19.9.10

ΣΙΧΑΜΑΡΑ


Σύγγαυροι, δεν μπορώ στο όνομα της όποιας χαζοχαρούμενης υπομονής (που ως οπαδός του Θρύλου πρέπει να κάνω, καθώς μου λένε διάφοροι) να καταπίνω το θυμό μου με αυτά που βλέπω. Στις Σέρρες είδα τον Ολυμπιακό -που νίκησε- να σέρνεται και να κάνει συστηματικά καθυστέρηση και να μη μπορούν οι παίχτες του να αλλάξουν μία (1) μπαλλιά στα πέντε μέτρα. Να διώχνουν όλοι τη μπάλλα στο γάμο του Καραγκιόζη. Να μπάζει η άμυνα από παντού. Να μην υπάρχει ψυχή στο κέντρο να στρώσει μία πάσα.

Από το συνονθύλευμα του Βαλβέρδε (που μας κουβάλησε και πάλι παλτουδάκια αλά Όσκαρ) στον Θρύλο αξίζει να παίζει μόνο ο Φετφατζίδης. Κάποιοι καλοί από τους παλιούς καίνε πια λάδια - ποιός ξέρει γιατί.... Ο Ντουντού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μας κοροϊδεύει. Όσοι αξίζουν από τους καινούργιους (Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Πάντελιτς) θα καούν όπου νά 'ναι. Ο Ριέρα ψάχνεται μέσα στο γήπεδο με τα συστήματα και με τα καμώματα τού συμπατριώτη του. Ο Χολέμπας δεν κάνει ούτε για την Ουντερχάχινκ. Ο Ουρτάδο δεν κάνει ούτε για τους μικρούς του Ολυμπιακού. Ο Φουστέρ δεν ξέρει μπάλλα. Ο Βαλβέρδε είναι αρχικομπλεξικός.

Πάσα αντίρρηση δεκτή (και μακάρι να είμαι στραβός και προκατειλημμένος και να έχω άδικο), αλλά -συγγνώμη, σύγγαυροι- ούτε γνώμη αλλάζω (ούτε και θα αλλάξω, μιας και την έχω από παλιά), αλλά ούτε και απαντάω. Ανοιχτό είναι το μπλογκ να γράψετε ό,τι επιθυμείτε, αλλά θα είναι μία από τις λίγες φορές που δεν πρόκειται να (σας) απαντήσω.

Το ότι ο ΠΑΟ είναι πολύ χειρότερος από εμάς δεν μου λέει τίποτα και δεν με ενθουσιάζει, ακριβώς επειδή βλέπω ότι την πορεία του τείνουμε να έχουμε και εμείς. Όπου νά 'ναι τον πιάσαμε και τον ξεπεράσαμε. Δηλαδή να κοροϊδεύω τον Καντέ και τον Μπουμσόνγκ και να κλείνω τα μάτια μου μπροστά στους δικούς μας άμπαλους και να τους λέω παιχταράδες; Αι, όχι δα! Υπάρχει και ένα όριο ανοχής. Πόσο βαθιά θα μπει το καπέλλο στο κεφάλι μας;! Η σιχαμάρα που ένιωθα 90 και κάτι λεπτά δεν μου έχει φύγει από το στόμα.

11 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

H Περσινή κόντρα του Βαλβέρδε με τον Ιμπαγάσα μεταφέρθηκε στον
ολυμπιακό. πέρσυ για χαρη πάλι του
Φούστερ άφηνε τον Ιμπαγάσα στον πάγκο και κόντεψε να υποβιβαστεί η
Βιγιαρεάλ, ΜΈΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΈΛΥΣΑΝ.
Φέτος τα κάνει σε μας .ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ Ο ΤΥΠΟΣ.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Ας μην φώναζαν κάποιοι [χιλιάδες, εννοώ] "Ε-ρνέστο Βαλβερδεεε"Είμαστε δυό, Γιώργο, είμαστε τρεις [ειναι κι ο Θανος] Μειοψηφούμε, τι να κάνουμε;

Θανος Πεππας είπε...

Δεν υπαρχει πιο ωραιο πραγμα απο το να υποστηριζεις τη γνωμη σου. Αλλο ομως υποστηριζω και αλλο ειμαι ισχυρογνωμων. Τουτεστιν. Και εγω ηθελα να επιστρεψει ο Βαλβερδε, αλλα ομως, δεν μπορω παρα να παραδεχθω αυτα τα ανεξηγητα κομπλεξ που εχει ο κερατας, και που νομιζω οτι ειναι χειροτερα της περασμενης του θητειας.
Ρητορικες ερωτησεις, για ποιον λογο αντικατεστησε Παντελιτς, για ποιο λογο ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (μην πω στην Ισπανια) τον Φουστερ, γιατι ξεκινησε τον ανετοιμο Μοισες, γιατι γιατι γιατι...
Με λυπη μου ειδα σημερα για μια ακομα φορα, να μην αγωνιζεται ο Θρυλος που επιθυμω να βλεπω. Δηλαδη. Με τους Ριερα - Ρομμενταλ στα ακρα, Φετφατζιδη πισω απο τον επιθετικο και Παντελιτς μπροστα. Και ενας ασχετος θα το εβλεπε οτι ο Φετφατζιδης η ο Ρομμενταλ ειναι καλυτεροι απο τον Φουστερ. Αμπαλοι ειμαστε ολοι και... μπαλωμενος ο Ερνεστο;

Γερόγαυρος είπε...

