα σχεδόν άσχετο, ίσως το μοναδικό εύστοχο που διάβασα σήμερα: χθες ο Μαρινάκης έδωσε 400 χιλιάρικα για τη νίκη στους παίκτες, ενώ την ίδια ώρα στον ερασιτέχνη είναι επί μήνες απλήρωτοι και προσπαθούν να βγάλουν χαρτζιλίκι από μηνύματα διά κινητών. Ουδέν σχόλιο...

Φυρί-φυρί είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Φυρί-φυρί είπε...

Πραγματικά σημαντική η συμβολή σας στην κατανόηση των δρώμενων. Μια απ` τις παραμένουσες απορίες μου είναι η δήλωση του ιδιοκτήτη οτι οι πατεράδες πρέπει να κάνουν τα παιδιά τους Ολυμπιακούς, για να είναι χαρούμενα κάθε Δευτέρα. Επειδή και ο δικός μου πατέρας με έκανε Ολυμπιακό, στα πενήντα οκτώ μου χρόνια δεν θυμάμαι πολλές χαρούμενες Δευτέρες. Όχι γιατι η ομάδα μας δεν πήγαινε καλά. Κάθε άλλο. Αλλά να, τίποτε άλλο δεν πήγαινε καλά σε αυτό τον τόπο. Τέλος, προσυπογράφω τον "άσχετο" επίλογο του Hades.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ .

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΟΛΟΙ: θα μου επιτρέψετε, φίλοι και σύγγαυροι, να μην απαντήσω σε κανέναν χωριστά. Σας ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

τη σωστη, σοφη και ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, σκεψη και εκφραση σου, την αποδεχομαι οπως πιστευω οτι την αποδεχονται και ολοι οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ.
κ.Καθηγητα μου σ'ευχαριστω απο τα βαθη της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ καρδιας μου γι'αυτο το σχολιο.
να τελειωσουμε το πρωταθλημα με το καλο και στο τελος να κανουμε σοβαρο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ λογαριασμο για παικτες προπονητη τακτικες κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Αν και Παναθηναϊκός σε διάβαζα, γιατί μου έδειχνες ότι είχες μια κάποια αξιοπρέπεια (παράξενο για τον μέσο γαύρο)... Λυπάμαι αλλά μεγάλο μέρος όσων γράφεις είναι γελοίο (δεν θέλω να πω κάτι πιο βαρύ).. Μπορείς να πανηγυρίζεις ένα πρωτάθλημα που κέρδισες ΑΚΡΙΒΩΣ όπως σου άξιζε να κερδίσεις.. Με τέτοιο τρόπο που πολλοί γαύροι πιο υγιείς από εσένα (που ειλικρινά σε θεωρώ υγιή) σήμερα ντρέπονται και έχουν ξεγράψει το χθεσινό παιχνίδι.. Σε μια χρονιά που η ομάδα μου με απογοήτευσε, χθες με έκανε να αισθανθώ περήφανος γι' αυτήν.. Τόσο περήφανος που κανένας γαύρος δεν θα μπορέσει ΠΟΤΕ να καταλάβει πλέον (ίσως παλαιότερα να είχατε αξιοπρέπεια ως ομάδα, τώρα πια δεν έχετε τίποτα).

Να χαίρεστε τον πρόεδρό σας. Να είστε περήφανοι γι' αυτόν, όπως και για τον προηγούμενο.. Γι' αυτό δεν θα νιώσετε ΠΟΤΕ όσο περήφανος νιώθω εγώ από χθες για την ομάδα μου σε μια (το τονίζω) αποτυχημένη χρονιά..

Ένας απλός φίλος του Παναθηναϊκού, αηδιασμένος πλέον από οτιδήποτε κόκκινο (συγνώμη που γράφω ανώνυμα, δεν το συνηθίζω, ειλικρινά)..

Γερόγαυρος είπε...

Αποφάσισα να φύγω την Κυριακή,
για να ξελαμπικάρει λίγο το μυαλό
από όσα είχε γεμίσει το Σαββάτο.
Το ένοιωθα σαν ανάγκη από την ένταση της παράστασης,στο θέατρο
του παραλόγου.
Αγαπημένε Γιώργο, είναι σίγουρο ότι συμφωνώ με τις απόψεις σου.
Όπως βλέπω και οι περισσότροι που σε διαβάζουν.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ, θέλουμε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ, "Μεγάλο".
Κυρίως όχι στα λόγια , αλλά στα έργα.

Και για να είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ο Ο.Σ.Φ.Π., πρέπει "ΟΛΟΙ" να είναι άψογοι στην δουλειά που κάνουν.
Από αυτόν που έχει την Μεγαλύτερη ευθύνη, και λογικά πρέπει να είναι ο "Ιδιοκτήτης" και Μεγαλομέτοχος της Ομάδος,μέχρι και αυτόν που με άδεια ή χωρίς άδεια πουλά έξω από το γήπεδο, σημαίες ή σουβλάκια.
Ανάμεσα σε αυτους που ανέφερα, μπαίνουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
Παίκτες, Φίλαθλοι, Σεκιουρητάδες, Μασσέρ, Φροντιστές, Οπαδοί, Προπονητής, Συνοδοί, και, και, και.

Καλά τα λέει ο "Αδης"
Η "Π.Α.Ε." είναι Περιουσία του.
Ο Δαφνοστεφανωμένος όμως ΔΕΝ είναι.

Ο Δαφνοστεφανωμένος ανήκει στην ιστορία που έφτιαξε από το 1925 μέχρι και σήμερα, και σε ΟΛΟΥΣ εμάς, που τον ακολουθούμε ΠΙΣΤΆ.

