26.5.09

ΚΟΚΚΙΝΑΔΙΑ



... για όσους δεν ντρέπονται που φορούν ακόμα τη φανέλλα του Θρύλου... Ανερυθρίαστοι...

11 σχόλια:

George είπε...

Παιδάκια που παριστάνουν του άντρες....

κε. καθηγητα αρχισα να ξαναγραφω στο μπλογκ μου. θα χαρω να ακουσω την γνώμη σας

delfinoula είπε...

Άσε με, δεν μου μου έφτανε η δικιά μου η σκασίλα για το ρεζιλίκι, είχα και τον άντρα μου που πήγε να μου σκάσει νυχτιάτικα, είχα και τους γείτονες να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να ουρλιάζουν...

Φτου και ξανάφτου!

Φυρί-φυρί είπε...

Θυμήθηκα που ένα κυριακάτικο απόγευμα διάλεξες να πας στη ροκ συναυλία του γιού σου απο το να παρακολουθήσεις μια παρωδία. Χθες το βράδυ στις εννιάμιση, σε μιμήθηκα. Παρακολούθησα στο MEZZO του NOVA, ένα εκπληκτικό υπαίθριο κονσέρτο σε ένα κανάλι του Αμστερνταμ. Οι θεατές παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι, άλλοι στην προβλήτα, άλλοι μέσα στα βαρκάκια τους, τσιμπολογώντας και πίνοντας τα ποτά τους. Μιά πανέμορφη σολίστ, η Janin Jansen, μάγευε με τις δοξαριές της, ντυμένη στα κατακόκκινα λες και ήτανε βαλτή... Για λίγο φαντάστηκα κάτι ανάλογο να γινότανε κάποτε, εκεί δίπλα απ` την εκκλησιά της Μυρτιδίωτισσας στο Τουρκολίμανο. Όνειρα θερινής νυκτός. Σαφώς προτιμότερα απο τον άλλο χθεσινοβραδινό εφιάλτη. Αγάντα φίλε, θα το αντέξουμε κι αυτό, ψηλά το κεφάλι.

Hades είπε...

Για λύπηση ήμασταν. Αισχρότατο αίσχος.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΟΛΟΙ: Θα γράψω κάτι, αλλά δεν έχω και τόσο καθαρό μυαλό - και όχι μόνο εξαιτίας της άθλιας εμφάνισής μας.
Όσοι ξεφτιλίζουν τη φανέλλα του Θρύλου, δεν έχουν θέση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Αυτό λέω μονάχα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε παίκτες όπως ο Γκριρ και ο Χαλπερίν, που είναι -λέει- "απόντες" από τα κρίσιμα ματς! Μπορούσε κανείς να διανοηθεί εκείνα τα χρόνια να ήταν "απών" ο Σιγάλας; Επιβάλλεται αντικατάσταση, νομίζω.

Στο παιχνίδι του Σ.Ε.Φ. έγινε φάουλ στην τελευταία φάση, επίσης έλειπαν Βασιλόπουλος και (ουσιαστικά) Σχορτσιανίτης (δεν είναι λίγο να έχεις 2 απουσίες), αλλά αυτά δεν είναι δικαιολογίες, γιατί δεν παίξαμε καλά. Τα μισά σουτ να είχε βάλει ο Γκριρ, θα είχαμε κερδίσει.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

Αγαπητέ κ. Κεντρωτή
Σ’αυτές τις δύσκολες ώρες που η ομάδα μας βάλλεται πανταχόθεν από εχθρούς, φίλους, οπαδούς, θέλω να καταθέσω τον αποτροπιασμό μου, ναι καλά διαβάσατε, για την ολομέτωπη επίθεση σε μια ομάδα που για ένα χρόνο τουλάχιστον μας έκανε περήφανους. Πρώτη στην κανονική περίοδο, μεγαλειώδης εμφάνιση και νίκη στην Ταού, μεγάλο μπάσκετ με τη Ρεάλ, πρόκριση στο final four. Μια άθλια εμφάνιση έφτανε για να φωνάξουμε , ντροπή σας, σχίστε τα συμβόλαια σας, να εμφανιστούμε ηττοπαθείς εμείς οι οπαδοί μπροστά στον προαιώνιο αντίπαλό μας. Φτάσαμε στο σημείο να ευχόμαστε δεινή ήττα στο επόμενο παιγνίδι, ναι εκεί φτάσαμε, δίνοντας οξυγόνο στους αντιπάλους μας, που μέχρι τώρα κυκλοφορούσαν με μάσκες οξυγόνου. Ένας ολόκληρος κόσμος ασελγεί σ’ένα πτώμα, που αντί να το προστατεύσουμε, να το βοηθήσουμε έστω την τελευταία στιγμή να ανανήψει, σκύβουμε και το λεηλατούμε.
Η απαξίωση των μπασκετμπολιστών μας φτάνει σε ακραίες εκφράσεις που πληγώνουν αυτά τα παιδιά που έχουν, το πιστεύω βαθιά, την ικανότητα να ανατρέψουν το βαρύ κλίμα και να δείξουν αυτό που αξίζουν. Αρκεί, ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή να τους αγκαλιάσουμε με εμπιστοσύνη. Μετά βλέπουμε.
ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Φυρί-φυρί είπε...

