20.9.09

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!




ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2.
Με γκολ του Ντιόγκο και του Αβραάμ Παπαδόπουλου.
Μόλις επέστεψα από ταξίδι, και έμαθα το σκορ. Μου το φώναξε από το μπαλκόνι ο Δημήτρης!

******************

Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Τα… αγαθά του Αβραάμ ήρθαν στο 90’!


Αυτή η φανέλα, αυτές οι ΨΥΧΑΡΕΣ είναι που έδωσαν στον μισό Ολυμπιακό μία τεράστια νίκη μέσα στην Τούμπα και μάλιστα με ανατροπή! Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς με τον Βιεϊρίνια, αλλά παρά τις απουσίες τους, οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν καλύτερα στο γήπεδο, πίεσαν, κυνήγησαν τη νίκη και στο 90’ δικαιώθηκαν με το γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου!
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο ελλιπέστατος Ολυμπιακός παρατάχθηκε σε διάταξη 4-5-1, με τον Νικοπολίδη κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Ζεβλάκοφ σε θέση δεξιού μπακ, τον Ραούλ Μπράβο σε θέση αριστερού μπακ, τους Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο ως στόπερ, τους Λεντέσμα, Στολτίδη ως «κόφτες», τον Τοροσίδη στα δεξιά, τον Λεονάρντο στα αριστερά και τον Ντουντού να παίζει πιο πίσω από τον προωθημένο Ντιόγκο.
Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν καλά το ματς, θέλοντας να ελέγξουν το ρυθμό, αλλά μόλις στο 10’ προδόθηκαν από μία στημένη φάση και δέχθηκαν το πρώτο γκολ φέτος, σε επίσημο ματς: ο Φωτάκης εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι και ο Βιεϊρίνια, με μία ανάποδη κεφαλιά, έστειλε με τη βοήθεια της τύχης την μπάλα να καρφωθεί στην απέναντι γωνία του τέρματος του Νικοπολίδη (1-0).
Ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε τακτική, προσπάθησε να κρατήσει μπάλα, να τη γυρίσει και να οργανώσει τις επιθέσεις του, αλλά σε αμφότερες τις περιοχές, δύσκολα γίνονταν φάσεις. Στο 34’ ο Ντουντού εκτέλεσε φάουλ, στέλνοντας την μπάλα ψηλά, άουτ, αλλά στο 41’ ήρθε η ισοφάρισε: ο Τοροσίδης απ’ τα δεξιά έβγαλε τέλεια σέντρα, βρίσκοντας τον Ντιόγκο στη μικρή περιοχή, που έπιασε ακριβώς όπως έπρεπε την κεφαλιά για να νικήσει τον Χαλκιά, να ισοφαρίσει σε 1-1 και να πανηγυρίσει φιλώντας το σήμα του Ολυμπιακού μέσα στην Τούμπα!
Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ανήκει στον Ολυμπιακό: ο Ντουντού εκτέλεσε φάουλ απ’ τα δεξιά, ο Μέλμπεργκ έπιασε την πρώτη κεφαλιά, αλλά η προβολή του Τοροσίδη απ’ τη μικρή περιοχή δεν βρήκε μπάλα. Στο 59’, ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 1-2: ο Τοροσίδης, σε ένα… remake της φάσης του πρώτου γκολ, σέντραρε απ’ τα δεξιά, ο Ντιόγκο στη μικρή περιοχή έπιασε την κεφαλιά, αλλά την έστειλε πάνω στον Χαλκιά που κινούταν εκείνη την ώρα και προσπαθούσε να πιάσει θέση!
Ο Ολυμπιακός γενικώς ήλεγχε το ματς, είχε περισσότερες επισκέψεις στα καρέ του ΠΑΟΚ, αλλά στο 75’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν από κόρνερ του Βιεϊρίνια, ο Τσιρίλο έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Στο ίδιο λεπτό, ο Φωτάκης δοκίμασε από πολύ μακριά το πόδι του, αλλά ήταν άστοχος, ενώ στο 76’ Μέλμπεργκ και Αβραάμ μπερδεύτηκαν για πρώτη φορά, ο Φιλομένο χώθηκε ανάμεσά τους, σούταρε με δύναμη, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ!
Ο Μπάντοβιτς αποφάσισε να κυνηγήσει κάτι περισσότερο από το ματς κι έριξε τον Μήτρογλου αντί του Στολτίδη που κουράστηκε, μετατρέποντας τη διάταξη σε 4-4-2 και αμέσως ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 80’: ο Μήτρογλου γύρισε όμορφα το σώμα του στην περιοχή, σούταρε με το δεξί και ο Χαλκιάς απέκρουσε.
Στο 90’, όμως, ήρθε η λύτρωση για έναν απίστευτα ψυχωμένο Ολυμπιακό: ο Ντουντού σέντραρε από τα δεξιά, ο Τοροσίδης έστρωσε με το κεφάλι στον Αβραάμ κι εκείνος, απ’ τη μικρή περιοχή με νέα κεφαλιά έκανε το τελικό 1-2!
Καλή η διαιτησία του Κάκου, που «κιτρίνισε» τους Φωτάκη (28’), Φιλομένο (47’) και Λεονάρντο (60’).
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Λίνο, Σαβίνι, Τσιρίλο, Γκαρσία (83’ Ίβιτς), Σορλέν, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια (88’ Κονσεϊσάο), Μουσλίμοβιτς (46’ λ. τρ. Μουσλίμοβιτς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Λεντέσμα, Στολτίδης (77’ Μήτρογλου), Ντουντού, Τοροσίδης, Λεονάρντο (85’ Όσκαρ), Ντιόγκο (88’ Γκαλίτσιος).

1 σχόλιο:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Δεν έβαζες και τον τίτλο από το δικό μου; Ετοιμος ήτανε όταν εφτασες1 "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"