8.9.09

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ


Με λύπη μου σας γράφω, σύγγαυροι, ότι μάλλον δεν έχουν πάρει χαμπάρι στο λιμάνι τί γίνεται στο Θρύλο. Το μόνο που βγαίνει προς τα έξω -ακόμα και από τα δικά μας φύλλα- είναι ότι ο Κετσπάγια έχει κατ' επανάληψη πλακωθεί σχεδόν με όλους στα αποδυτήρια και ότι αυτό ήταν γνωστό σε όλους. Αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής της ομάδας δεν έχει "πρόσωπο" στους παίχτες της ομάδας... δεν μπορεί να τους πείσει, και γι' αυτό τους μπινελικώνει και τους γαμοσταυρίζει συνέχεια. Ο Πρόεδρος έχει δυστυχώς εγκαταλείψει την ομάδα σε μία φατρία "στελεχών", πράγμα που κάνει ακόμα και τους ακραιφνείς "προεδρικούς" να εξαγριώνονται μεν, χωρίς όμως να βαράνε τον Πρόεδρο... βαράνε τους φατριαστές, που έχει επιλέξει ο Πρόεδρος!
Ο κόσμος του Θρύλου βράζει... κοχλάζει. Το είχε δείξει πολύ φωναχτά, πριν ακόμη πέσει η εργοτέλεια πεντάρα. Αν δεν γίνει κάποιο "θαύμα" -και θαύματα ΔΕΝ γίνονται!-, γυρνάμε εντός ολίγου στην εποχή των κορνέδων και των καμένων αυτοκινήτων... Δυστυχώς...
Αν διαβάσετε, σύγγαυροι, τις σημερινές εφημερίδες, θα κλάψετε. Οι μεν "δικές" μας γράφουν κάτι μισόλογα, αναλόγως του τί "σκατά" στηρίζει ή επιδιώκει η καθεμιά τους μέσω του Ολυμπιακού για λογαριασμό της, οι δε "αντικειμενικές", όταν δεν κάνουν χαζοπλακίτσα, κρατούν σεμνοφανή στάση καραδοκώντας σαν τις ύαινες πότε θα ρθουν τα χειρότερα. Και η ξεφτιλισμένη "ΠΡΑΣΙΝΗ" υπαινίσσεται ότι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης κρύβεται πίσω από την ποινή που έρριξε η ΟΥΕΦΑ στο καλόπαιδο τον Σισέ (ρε ούφα, μακάρι νά ήτανε αλήθεια, γιατί, αν είχαμε τέτοια δύναμη, θα παίζαμε στο τελικό του Τσάμπιονς Λήγκ με τη Μπάρτσα και όχι σε αγώνες προκρίσεως με τους σερίφηδες της Υπερδνειστερίας).

Οι καιροί ου μενετοί. Το ζόρι που περνάμε είναι αναπάντεχο, χοντρό και μεγάλο. Οι προθεσμίες τρέχουν, κι εμείς τρέχουμε κατά πίσω ροχαλίζοντας.
Εφικτό είναι πλέον μόνο ένα: ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. Να ξυπνήσουν ΟΛΟΙ. Διότι κοιμούνται.

Να ξυπνήσουν όλοι: και ο Πρόεδρος με το απίθανο είδος προπονητή, που μας κουβάλησε, και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Διότι, αν δεν ξυπνήσουν, θα τους ξυπνήσουμε εμείς. Τότε θα πάρουν χαμπάρι, μα θα είναι πολύ αργά - ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.

6 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

Αυτό το καλοκαίρι δυστυχώς,το απεύχομαι με όλη μου την ψυχή ,θα
μείνει στην ιστορία σαν η 29η ΜΑΗ
του Θρύλου , σαν το καλοκαίρι που
έπεσε η αυτοκρατορία. Όταν οι άλλοι
αλώνιζαν εμείς κοιμόμασταν.Τώρα για
να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά
πολλή.

Unknown είπε...

Πολύ καλά τα γράφετε, κύριε καθηγητά. Και να σκεφθεί κανείς ότι με τρεις - τέσσερις καλές κινήσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε η ομάδα θα πέταγε τώρα. Ακόμη δεν έχει χαθεί τίποτα πάντως. Αρκεί να καταλάβει ο Σωκράτης τα λάθη του και να αλλάξει δυο τρία πραγματάκια με πρώτο τον προπονητή. Υλικό έχουμε σίγουρα καλύτερο από τους αντιπάλους μας στην Ελλάδα. Όσο για την Ευρώπη μάλλον την ξεχνάμε και φέτος.

kaltsovrako είπε...

Εμένα δε με πτοεί τίποτα απ' όλα αυτά. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Φοβούμαι μόνο αυτούς, τους νεο-Ολυμπιακούς, τους καλομαθημένους που μεγαλώσανε μονάχα με τίτλους και φιέστες. Αυτοί είναι η έγνοια μου, γιατί αυτοί θα είναι αύριο "ο λαός" του ολυμπιακού και το μενταλιτέ (sic) του, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Aπό αυτούς λοιπόν φοβάμαι μην αναβιώσουν το έθιμο του κορνέ και πάρουν τα πράγματα την κάτω βόλτα κι αυτή την φορά δίχως γυρισμό. Τους "εχθρούς" δε τους φοβάμαι. Τους αντιμετώπισα και παλαιότερα και ξέρω.

Ιωάννης Σ. είπε...

Καλά τα λέτε όλοι σας. Εγώ τι να πω; Απο που να αρχίσω και που να τελειώσω; Ας αρχίσω λοιπόν απο το τέλος: Τελεία και παύλα.-

Hades είπε...