Όλοι εμείς, οι παροικούντες στην ... Κοκκινιά, ξέρουμε πολύ καλά, μα πάρα πολύ καλά, οτι ο Παναγιωτάκης ουδέποτε υπήρξε φιλοΟλυμπιακός. Κι αν κάποιος μου πει οτι αυτό δεν έχει κάποια σημασία, τον καλώ να τον δει σαν παίχτη, σε κανέναν αγώνα του. Κι ας αντιπαραβάλει τις χθεσινοβραδυνες αντιδράσεις του, με το παλιό του πάθος. Κακά τα ψέματα. Ή το` χεις, ή δεν το `χεις. Ή είσαι, ή δεν είσαι. Κι αν δεν είσαι που να το βρεις στα πενήντα σου. Ο Τάκης ο Λεμονής χωρίς καμιά περγαμηνή, τα κατάφερνε πάντα όποτε τον καλούσε το καθήκον. Γιατί και είναι και το έχει. Και μη μου πει κανείς οτι συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Γιατί σε κάποια πράγματα, κοινός παρονομαστής είναι το φρόνημα. Κι αυτό ούτε πουλιέται και φυσικά ούτε αγοράζεται. Πολύ δε περισσότερο, όταν πρόκειται για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ φρόνημα.

Hades είπε...

Άνθρωπε, ακριβώς όπως μέσα στη χρονιά η ομάδα μας έκανε αρκετές φορές υπερήφανους, με το ίδιο κριτήριο τώρα θα δεχθεί και τις επικρίσεις και τις κατηγορίες. Δεν εθελοτυφλούμε στα δε, μήτε αρκούμαστε μόνο με τα μεν. Το θέμα δεν είναι η ήττα. Και αυτή είναι στο παιχνίδι πάντοτε. Και από ελαφρυντικά σίγουρα υπάρχουν πολλά, με σημαντικότερο το ότι ο βάζελος είναι μια ρολαρισμένη ομάδα εδώ και χρόνια ενώ εμείς πρακτικά φέτος ξαναχτίζουμε από την αρχή. Το θέμα είναι όμως το πως έρχεται η ήττα. Αν το παλέψεις, όλα οκ. Κια στο Βερολίνο θέλαμε να κερδίσουμε αλλά δεν είδα να κρανιώθηκε κανείς που χάσαμε έτσι όπως χάσαμε. Το παλέψαμε. προχθές, τι παλέψαμε; Τίποτε. Ήταν εμφάνιση αυτή για τελικό; Εδώ φτάσαμε σε σημείο -μην κρυβόμαστε- να λέμε ότι ευτυχώς που δεν έσπασε το 73-38 (το οποίο παρεμπιπτόντως έδειξε ότι ακόμη τους τσούζει αγρίως τους βάζελους). Η εμφάνιση είναι αισχρή. Δεν μπορεί ο Ομπράντοβιτς να είναι με 20 πόντους μπροστά και να είνια μοβ όλη την ώρα επειδή οι παίκτες του έκαναν ένα λάθος και ο Γιαννάκης να λέει "ήρεμα". Τι ήρεμα; Εμείς τρωγώμασταν με τα ρούχα μας, για ηρεμίες ήμασταν; Με ρώτησε εμένα κανείς πόσο μου ανέβηκε η πίεση με αυτά που έβλεπα; Ποια ηρεμία; Γύρισε και είπε ο Γιαννάκης μετά το τέλος του αγώνα ότι δεν κατεβήκαμε στο γήπεδο. Και τι με ενδιαφέρει εμένα; Για τι πληρώνονται δηλαδή; Για να βλέπουν τους αγώνες από την τηλεόραση; Και ποιος ευθύνεται που δεν κατέβηκαν στο γήπεδο; Εγώ; Ή μήπως εσύ;
Ας το είχαν παλέψει όπως έπρεπε και δεν θα μίλαγε κανείς. Το θέμα είναι ότι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ήταν αισχρότατοι και αξιολύπητοι. Να κάτσουμε λοιπόν και να το πνίξουμε επειδή πέρασαν παληκαρίσια την Ρεάλ; Μα είναι αδύνατο μετά από τέτοια χάλια.

Κάτι άλλο: τι πάει να πει ότι ο Γιαννάκης δεν ήταν ποτέ φιλοολυμπιακός; Δηλαδή ο Ομπράντοβιτς ήταν βάζελος από μικρός; Ή μήπως Ολυμπιακός ήταν ο Μπάγεβιτς; Όταν κάποιος είναι επαγγελματίας, και ο Γιαννάκης είναι, κοιτάει τουλάχιστον να τιμάει τα χρήματα που παίρνει. Όπως ακριβώς έχουν κάνει και πολλοί άλλοι στο παρελθόν, δίχως να έχουν χαρακτηρισθεί μισθοφόροι.

spika είπε...

filoi mou 8elw na pw ,oti pezoume telikous prwta8limatos..ki ayto simaini niki kai me miso kala8i..mporoume? as tous na kerdizoyne me 30..emeis mporoume na kerdizoume me miso kala8i ka8e fora? auto exei simasia..twra 8a mou pite mporoume ali8ia na to kanoume? as paroume to prota8lima me nikes misou pontou ..oloi pikra8ikame ,alla as afisoume ta paidia na to palepsoun mexri telous...mi ta kanoume xeirotera apo oti einai..

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΟΛΟΙ: Σύγγαυροι, θα αναρτήσω την θέση μου, μαζί με απάντηση σε διάφορα ερωτήματα μετά τον τρίτο αγώνα. Το ότι είμαστε όλοι κοντά στην ομάδα εξυπακούεται. Εξυπακούεται όμως και το ότι η ομάδα μας είναι κοντά μας;