17.10.09

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-0





Πολύ καιρό είχαμε να δούμε τον Θρύλο να παίζει τέτοια μπάλλα. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υστέρησε κανείς παίχτης της ομάδας μας. Εξαφανίστηκε το τόπι! Μέλμπεργκ, Μήτρογλου και Ζαϊρί πέτυχαν τα γκολ. Ειδικά το τέρμα του Μαροκινού ήταν απίστευτης ωραιότητας.
Το "κοράκι" προσπάθησε. Έκανε τα αδύνατα δυνατά. Άμα, όμως, ο Θρύλος είναι Θρύλος, τί να σου κάνουν και τα κοράκια;!


*******************

Αντιγράφω από το gavros.gr:

Αυτός, ναι, είναι Ολυμπιακός. Ωραίο και απλό ποδόσφαιρο και καθαρίζει με άνεση τα ματς. Επικράτησε με σκορ 3-0 του Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο Καραϊσκάκη νικώντας τα τσεκούρια από την Αρκαδία και τον Μακεδόνα ρέφερι, Αμπάρκιολη. Ο Θρύλος αποθεώθηκε από τον κόσμο, αφού πρόσφερε ωραίο θέαμα κόντρα στον Αστέρα. Η ομάδα ήταν σαφώς πιο φρέσκια μετά την διακοπή, ενώ με τις προσθήκες των Γκαλέτι, Μαρέσκα στην ενδεκάδα έγινε ακόμα πιο ποιοτική. Σε τίποτα δεν θυμίζει ο Ολυμπιακός το έκτρωμα που βλέπαμε στην αρχή της σεζόν. Οι παίκτες μπήκαν και πάλι στο ματς με διάθεση να το τελειώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν τους βγήκε ένα γρήγορο γκολ, αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Πάλευαν να βρουν την λύση, είχαν υπομονή και πληθώρα επιλογών στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει πολύ, έχει αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο παιχνίδι του. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι πιο επιθετικοί και βρίσκονται πολύ πιο άνετα μέσα στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ τους. Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι κανείς δεν έτρεχε άσκοπα στο ματς. Άλλαζαν γρήγορα την μπάλα, ενώ οι γραμμές ήταν πολύ κοντά. Η παρουσία του Γκαλέτι ανέβασε πολύ τον Θρύλο, έστω κι αν ο Αργεντινός έδειξε ότι δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε.

Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ο Ζίκο παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετά επιθετικό σχήμα και στόχο να καθαρίσει γρήγορα το ματς με τον Αστέρα. Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Νικοπολίδης, δεξί μπακ ο Γκαλίτσιος, αριστερό ο Μπράβο και στο κέντρο της άμυνας οι Αβραάμ, Μέλμπεργκ. Δεξί ήταν ο Γκαλέτι, αριστερό ο Όσκαρ και το δίδυμο των χαφ αποτέλεσαν οι Μαρέσκα, Ντουντού. Στην επίθεση ξεκίνησαν οι Ντιόγκο, Μήτρογλου. Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση να τελειώσει το ματς πολύ γρήγορα, αλλά τα πράγματα δεν ήταν καθόλου απλά. Ο Αστέρας, ήταν καλά κλεισμένος στην άμυνα του και οι παίκτες του επιστράτευσαν το σκληρό παιχνίδι. Δεν πήγαν στο Καραϊσκάκη για να παίξουν μπάλα, αλλά για να κλωτσήσουν. Αρκετά μαρκαρίσματα ήταν επικίνδυνα και στο 16' είχαμε την πρώτη απώλεια με τον Ντιόγκο να αποχωρεί αναγκαστικά και να μπαίνει μέσα ο Ζαϊρί. Ο Μαροκινός πέρασε στην αριστερή πλευρά και ο Όσκαρ έπαιξε μπροστά μαζί με τον Μήτρογλου.

Ο Θρύλος έψαχνε το γκολ με υπομονή και αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά είχε να τα βάλει με τον προκλητικό Αμπάρκιολη και τα τσεκούρια του Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα είχε πολλές λύσεις, αλλά δεν ήταν εύκολο να ανοίξει η άμυνα. Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα να απειλήσουν την εστία του Ντεγκρά. Τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 36' με πλασέ του Μέλμπεργκ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την ερυθρόλευκη. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, αλλά στο φινάλε του ημιχρόνου ο Αμπάρκιολης αρνήθηκε να δώσει το πέναλτι στον Μήτρογλου μετά από καθαρή ανατροπή από τον Ντεγκρά.

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά να βάλει το δεύτερο γκολ και να στείλει σπίτι του τον Αστέρα. Στο 53' ο Ζαϊρί έβγαλε τρομερή μπαλιά τρύπα και ο Μήτρογλου με ωραία προβολή έκανε το 2-0. Εκεί τέλειωσε το ματς οριστικά. Ο Θρύλος έδιωξε το άγχος και από εκείνο το σημείο και μετά απέδιδε ακόμα πιο ωραίο ποδόσφαιρο. Η ομάδα ήταν σαφώς πιο άνετη και άλλαζε συνεχώς την μπάλα με ευκολία, ενώ έφθανε χωρίς προβλήματα στην περιοχή του Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και η ομάδα της Τρίπολης πραγματικά γλίτωσε από πανωλεθρία. Στο 67' ο Ζαϊρί βάλθηκε να γκρεμίσει το Καραϊσκάκη. Ο Μαροκινός πέτυχε ένα γκολ όνειρο και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ο Θρύλος δεν κατέβασε ταχύτητα, αλλά ήταν πολύ ουσιαστικός. Χωρίς περιττά τρεξίματα οι παίκτες άλλαζαν όμορφα την μπάλα, βρίσκονταν πολύ καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και υπήρξαν μεγάλες ευκαιρίες για να έρθει και τέταρτο γκολ. Αντί να έρθει το τέταρτο γκολ ήρθε η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή. Στο 75' ο Γκαλίτσιος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού και έτσι ο Θρύλος είχε την δεύτερη του απώλεια. Το παιχνίδι μέχρι το τέλος κύλησε ομαλά για τον Ολυμπιακό που είχε εγκατασταθεί στην περιοχή του Αστέρα. Υπήρξαν πολύ ωραίες στιγμές με τον κόσμο να αποθεώνει τους παίκτες, ενώ για πρώτη φορά ακούστηκε και το όνομα του Ζίκο. Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός τώρα πλέον στο μυαλό μας είναι μόνο το ματς με την Σταντάρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος (77'Ζεβλάκοφ), Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α.Παπαδόπουλος, Ντουντού, Μαρέσκα, Όσκαρ, Γκαλέτι, Μήτρογλου, Ντιόγο (16'Ζαϊρί).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Λαμπρόπουλος, Φυτανίδης, Καρντόσο (65'Καούνος), Μπαστία, Λαζαρίδης, Εστέβες, Βίλτσες (46'Ουντότζι), Μαρσελάο, Έντερ (46'Ζεάν Κάρλος), Σέζαρεκ.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Φέτος το "μόνοι μας και όλοι σας" ισχύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Είδατε πως έμπαιναν στις φάσεις οι ξυλοκόποι; Δείτε απόψε και το φιλικό του πελατειακού με την Καβάλα. Κάθε χρόνο βρίσκουν κάτι να μας το κάνουν πιο γλυκό. Ευχαριστούμε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Βαγγέλης: Αν παίζουμε σαν Ολυμπικαός, δεν χάνουμε. Δεν μας σταματάει τίποτα.