13.12.09

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-0


Ο Θρύλος καθάρισε με γκολ των Γκαγέτι (37) και Ντουντού (45, 53) και παραμένει πρώτος.

Αντιγράφω από το σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Ο Ολυμπιακός, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και δημιουργώντας μια... ντουζίνα ευκαιρίες, επικράτησε του ουραγού Πανθρακικού με 3-0 και επέστρεψε εκεί που του αξίζει: στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας. Κι απομένει τώρα ένα «διπλό» με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για να κάνει ο Θρύλος καλές γιορτές...
Το θετικό για τους «ερυθρολεύκους», πλην των τριών βαθμών, είναι ότι επέστρεψαν στα γκολ Γκαλέτι και Ντουντού, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκει δίχτυα δύο φορές...
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Ζίκο παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με το ματς της Τετάρτης απέναντι στην Άρσεναλ. Σε διάταξη 4-4-1-1, λοιπόν, ο Νικοπολίδης ήταν ανάμεσα στα δοκάρια, με τον Γκαλίτσιο στα δεξιά της άμυνας, τον Ραούλ Μπράβο στα αριστερά, τους Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Μαρέσκα με τον Ντουντού στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τον Γκαλέτι στα δεξιά, τον Λεονάρντο στα αριστερά και τον Όσκαρ ως επιτελικό μέσο πίσω απ’ τον προωθημένο Μήτρογλου.
Η πρώτη καλή στιγμή του ματς καταγράφηκε στο 3ο λεπτό και ήταν για τον Πανθρακικό! Από φάουλ του Μπερτράν, ο Καζάκης έπιασε κεφαλιά χωρίς να βλέπει, στέλνοντας την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη.
Στο 5ο λεπτό ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Γκαλέτι απ’ τον Άλβες στην περιοχή, με τον παίκτη του Πανθρακικού να σπρώχνει από πίσω και να πετάει στο έδαφος τον Αργεντινό άσο του Ολυμπιακού!
Στο 17’ οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το γκολ μετά από πολύ όμορφο συνδυασμό: ο Γκαλέτι σέντραρε απ’ τα δεξιά χαμηλά, ο Όσκαρ απ’ τη μικρή περιοχή έπιασε το εν κινήσει πλασέ και ο Ταΐρης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια της φάσης από σέντρα του Γκαλέτι και κεφαλιά του Μέλμπεργκ, η μπάλα έφυγε άουτ.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, απέναντι σε μια ομάδα που δεν ήρθε να παίξει κλειστά στο «Καραϊσκάκη» και στο 22’ είχε ένα καλό σουτ του Ντουντού, απ’ το ημικύκλιο της περιοχής, άουτ, ενώ στο 23’ ο Όσκαρ τελευταία στιγμή δεν πρόλαβε να γυρίσει την μπάλα στον Γκαλέτι στη μικρή περιοχή, αφού η προσπάθειά του ανακόπηκε…
Στο 25’ μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό: ο Μήτρογλου σούταρε μέσα απ’ την περιοχή, ο Ταΐρης απέκρουσε ασταθώς, έπεσε όμως ξανά στα πόδια του Όσκαρ εμποδίζοντάς του να σπρώξει την μπάλα στην εστία, ενώ ακολούθως τρεις παίκτες του Πανθρακικού εμπόδισαν τον Ισπανό σε δεύτερο χρόνο να ανοίξει το σκορ.