Η επιλογή του προπονητή από τον κ. Μαρινάκη,ήταν μόνο επιθυμία δική του ή ήταν και επιρροή, από την μάζα των κερκίδων, που φώναζε εν χορώ το όνομά του.???
Γιατί αν ενεργούμε με βάση τι θέλει ο όχλος,και όχι τι θέλει η πραγματικότητα, και η σωστή πρακτική,του μοντέρνου ποδοσφαίρου,
ΠΑΜΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.
Αυτά για την επιλογή του Βαλβέρδε.

Το ότι είναι Προπονητής σε Μεγάλη Ομάδα, μάλλον δεν τον Νομιμοποιεί να έχει κόντρες και εμμονές με πρόσωπα.

Για την ώρα, ΥΠΟΜΟΝΗ.

Γερόγαυρος είπε...

Αγαπητέ κ. Πέππα.
Δεν είμαστε δυο, δεν είμαστε τρεις,
ίσως είμαστε χίλιοι δεκατρείς, που λέει και ο άλλος 85χρονος Έφηβος.
Είναι αρκετοί που ΒΛΕΠΟΥΝΕ.

Οι "άλλοι" είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ, και είναι εκείνοι που θα αρχίσουν να φωνάζουν, να φύγει ο Βαλβέρδε και να έρθει κάνας ΖΙΚΟ πάλι, ή στην καλύτερη. κάνας Κετσπάγια που θα έχει θητεύσει στην πατρίδα για κάποιο διάστημα.

Για μένα άσχημη και η συγκυρία της αλλαγής διοίκησης στην ομάδα,με την πρόσληψη προπονητού.

Ένα μπέρδεμα ήταν.

Θεωρώ ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή την στιγμή, είναι, να περιμένουμε με υπομονή (και ας μην συμφωνεί ο Δάσκαλος) τον χρόνο να δείξει που θα πάει το πράγμα.
Ευχόμενοι ότι θα πάει προς το καλύτερο.

Καλημερίζω άπαντες

ASTERIX O GALATIS είπε...

Κανένας δεν έφτιαξε ομάδα σε 1 1/2 μήνα. Χαζοχαρούμενη ή όχι, χρειάζεται υπομονή ανεξαρτήτως προσώπου προπονητή. Σημείο αναφοράς για σύγκριση δεν πρέπει να είναι ο προπέρσινος Ολυμπιακός αλλά ο περσινός. Δεν είναι η δεύτερη χρονιά του Βαλβέρδε αλλή η πρώτη χρονιά της δεύτερης θητείας του Βαλβέρδε. Συμφωνώ ότι ήταν τραγική η εμφάνιση της ομάδας μας, αλλά μήπως στην τελική πήρα κάτι που δεν άξιζα?
Μπορεί να υπεραισιοδοξώ αλλά πιστεύω ότι τζάμπα ανησυχείς Γιώργο. Έρχονται καλύτερες μέρες και θα το δεις.

Unknown είπε...

Συμφωνώ μαζί σας για την τραγική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα, η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα. Διαφωνώ όμως με τις κρίσεις σας. Καταρχήν δεν ξέρω αν ο Βαλβέρδε είναι αρχικομπλεξικός σίγουρα όμως είναι ξεροκέφαλος. Και τούτο διότι με την άρνησή του να του πάρουν κι άλλον αμυντικό μέσο, αναγκάστηκε να βάλει τον Ουρτάδο που δεν είχε κάνει σωστή προπόνηση όλη την εβδομάδα γιατί δεν έχει άλλον. Οι κρίσεις σας νομίζω επειδή βασίζονται στην παρακολούθηση από την τηλεόραση κι όχι στο γήπεδο αδικούν τους παίκτες. Ο Ουρτάδο είναι εξαιρετικός παίκτης κι όταν θα τον δείτε με τα μάτια σας τι κάνει στο γήπεδο θα το καταλάβετε. Ο Φουστέρ είναι εξαιρετικός κι έξυπνος παίκτης και χθες ήταν ο καλύτερος. Όλες οι τελικές πάσες πλην μιας ξεκίνησαν από αυτόν. Από αυτόν και το γκολ. Ο Πάντελιτς που εκθειάζεται από τις εφημερίδες είναι φανερά ανέτοιμος, έχει όμως αντίληψη κι εκρηκτικότητα και είναι σπουδαία μεταγραφή. Ο Ριέρα από ένα σημείο κι ύστερα δεν προσπαθούσε και δεν έβαζε τα πόδια του στη φωτιά. Παίκτης Ντουντού απλώς δεν υπάρχει, επομένως είναι υπεράνω κριτικής, καλό θα είναι να τον στείλει στον ΟΦΗ και να φέρει πίσω τον Κατσικογιάννη (αστείο). Ο Ιμπαγάσα είναι καλός παίκτης αλλά κι εξαιρετικά αργός δεν τρέχει, δεν μαρκάρει άρα είναι για αγώνες που θα παίζεις μόνο με ένα αμυντικό μέσο, δεν μπορεί να παίζει στη θέση του Φουστέρ γιατί δεν πατάει περιοχή. Ο Ρόμενταλ σπουδαίος.

