10.10.10

ΚΥΡΙΕ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Οι πολίστες του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς απαντούν στον κ. Συγγελίδη και τον βάζουν στη θέση του:

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΟΡΓΗ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ. Αυτά είναι τα συναισθήματά μας αυτή τη στιγμή διαβάζοντας έκπληκτοι την "συνέντευξη" του προέδρου του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.
Προβληματιστήκαμε πολύ για το αν θα πρέπει να απαντήσουμε. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. Λέξη-λέξη:

ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΧΡΕΗ. Μέχρι χθες κυκλοφορούσαν δηλώσεις του ίδιου ότι παρέλαβε ένα σωρό χρέη!!!!!! Το ίδιο, δε, μας έλεγε επανειλημμένως και ο ταμίας κ. ΚΟΥΒΑΡΗΣ. Τελικά τί ακριβώς ισχύει; Πότε λένε αλήθεια και πότε ψέμματα;

ΚΑΝΑΜΕ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ. Μας ευχαριστεί (για τα μάτια του κόσμου, ίσως;) που δεχτήκαμε ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, αλλά παρακάτω μας προτρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να σφίξουμε το ζωνάρι όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες. Τελικά, κύριε Συγγελίδη, σφίξαμε ή όχι το ζωνάρι επανειλημμένως τα τελευταία δύο χρόνια; ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ, γιατί εμείς δεν βγάζουμε άκρη. Αθλητές είμαστε και όχι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. Αν δεν γνωρίζετε τι είναι ο αθλητής, ρωτήστε να σας πουν, δεν είναι κακό.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΙΣΤΕΣ. Κατ' αρχάς ο Ολυμπιακός διαχρονικά (από τη δεκαετία του '70) έκανε μεταγραφές τους καλύτερους Έλληνες αθλητές. Αρώνης, Μίχαλος, Γιαννόπουλος, Βενετόπουλος, Βολτυράκης και πολλοί άλλοι νεότεροι! Περιμένουμε με ανυπομονησία να ακούσουμε ποιους παίκτες αγόρασε ο κ. Συγγελίδης τα τρία τελευταία χρόνια. Ενημερωτικά μόνο, οι περισσότεροι αθλητές έρχονται είτε ως ελεύθεροι είτε με μετοίκηση, δηλαδή πάλι ελεύθεροι. Τελευταία περίπτωση είναι ο Κολόμβος, φέτος. Ή μήπως λέμε ψέμματα; Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός παρέμενε πάντα ο κυρίαρχος της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Μάλλον, όμως, αυτό δεν αρέσει σε κάποιους!!!!! Έτσι δεν είναι, κ. Κούβαρη;

MONO ME TON ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ. Γίνεται σαφές σε ποιό παιχνίδι μόνο έρχεται ο κ. Συγγελίδης. Σ' αυτό με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα. ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ. Όμως, κ. Συγγελίδη, το Παπαστράτειο γεμίζει και με τον Πανιώνιο και με τον Εθνικό και με τη Βουλιαγμένη και τη Χόνβεντ, τη Βάσας,την Παρτιζάν, την Κότορ, τη Γιούγκ, τη Μλάντοστ, τη Μαρσέιγ, τη Νις, την Μπαρτσελόνα, την Ποσίλιπο και άλλες. Και χωρίς καλό σερβίς και follow up. Ξέρετε γιατί; Γιατί αγωνίζεται ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Με τους 12 Έλληνες και τον ένα ξένο. Γιατί, άραγε, εμείς δεν είμαστε "δικά σας" παιδιά, κ. Συγγελίδη; Τί ακριβώς είμαστε; Μήπως ζητιάνοι; Mήπως επαγγελματίες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ; Πόσο επαγγελματίες είμαστε, που κανένας μας δεν έχει manager; Είναι σαφές ότι σας πληροφορούν λάθος, κύριε Συγγελίδη.

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΟΥΠΕΣ. Ποιοί είναι αυτοί οι άλλοι, κ. Συγγελίδη; Ο λαός του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που θέλει την αγάπη του, πάντα πρώτη; Γιατί δεν μας εξηγουσάτε, τα δύο χρόνια που μας εκλιπαρούσατε να κάνουμε υπομονή για να μην υπάρχει δημοσιότητα, ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τους τίτλους; Εσείς δεν κομπορρημονείτε ότι την άλλη εβδομάδα το βόλλεϊ (με το καλό) θα πάρει το Σούπερ Καπ; Σε ποιούς ακριβώς αναφέρεστε; Γιατί, κ. Συγγελίδη, στην Πτολεμαΐδα και στη Σύρο (final 4 Κυπέλλου) ήρθατε εσείς μαζί με τη διοίκηση με το ελικόπτερό σας 15 λεπτά πριν τους τελικούς; Μήπως επειδή είχε απονομή; Eμείς σας χρειαζόμασταν και στους δύσκολους ημιτελικούς....

ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ. Ποιούς ακριβώς συγχαίρετε, κ. Συγγελίδη; Tους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ή αυτούς που έπαιζαν απλήρωτοι επειδή σας εμπιστεύτηκαν και ανανέωσαν τα μειωμένα συμφωνητικά τους επειδή σας πίστεψαν; ΠΟΙΟΥΣ; Καλό θα είναι να απαντήσετε πρώτα στις οικογένειες όλων αυτών.

ΒΟΛΛΕΪ. Πόσοι από την περσινή ομάδα βόλλεϊ έμειναν; 3 (ΤΡΕΙΣ). Πόσοι έχουν κάνει προσφυγές ή αγωγές; ΑΡΚΕΤΟΙ. Πόσοι από την περσινή ομάδα πόλο έμειναν; 12 (ΔΩΔΕΚΑ). Πόσοι έχουν κάνει προσφυγές ή αγωγές; ΚΑΝΕΝΑΣ. Είναι έτσι, κ. Κούβαρη;

NTIOΓΚΟ ΚΑΙ ΜΑΡΕΣΚΑ. Τον Ντιόγκο και τον Μαρέσκα δεν μπορείτε να τους πιάσετε από το λαιμό, γιατί τον ένα τον πλήρωσε ο κ. Κόκκαλης 10 εκατ. Ευρώ για να τον φέρει στην ομάδα μας (όσα δηλαδή έχετε βάλει σ' όλη σας την πορεία ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΕΙΤΕ, όπως είπατε) και τον άλλο γιατί ο κ. Μαρινάκης του χάρισε 1 εκατ. Ευρώ (όσα χρωστάτε μόνο στο πόλο εσείς, δηλαδή) για να τον αποδεσμεύσει. Άλλωστε, η ιστορία των κ.κ. ΚΟΚΚΑΛΗ και ΜΑΡΙΝΑΚΗ στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ έχει ήδη γραφτεί με ολόχρυσα γράμματα, δεδομένου πως όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι και πανάκριβες ομάδες-μόντελα (σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλεϊ, πόλο) έφτιαξαν και γήπεδα και εγκαταστάσεις και ακαδημίες. Ομάδες που συνεχίζουν ως σήμερα να πρωταγωνιστούν παντού. Γι' αυτό τους χρωστάμε όλοι ευγνωμοσύνη.

ΟΙ ΒΟΛΕΪΜΠΟΛΙΣΤΕΣ-ΣΤΡΙΕΣ,ΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ,ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Άραγε γιατί έφυγε πέρυσι ο κ. Κρίστιανσον και 7 ακόμη αθλητές βόλλεϊ και πήρατε καινούργιους; Γιατί οι κολυμβητές δεν μετείχαν σύσσωμοι στο πρωτάθλημά τους και έβγαλαν και ανακοίνωση; Γιατί σας αναζητούν απεγνωσμένα οι αθλητές του στίβου στα τηλέφωνα; Γιατί σας έχουν εμπιστοσύνη; ΜΠΟΡΕΙ!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΩΝΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΤΑΝΕ ΤΙΣ 600.000 ΕΥΡΩ. Αν μας χρύσωνε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τώρα θα ήμασταν διακοπές. Aλλά τώρα, αντί να κάνουμε προπόνηση, εμείς παρακαλάμε για τα δεδουλευμένα μας. Τότε λοιπόν που μας χρύσωνε, παίρναμε το πρωτάθλημα με 3-2 νίκες επί του Εθνικού που είχε μπάτζετ 1.000.000 Ευρώ. Το 2006. Πόσο είχαμε εμείς;;;

ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤAI ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ; Κύριε Συγγελίδη, εμείς είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ, ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΔΕΙΕΣ ΠΡΟΠΟ, ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ; Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα παιδιά αγωνίζονταν στην εθνική πριν έρθουν στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Έχετε λάθος πληροφόρηση, είπαμε. Άλλωστε είναι παροιμιώδης ή "αδυναμία" του κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ, που έχει χτίσει την ομάδα μας, στο να φέρνει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ τους καλύτερους παίκτες που αγωνίζονται ήδη στην εθνική ομάδα. Όσο για τα προπό και τα σώματα ασφαλείας, σας κάνουμε γνωστό πως αφ' ενός δεν έχουν όλοι οι αθλητές του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (γιατί άραγε;), αφ' ετέρου αυτά τα απονέμει η πολιτεία σε εξαιρετικές διακρίσεις με την εθνική ομάδα της ΕΛΛΑΔΑΣ. Άλλωστε είναι γνωστό πως και οι αθλητές άλλων σωματείων έχουν ίδια προνόμια. Το μόνο περισσότερο που έχουν οι αθλητές του Ολυμπιακού είναι τίτλους και δόξα, επειδή αγωνίζονται στην μεγαλύτερη ελληνική ομάδα.

ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ.Αναρωτιόμαστε ποτέ αλλάξετε προτεραιότητες; Πριν από δέκα μέρες σας ζητούσαμε τις ελευθέρας μας και μας αρνηθήκατε; Είχατε άλλες προτεραιότητες τότε; Κάθε ποτέ θα αλλάζουν οι προτεραιότητες της ομάδας μας; Κάθε 15 μέρες, ίσως; Γιατί μας καλέσατε μέσα Αυγούστου να μας προτείνετε μειώσεις; Γιατί τεχνηέντως μας εγκλωβίσατε;

ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. Πότε ακριβώς εμφανίστηκε αυτό το κατεστημένο; Γιατί δεν το ξεριζώσατε ως τις 15 Σεπτεμβρίου που τελείωνε η μεταγραφική; Με τη λέξη κατεστημένο εννοείτε την ομάδα που παίρνει συνεχώς το πρωτάθλημα τα τελευταία 18 χρόνια με εξαίρεση 4 φορές; Αυτό το κατεστημένο θα ξεριζώσετε;;; Καλό θα είναι εδώ να θυμίσουμε πως σ’ αυτό το κατεστημένο ο κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗΣ είχε βάλει υψηλότατο πριμ σε περίπτωση που κατακτούσε το πρωτάθλημα αήττητο. Τελικά αυτό το ρεκόρ ήρθε όχι μόνο χωρίς πριμ (επί διοίκησης σας) αλλά και με τους αθλητές απλήρωτους. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.

Κάπου εδώ τελειώνουν οι απαντήσεις που κρίναμε σωστό σαν ΟΜΑΔΑ να δώσουμε.
Όμως υπάρχει ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.
Από τη συνάντηση που είχαν οι δυο συναθλητές μας με τη διοίκηση, πριν από τρεις μέρες, ειπώθηκε από τον κ. Συγγελίδη πως αποκρύψαμε ή τεχνηέντως διαστρεβλώσαμε (δεν έχει αποφασίσει ακόμη) κάτι σημαντικό. Ότι τους είπε ξεκάθαρα πως «σας χρωστάμε 842.000 ευρώ, τα οποία θα τα πάρετε σε βάθος τριών χρόνων. Θέλετε άμεσα 400.000 και να ξεχρεώσουμε;»
Κάτι τέτοιο ΠΟΤΕ δεν ειπώθηκε. Το τι ειπώθηκε ακριβώς το αναφέρουμε επί λέξει στην προηγούμενη ανακοίνωση μας.
Αυτό που σκοπίμως αποκρύψαμε από την συνάντηση των συναθλητών μας είναι πως ο κ. Συγγελίδης, αφού επέπληξε την αντιπροσωπεία μας και παρόντος του εκπρόσωπου των οπαδών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΖΗΤΗΣΕ, ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΟΣΟ.
ΑΥΤΟ ,ΝΑΙ, ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΨΑΜΕ. Γιατί εμείς είμαστε επαγγελματίες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, ίσως...
Ψέματα, όμως δεν λέμε...
Επειδή αρκετά έχει πληγωθεί η ομάδα μας και εμείς σαν τμήμα, είναι η τελευταία φορά που τοποθετούμαστε δημοσιως. Δεν πρόκειται να επανέλθουμε για ο,τιδήποτε και αν κατηγορηθούμε.

5 σχόλια:

Hades είπε...

Η ανακοίνωση είναι συγκλονιστικότατη και θέλω από καρδιάς να πως ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά μας -τα οποία ελπίζω να εξακολουθήσουν να είναι παιδιά ΜΑΣ. Μπράβο όχι μόνο για την σκληρή ανακοίνωση, αλλά και που έχουν υπομείνει όλα αυτά, εδώ και τόσα χρόνια από αυτό τον τυπίσκο.

Όχι ότι περιμέναμε την εν λόγω ανακοίνωση για να πέσουν οι μάσκες, αλλά πλέον έπεσαν οριστικά και αμετάκλητα ακόμη και στα μάτια του πλέον αδαούς.

ΥΓ. Φυσικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού ούτε λέξη. Διότι όπως έχουμε ξανασυζητήσει, η αρρώστεια έχει εισχωρήσει βαθύτατα. Αισιοδοξώ ότι ο Πρωταθλητής θα σχολιάσει το γεγονός μετά από 3-4 χρόνια.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Υπάρχουν ακόμη ολυμπιακοί στον Ολυμπιακό, και οι διάφοροι "συγγελίδηδες" τους διώχνουν.

Hades είπε...

Να επαναφέρω αυτό που ορθότατα είχες επισημάνει σύγγαυρε, ότι έχουμε πήξει στους ολυμπιακάρες και διώχνουμε τους απλούς Ολυμπιακούς.
Ως περιττούς, να προσθέσω.

Hades είπε...

Βάι βάι και τι θα κάνουμε δίχως Συγγελίδη πλέεεεεοοοοννννννν (με τσιριχτή δακρύβρεχτη φωνή)...

Γερόγαυρος είπε...

Good bye Mr. John, και μην μας,(όχι ξεχνάτε, αλλά) ξαναθυμηθήτε ΠΟΤΕ.