27.8.09

ΠΕΠΠΑΣ ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΩΝ ΜΠΡΕΧΤ


Εμ, τα "είδε" όλα ο άνθρωπος και είπε να το ρίξει στο διάβασμα.
Στη φωτογραφία διαβάζει το "ΣΑΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΥΣΙΑ" του Μπρεχτ. Είπαμε, τα είδε όλα!

6 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Διόρθωση: ΔΕΝ διαβαζα κατα την διάρκεια του αγωνα (ποτέ δεν διαβάζω αφου κοιμηθώ! πριν, ισως...) Δευτερον Ευτυχώς που υπάρχουν οι φίλοι Και τα εξοχα αυτά σονεττα, von armen B.B., απεκάλυψε (με την πληρη εννοια του ορου "αποκάλυψη") και τα μετέφρασε (έξοχα) και το βιβλίο μου χάρισε χθες ο ιδιος φίλος μου (που ανέβασε και την φωτογραφία!) Τριτον Το βιβλίο μεν θαυμάσιο, αλλά , εντός γηπέδου ΔΕΝ τα είδα όλα Την σάουνα, ναι (βοηθούσε και το υφασμα της φανελας-ιδανικό για να χάνετε βαρος μεσω εφίδρωσης!) Την σάουνα την είδα! Και μόνη αυτή!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Τη συνουσία την υπέστημεν... μονομερώς!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Θα γυρίσει κι ο τροχός,
θα γυρίσει, ..ευτυχώς!

Ανώνυμος είπε...

Την όπερα της πεντάρας διάβαζε; Να την αφιερώσει στον κ. Μπίτσαμ, τον πρόεδρό μας, τον άνθρωπο που όλοι μας λένε ότι βάζει λεφτά στον Ολυμπιακό, αλλά η αλήθεια είναι ότι βγάζει λεφτά από τον Ολυμπιακό, χρησιμοποιώντας σαν τον κ. Μπίτσαμ τα απανταχού τσιράκια του για να μας κοροίδεύει με ψέμματα τύπου Μαντσίνι (όχι πρόταση δεν έγινε, ούτε καν αναφορά του ονόματος στην Ιταλία)και με παίκτες που αρνούνται να μπουν στο αεροπλάνο, τα παλιόπαιδα.
Ο καινο΄λυργιος παίκτης λέγεται ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ που γράφει και στη φανέλα, αλλά για μας και όχι για τους αντιπάλους μας.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

@Προς ανώνυμον απάντηση
Να επαναλάβω τον τίτλο "Σάουνα και Συνουσία" Ας περιμένουμε να δούμε ποιός, πού και πώς θα δικαιωθεί. Υπογραφή-και φαντάζομαι ότι προσυπογράφει και ο φίλτατός μου μεταφράσας το βιβλίο σύγγαυρος-Λαός του Ολυμπιακού Συνδέσμων Φιλάθλων Πειραιώς

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Ο δε Μπέρτολτ Μπρεχτ έχει γράψει και την Οπερα της Πεντάρας (έχει παιχθεί και στην Βαρκελώνη, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις) αλλά, επίσης, και [σε τυχαία αναδρομή)Αν μεινουν τα πράγματα όπως είναι (Wenn das bleibt es ist) Γενιες Σημαδεμενες (Gezeichnete Geschlaechter) Μεγαλη εποχή, σπαταλημένη (Grosse Zeit, vertan) Ο καιρός θα δείξει ποιός θα τα διαβάσει, και για ποιόν.
Το μόνο βέβαιο, διαχρονικά, είναι οι:
Αδυναμίες
Εσύ δεν είχες καμία
εγώ είχα μία:
αγαπούσα.