George είπε...

Συμφωνω 100% με το κειμενο του giorgos....Με μια επιφυλαξη για το διδυμο Μπράβο-Χολεμπας , οι υπολοιπες επιλογες του ειναι σωστοτατες.... Αν μαλιστα στειλει και στην κερκιδα για κανα μην τον Ντουντου, τοτε ακομη καλυτερα.

Ο νεαρος Φετφατζιδης ειναι θησαυρος και δειχνει σοβαρος και μετρημενος αν και τον νεαρο της ηλικιας του ειναι ελαφρυντικο για ορισμενες κουτουράδες που κανει ωρες ωρες....Θεωρω τον Φουστερ, κλασεις ανωτερο του Οσκαρ, πολυ συντομα δε πιστευω οτι θα βγαζει ματια. Ο Ιμπαγασα θα παιζει συγκεκριμενα ματς και ο Ρομενταλ το ιδιο.

Εκει που πιστευω οτι ισως εχει ενα αδικαιολογητο κομπλεξ ο βαλβερδε ειναι με τον ζαϊρί...

Γερόγαυρος είπε...

Πιστεύω ότι οι παίκτες που πήραμε φέτος, αντικειμενικά από το ιστορικό τους, ότι είναι ΚΑΛΟΙ.
Όχι Κορυφές, αλλά καλοί, για τον τόπο που τους ζητήθηκε να παίξουν μπάλα.

Όσο για τον μικρό, (Φετφατζίδης) συμφωνώ απόλυτα με τον "George", μόνο που πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να του τρίξει λίγο τα δόντια, ώστε αυτές οι νεανικές κουτουράδες, να μειωθούν αντί να πολλαπλασιαστούν.

Παίζει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, και όχι στον Ατρόμητο Ανω Ραχούλας.

Χαιρετώ σας ΑΠΑΝΤΕΣ.

Nikolai Bukharin είπε...

Δάσκαλε, ο τίτλος είναι δηλωτικός της χθεσινής εμφάνισης, και αποκρυσταλλώνει με ενάργεια την ''ασποστεωμένη'' συμπεριφορά πολλών εκ των εν πολλών τιμών ολυμπιακών ηρώων. Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση σου για το ''ειδεχθές'' πρόσωπο της ομάδας, ειδικά για περισσότερα απο 30 λεπτά. ΟΜΩΣ θα διαφωνήσω (μονάχα) σε ένα σημείο, την καθολική κατακρύμνιση του Βαλβίδα. ΟΝΤΩΣ διακρίνεται για τις συμπλεγματικού τύπου επιλογές (και δεν αναφέρομαι στον κακόμοιρο Φουστέρ) και την ανεπαρκέστατη σε πολλά σημεία τακτική του προσέγγιση. Αλλά για μένα διαθέτει ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ σφραγίδα, την οποία ήδη καταθέτει, διαφοροποιείται δομίκά σε σχέση με τά μαθητευόμενα μαγισσάκια (για να θυμηθώ τον σπουδαίο λυριστή) τα οποία προκάλεσαν την πλήρη βαράθρωση της προηγουμένης περιόδου. Και δεν θα μπω στην λογική των Τσοχοχελάκηδων (πήρε τους βαθμούς, ορθολογική προσέγγιση του παιχνιδιού κτλ)αλλά δεν θέλω να εισέλθω σε μια ριζικού τύπου κριτική, η οποία επι της ουσίας δεν προσφέρει τίποτα. Απο μένα θα έχει πίστωση χρόνου, και θα τον κρίνω συνολικά στο τέλος.Αυτάάάά.

Hades είπε...

Εξ'όσων θυμάμαι, και στην πρώτη του θητεία μέχρι τα τέλη Οκτώβρη έκανε πειραματισμούς και δεν είχε στάνταρ ενδεκάδα. Μόλις ξεκίνησαν οι μουρμούρες, αποφάσισε να καταλήξει.

Η αλήθεια είναι ότι έχει και πολλά κακώς κείμενα να διορθώσει, αυτό όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα πάντα. Κι εμένα κάποια κολλήματά του με εξοργίζουν ενίοτε, αλλά θέλω να πιστεύω ότι με τον καλό (λογική) ή τον κακό τρόπο (αντιδράσεις) θα διορθωθεί.

Κατά τα λοιπά, λίαν επιεικώς μαύρα χάλια.