Αυτόν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, πρέπει να κάνουμε αγώνα,για να συνεχίσει την ιστορία που έφτιαξε.

Δεν ασχολούμε με τις "κραυγές αγωνίας" για τις τύχες του Ελληνικού Ποδοφαίρου που ακούγονται, από "Παιανία μεριά"
Η Υποκρισία , περισεύει.

Θα ήθελα μόνο τελειώνοντας να πω και αυτό,που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Μην μας αποπροσανατολίζει το "γηπεδικό" πρόβλημα από τα προβλήματα που βγαίνουν καθημερινά για την επιβίωσή μας σαν .. Έθνος.

Την Καλημέρα μου σε ΟΛΟΥΣ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος που γράφει "Ένας απλός φίλος του Παναθηναϊκού, αηδιασμένος πλέον από οτιδήποτε κόκκινο (συγνώμη που γράφω ανώνυμα, δεν το συνηθίζω, ειλικρινά)..": Καλέ μου άνθρωπε, είσαι τελείως απαράδεκτος. Θα μπορούσα να σε πετάξω στο recycling bin, αλλά όχι, δεν το έκανα. Μια απάντηση σ' τη χρωστάω, και πάρ' την. Θέλεις να θεωρείσαι πολιτισμένος. Δεν είσαι. Και δεν με ενδιαφέρει αν με θεωρείς ή όχι υγιή - από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν γράψεις το όνομά σου, δεν έχει σημασία τί θεωρείς και τί δεν θεωρείς για μένα. Κι επειδή σου έδωσα βήμα για να με βρίσεις (τάχα από θέση ανωτερότητας, τρομάρα σου), θα σου πω κι εγώ τη γνώμη μου για σένα: είσαι ένα καταπιεσμένο ανθρωπάκι, είσαι απολύτως γελοίο υποκείμενο και βεβαίως κανονικός διαχρονικός βάζελος. Κι αν τυχαίνει να σε ξέρω και προσωπικά, τότε όσα σου είπα ισχύουν επί δέκα (τουλάχιστον). Δεν έχει σημασία που δεν ξέρω σε ποιόν απευθύνομαι, σημασία έχει που το ξέρεις εσύ. Και να μη με ξαναδιαβάσεις ποτέ, αν έχεις και την ελάχιστη τσίπα πάνω σου. Εγώ όπου διαφωνώ ή αηδιάζω (σαν κι εσένα) δεν πάω να γράψω και μάλιστα ανωνύμως και υβριστικά. Και εύχομαι να μη νιώσω ποτέ βαζελικά περήφανος. Να μη μου το φυλάει η μοίρα μου. Και μην πολυχρησιμοποείς το επίρρημα "ειλικρινά". Αυτό το γράφουν και το τονίζουν μόνο όσοι δεν είναι ειλικρινείς, αλλά υποκριτές. Άντε, λοιπόν, γιατί το παρατραβήξαμε με τον κάθε "υγιή" και "περήφανο" βάζελο σαν και λόγου σου.

Ανώνυμος είπε...

Κυριολεκτικά μαύρη σελίδα αποτελεί το προχθεσινό ντέρπυ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Πιθανών τη χειρότερη μετά την τρσγωδία της θύρας 7. Δεν μπορώ να αναλογιστώ ποιά ηλίθια σύλληψη ήθελε το στήσιμο αυτού του παιχνιδιού (γιατί περί αυτού πρόκειτε) που και στην απευκταία περίπτωση της ήττας εξακολουθούσαμε να προηγούμαστε με 4 πόντους. Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον βαγγέλη μαρινάκη και καταννοώ πλήρως τους πρόσφατους ενδοιασμούς του Κόκκαλη να του πουλήσει την ομάδα. Στον βαγγελάκη δεν βρέθηκε κάποιος να του πεί πως δεν διοικεί τον ολυμπιακό βόλου αλλά τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Κύριε μαρινάκη μπέος υπάρχει ένας στο βόλο δεν χρειαζόμαστε και δεύτερο στον πειραιά. Ύβρις αποτελεί η συμπεριφορά του και φοβάμαι πως κάποια στιγμή θα πληρώσει η ομάδα... Κύριε Κέντρωτη και λοιποί κεντρωτήδες, φίλαθλοι - πελάτες του Ολυμπιακού. Είστε ετήσιοι και γενναιώδωροι αιμοδότες της ομάδας, πως λοιπόν ανέχεστε να καθορίζουν την μοίρα τις ομάδας μας τις τελευταίες δεκαετίες μερικές δεκάδες βδελύγματα; Θαρρώ πως είναι μεγάλες οι ευθύνες σας κι είτε θα πρέπει για κάποιο διάστημα να μποϋκοτάρετε την αγάπη σας, είτε πλέον να συγκρουστείτε ανοιχτά με τη πλέμπα.. Κι όλα αυτά για να πάει το μήνυμα εκεί που πρέπει και για να πονέσουν κάποιες τσέπες μιας κι έτσι μόνο καταλαβαίνουν.. Τον εαυτό μου δεν τον βάζω μέσα γιατί καλώς - κακώς απότελώ οπαδό του καναπέ. Αγώνιστικά δεν θέλω να σχολιάσω το παραμικρό μετά το προχθεσινό σύχαμα παρά μόνο ότι ο παο έπαιξε με μεγαλύτερο τσαμπουκα το ζήτησε περισσότερο και τελικά το 2-1 του ανήκει.