12.5.10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-1 : Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ


Δεν είναι η ήττα. Αυτή είναι μέσα στο παιχνίδι, όσο και αν υποκρινόμαστε ότι "δεν υπάρχει". Υπάρχει και παραϋπάρχει. Και ευτυχώς. Ο αγώνας έχει νίκη, ήττα και ισοπαλία.

Η ξεφτίλα έγκειται όχι στο ότι τη φανέλλα του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς τη φοράνε ως επί το πλείστον άχρηστοι (αφού, όμως, τους την έδωσαν, καλά κάνουν και τη φοράνε πλουσιοπαρόχως αμειβόμενοι). Η ξεφτίλα έγκειται, επίσης, στο ότι τον Ολυμπιακό τον διοικούν κάτι ανίδεοι και μια δράκα αέργων, που επιστράτευσε ο ιδιοκτήτης του για να "είναι στο πόδι του", μιας και ο ίδιος είναι "αλλού". Η ξεφτίλα έγκειται κυρίως στο ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έχει περιστασιακούς, αλλά και μοναδικούς συνομιλητές του τα τζαμπατζήδικα μαστούρια της Θύρας 7, που ελέγχουν και παρασύρουν στο έγκλημα άδολο κόσμο, και τα νεόπλουτα καθήκια της κερκίδας των επισήμων (του ΚΩΛΟΥ) που τα σπάσανε πριν κάτι ώρες στο Καραϊσκάκη, ακριβώς επειδή δεν το νιώθουν σπίτι τους. (Και πώς να το νιώσουν, αφού κατ' ουσίαν τον Ολυμπιακό τον μισούν και κατά βάθος τον έχουν επιλέξει για να διευκολύνονται στο έκνομο έργο τους;)

Η ξεφτίλα είναι ότι τόσο ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη όσο και ο ερασιτεχνικός Ολυμπιακός (όπου προΐσταται κάποιος Συγγελίδης) έχουν αφεθεί να διοικούνται από γλειφτρόνια, από μαστούρια και από φριχτούς Αντιολομπιακούς.

Αυτά για τώρα. Υπάρχουν και άλλα πολλά. Θα τα πούμε.

5 σχόλια:

Θανος Πεππας είπε...

Δυστυχως γνωστα ολα αυτα... Τι κανουμε ομως παρακατω;;;;;;;;;

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Ο, τι έγραψε ο Γιώργος, κάνουμε , Θανο "Είμασταν εκεί και θα είμαστε πάντα εκεί" Κάποτε θα είναι και ο Ολυμπιακός εκεί

Hades είπε...

Γιώργο μου είσαι άδικος. Όταν ήθελε μέλη ο πρόεδρος μας μίλαγε σε όλους...
Βέβαια, κατά πως φαίνεται ούτε τότε κατάλαβε ότι εμείς μέλη γίναμε όχι για τα όσα μας έλεγε ο πρόεδρος, ούτε για τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα του μέλους, παρά για τον Ολυμπιακό τον ίδιον, με όσα αυτός πρεσβεύει.
Έκτοτε, πλήρης αδιαφάνεια. Έγιναν και κάποιες εκλογές κάποτε και πάπαλα.

Και όμως, μέσα απ'αυτά το σύνολο συνοθυλευμάτων υπάρχουν και κάποιοι παίκτες ή αθλητές που έχουν Καρδιά. Τι να πεις για τους κολυμβητές μας για παράδειγμα; Απλήρωτοι -ακούγεται για έναν χρόνο- και όμως πήγαν, αγωνίστηκαν, πρώτευσαν. Και η χαρά τους έμεινε πίκρα δίχως να παραλάβουν το κύπελλό τους. Μήπως δεν είναι απλήρωτοι οι παίκτες του βόλεϋ, στους οποίους ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ οι δηλώσεις προφανώς για να μην ανοίξουν το στόμα τους εκ νέου; Είναι τυχαίο ότι ο μοναδικός που έχει πληρωθεί είναι ο Μίλκοβιτς, κι αυτός επειδή "είναι" των Αγγελόπουλων; Για το πόλο τι να πεις... Θα είναι λίγο...
Κι αναφορικά με την μπάλα, ποια μπάλα; Έχει χαθεί μαζί με το μέτρο.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Την υπόθεση των μελών την έκαψε ο ίδιος ο επινοητής της. Εμείς γίναμε μέλη του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς και όχι της Σίτι Μπανκ, της Βόνταφον, της Σήμενς. Ούτε θελήσαμε να είμαστε απλώς μια εμπορεύσιμη "βάση δεδομένων". Θα γράψω γι' αυτά...

Hades είπε...

Σαφέστατα.
Και το λυπηρό είναι ότι ενώ ακόμη υπάρχει κόσμος που ενώ ξέρει τον εμπαιγμό επιθυμεί να συνεχίζει να συμμετέχει στην Ιδέα, οι αμρόδιοι είναι στον κόσμο τους.
Κατά τα λοιπά οι εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα μας μάραναν.