Σύγγαυροι, πέραν του ότι εκνευριζόμαστε δικαιολογημένα που δε γίνονται τα απολύτως αυτονόητα, τα πράγματα ούτε στο χείλος της καταστροφής είναι, ούτε καρκινοβατούν. Έτσι πιστεύω δηλαδή...

Το ότι ο Κόκκαλης κάνει φρικτά λάθη όμως, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Εϊναι φαινόμενο που κοντεύει να...εικοσαρήσει. Μήπως δεν έκανε στο μπάσκετ τα ίδια λάθη πριν ακόμη ατχίσει τα χοντρά στο ποδόσφαιρο; Το ξέραμε ούτως ή άλλως. Τέλειος δεν είναι κανείς. Το θέμα είναι ότι οφείλει να τα διορθώσει και μόνος του αφού καλώς ή κακώς αυτός είναι ο μόνος που έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι.

******Αυτό το τελευταίο σημαίνει ότι κάτι μυστήριες φυσιογνωμίες τύπου κυρίου Θεοδωρίδη θα πρέπει να εξαφανισθούν από την ομάδα άμεσα και τάχιστα. Αρκετή γαυροφροσύνη φάγαμε στην μάπα, ακόμη και από ανθρώπους των οποίων την γαυροφροσύνη δεν την αμφισβητήσαμε ποτέ. Εννοείται δε, ότι θα πρέπει να κοπεί και κάθε επαφή και σχέση με τις φυλλάδες τύπου Φωτός και Πρωταθλητή (για τους αντικειμενικούς δε λέω, διότι αυτοί είναι... αντικειμενικοί από μόνοι τους. Πρώτοι σπεύδουν πχ να θάψουβ τον Κετσπάγια, όταν πρώτοι έτρεχαν να γράψουν πρώτοι ότι "τον κέρδισε" (ο Ολυμπιακός).

Επίσης, να σταθώ σε κάτι που είπε ο Καλτσόβρακος και με το οποίο συμφωνώ απόλυτα: έχω ξαναπεί κι εγώ στο παρελθόν ότι το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει συντελεστεί τα τελευταία 10 κυρίως χρόνια είναι αυτή η μανία που διακατέχει κάποιους να γίνουν όλοι Ολυμπιακοί. Αυτό δεν γίνεται και παράλληλα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να γίνει. Η ομάδα είναι κάτι παραπάβνω από απλή υποστήριξη. Και αν αυτό ισχύει μία φορά για όλες τις ομάδες, για τον Ολυμπιακό ισχύει εκατό φορές και βάλε. Το ότι ο Ολυμπιακός είχε ανέκαθεν τους περισσότερους φιλάθλους δεν είχε να κάνει με το ότι έπαιρνε τους περισσότερους τίτλους.Είχε να κάνει με άλλους παράγοντες, είτε κοινωνικούς, είτε πολιτικούς, είτε φιλοσοφικούς, είτε εντοπιότητος, είτε.... χίλιους δυο. Όχι τους τίτλους όμως. Αυτήν την στιγμή όμως ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Αμέτρητος κόσμος γίνεται Ολυμπιακός (γαύρος δεν θα γίνει ποτέ φυσικά) μόνο και μόνο για να είναι με τον πρώτο, με τον νικητή. Σφάλμα από τα τεραστιότερα.
Όλοι αυτοί -ιδίως οι πιτσιρικάδες- μεγαλώνουν καλομαθημένοι, δίχως να έχουν σφίξει ποτέ το ζωνάρι, δίχως να φτάσουν σε σημείο να συνειδητοποιήσουν μέσα από σκληρές καταστάσεις τι ακριβώς σημαίνει Ολυμπιακός. Πανηγυρίζουν τις νίκες, για τις ήττες φταίει πάντα το κοράκι και το κατεστημένο, και στο τέλος χιπ-χιπ-ουράααα για το πρωτάθλημα. Παπάρια μάντολες εν ολίγοις.
Οι περισσότεροι από αυτούς που τώρα διαφημίζουν στις παρέες τους ή και παραέξω την αγάπη τους για τον Θρύλο, είναι και οι δυνάμει καταστροφείς του. Και δυστυχώς το εν λόγω φαινόμενο είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί με τις διαστάσεις που έχει πάρει.

Εν ολίγοις: πρώτα πρέπει να γίνει στυγνή εκκαθάριση του "κύκλου". Άτομα που είναι είτε συμπτωματικά εκεί, είτε επειδή είναι σπατουλαριστές, είτε επειδή το παίζουν αρχιτεχνοκράται, είτε επειδή είναι απλά στον κόσμο τους πρέπει να πάρουν πόδι με συνοπτικές διαδικασίες. Ομοίως πρέπει να πάρουν πόδι και οι "Πραιτωριανοί" (καταλαβάτε ποιους εννοώ) που νομίζουν ότι είναι πιο γαύροι κι από τους γαύρους της θάλασσας μόνο και μόνο επειδή βρίζουν μάνες κάθε 4 λεπτά κι έχουν παίξει και 12 φορές ξύλο.
Μετά απ'όλους αυτούς, ο Κετσπάγια θα μπορεί να πάει σπίτι του με την ησυχία του, για να βρούμε κι εμείς τη δικιά μας.

ΥΓ. Και ξαναλέω, άλλο πράγμα το είμαι Ολυμπιακός, και άλλο το είμαι ΓΑΥΡΟΣ. Και ο νοών νοείτω.

SERAFEIM είπε...

SYMFWNW MEXRI KERAIAS MR. HADES