Στο 28’ απ’ τη σέντρα του Γκαλέτι, ο Μήτρογλου πετάχτηκε με προβολή στη μικρή περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, στο 33’ απ’ την πάσα του Όσκαρ ο Μήτρογλου πλάσαρε συρτά και ο Ταΐρης απέκρουσε με τα πόδια και στο 35’ απ’ την κεφαλιά του Όσκαρ, μετά από σέντρα του Γκαλίτσιου, ο γκολκίπερ του Πανθρακικού μπλόκαρε σταθερά.
Στο 37’ ήρθε η λύτρωση: μετά από βολέ του Νικοπολίδη και λάθος του Χαριτωνίδη, ο οποίος δεν έδιωξε, ο Μήτρογλου πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Γκαλέτι, ο οποίος απ’ τη μικρή περιοχή πλάσαρε και… 1-0!
Στο 42’ ο Πανθρακικός προσπάθησε να αντιδράσει, όταν μετά από σέντρα του Σακελλαρίου απ’ τα αριστερά, ο Καζάκης έπιασε τη φαλτσαριστή κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.
Στο 44’ απ’ την κεφαλιά του Μήτρογλου ο Ταΐρης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, αλλά στο 45’… χάθηκε η μπάλα: ο Γκαλέτι βρήκε όμορφα τον Γκαλίτσιο, εκείνος γύρισε διαγώνια στην περιοχή στο ύψος του πέναλτι, δίνοντας ουσιαστικά μία πάσα «πάρε-βάλε» στον Ντουντού, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο…
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, έχοντας αποκτήσει πλέον «καθαρό» προβάδισμα, ο Ολυμπιακός μπήκε χαλαρά, αλλά στο 58’ μπόρεσε να κάνει το 3-0: μετά από κόρνερ του Γκαλέτι και απομάκρυνση με γροθιές του Ταΐρη, ο Μήτρογλου επιχείρησε απ’ το ύψος της περιοχής το «σκαστό» σουτ και ο Ντουντού, απ’ τη μικρή περιοχή, καλυπτόμενος απ’ τον Στόικο, με κεφαλιά έκανε το 3-0, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Στο 66’ ο Γκαλέτι κυνήγησε μία σχεδόν χαμένη μπαλιά, την απέσπασε στην περιοχή, γύρισε όμορφα στον Μήτρογλου, που σούταρε με τη μία με το δεξί, αλλά ο Ταΐρης πρώτα με τα πόδια απέκρουσε κι εν συνεχεία μπλόκαρε. Στο 67’ ο πιτσιρικάς τερματοφύλακας του Πανθρακικού έβγαλε δύσκολα κεφαλιά του Μήτρογλου, μετά από σέντρα του Γκαλέτι,
Στο 71’ ο Ζίκο έριξε Τοροσίδη και Ζαϊρί στο ματς, αντί των Όσκαρ και Λεονάρντο, ενώ στο 84’ ο Πανθρακικός έχασε μια καλή ευκαιρία, όταν από άστοχη έξοδο του Νικοπολίδη, ο Μπουβάλ προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να την μπλοκάρει μετά ο αρχηγός του Ολυμπιακού.
Στο 87’ ο Ζαϊρί γύρισε στον Μήτρογλου στην περιοχή, του οποίου το σουτ ήταν εντελώς άστοχο, στο 92’ ο Ταΐρης απέκρουσε σε κόρνερ το συρτό σουτ του Μήτρογλου, στο 93’ το δυνατό σουτ του Ζαϊρί, για να παραμείνει έτσι αυτό το άνετο 3-0.
Μέτρια η διαιτησία του Σιδηρόπουλου, ο οποίος δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι του Άλβες στον Γκαλέτι στο 5ο λεπτό, ενώ «κιτρίνισε» τους Άλβες (16’), Αβραάμ Παπαδόπουλο (29’), Φαγιάρδο (34’) και Λεονάρντο (63’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρέσκα (88’ Ντομί), Ντουντού, Γκαλέτι, Λεονάρντο (71’ Ζαϊρί), Όσκαρ (71’ Τοροσίδης), Μήτρογλου.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ταΐρης, Κανωτίδης, Σακελλαρίου (46’ Στόικος), Χαριτωνίδης, Μπαχαρίδης, Άλβες, Αργυρίου (83’ λ. τρ. Μίτου), Μπερτράν, Φαγιάρδο (80’ Δραγανίδης), Μπουβάλ, Καζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: