3.5.09

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ - ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΝΤΑΡΜΠΥΣΙΡ!


Το παλληκάρι ήρθε από τη χώρα που υπάρχει η υψηλότερη ποδοσφαιρική κουλτούρα πριν λίγο καιρο, και κατάλαβε με την πρώτη ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΗΡΘΕ! Σε άλλους παίρνει καιρό. Σε κάτι άλλους δεν τυχαίνει.
Ο Ματθαίος Ντάρμπυσιρ ήταν χτες το βράδυ ΣΥΓΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ! Μπήκε στο τερραίν και έπαιξε σαν ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ. Σαν να βλέπαμε ξανά τον Υβ Τριαντάφυλλο να μπουκάρει στην αντίπαλη περιοχή και να σμπαραλιάζει τους πάντες και τα πάντα. Λες και είχε ξαναμπεί η ψυχή του Αντρέα Μουράτη σε ερυθρόλευκη φανέλλα κι έπαιζε μπάλλα. Έβαλε δύο γκολάρες μέσα σε 45 λεπτά και βγήκε τραυματισμένος. Άφησε, όμως, μέσα στο γήπεδο το παράδειγμά του να καθοδηγεί την ομάδα.
Ναι, σύγγαυροι! Τούτο το Εγγλεζάκι είναι Πειραιωτάκι.

Και ιδού τί δήλωσε στο τέλος του ματς:
"Είμαστε Κυπελλούχοι, πήραμε το νταμπλ, δεν είμαι ενθουσιασμένος μόνο για μένα, αλλά για αυτή την ομάδα, αυτή την φανταστική ομάδα που κατάφερε να φτάσει σε αυτές τις επιτυχίες. Είναι φανταστική στιγμή για όλους! Είμαι ευγνώμων που ήρθα στον Ολυμπιακό και δεν περίμενα όταν ήρθα στην Ελλάδα ότι θα ζούσα τέτοιες μεγάλες στιγμές, σαν αυτές που ζω με τις κατακτήσεις των τίτλων."

Ματθαίε Ντάρμπυσιρ, σε τέσσερεις μήνες μέσα τίμησες όσο λίγοι τη φανέλλα του Θρύλου. Γι' αυτό αξίζεις να τη φοράς. Για εμάς τους Γαύρους ΕΙΣΑΙ ΓΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

16 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Προσυπογραφω

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Εσύ ξέρεις τι παναπεί Ολυμπιακός.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

ΝΑΙ,είναι γαύρος όπως και ο Ντούντου,ο Ντιόγκο,ο Γκαλέτι,
ο Βαλβέρδε δεν είναι.

Φυρί-φυρί είπε...

Προτείνω στο Μετερίζι μας, να κάνουμε τα βαφτίσια του παιδιού μας απ` την Αγγλία. Από σήμερα να τον λέμε Ματθαίο Ντερβίση ! ! !

Γκόγκας Ντάρκος είπε...

Μισή ημέρα μετά το τέλος του χθεσινού Θ-Ρ-Ι-Α-Μ-Β-Ο-Υ που κατέδειξε για άλλη μια φορά ότι ο ΘΡΥΛΟΣ μας είναι η μεγαλύτερη ομάδα του Σύμπαντος κατα τα τελευταία 15 δισεκατομμύρια έτη, οι παλμοί μου ακόμα κυμαίνονται σε υψηλότατα επίπεδα.

Αγαπητέ μου Καθηγητή, δεν έχω λόγια να πω για έναν παίκτη που μας γύρισε στην Εποχή της Φανέλας και εννοώ τον Ματθαίο τον Δάρβυσηρ! Πάει γύρω μισός αιώνας από την εποχή που ο Ηλίας ο Ρωσσίδης έσπαγε καρδιές όταν με δεμένο το κεφάλι του βαρούσε κεφαλιά και χάριζε μιά ακόμη κούπα στην ΟΜΑΔΑΡΑ μας. Η χθεσινή συγκλονιστική παρουσία του Ματθαίο νομίζω πως θα του δώσει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των απανταχού Γαύρων, δίχως διόλου να υποτιμώ τα υπόλοιπα πανάξια παιδιά της Πειραιώτικης λεβεντιάς.

Ζήτω ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Κάποιοι γριακύλοι τον είχαν κατακρίνει για ένα γλίστρημα στην Τούμπα κι επειδή είχε χάσει το δρόμο για του Ρέντη μια φορά....

Hades είπε...

Θα έπρεπε ήδη να έχει υπάρξει ανακοίνωση απόκτησης αυτού του παίκτη. Το πιο σωστό το είπε ο Σωτηρακόπουλος: είδε τον ερχομό του στον Ολυμπιακό σας ευκαιρία και όχι σαν υποβάθμιση δεδομένου ότι προερχόταν από την Πριέμιερ Λιγκ. Και έδειξε τον χαρακτήρα του στο γήπεδο, ότι δεν γουστάρει να κάθεται στον πάγκο, στην πράξη, και όχι στα λόγια...

Και για να τσούζει ακόμη περισσότερο, το δεύτερο γκολ στα ψυχοφευγειά του αγώνα το έβαλε με σχεδόν σπασμένη μύτη και διάσειση....
Διότι όπως έιπα και στο άλλο, ΕΤΣΙ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ...

Πάρε Φίλαθλο σήμερα οπωσδήποτε, φίλε Γιώργο.Πάρτε όλοι Φίλαθλο. Το κείμενο του Αποδυτηριάκια είναι για τον Ολυμπιακό και θα σας καθηλώσει...
Διότι αυτά που λέει (και) ο Αποδυτηριάκιας είναι που είδε κι ο Ματ. Αυτά είναι που του έδειξαν ότι ένα απελπιστικά χαμηλοτέρου επιπέδου από την Πρέμιερ Λιγκ πρωτάθλημα μπορεί αν διαθέτει τέτοια ομάδα, τέτοια φανέλα.

Τον κερδίσαμε ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ, εν αντιθέσει με άλλους που ΜΟΝΟ ΧΑΝΟΥΝ.

Hades είπε...

Και επειδή πρέπει να είμαστε δίκαιοι, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε έναν ακόμη παίκτη που κερδίσαμε χθες και που διέφυγε της αντιλήψεως των περισσοτέρων: τον Μπελούτσι...
Που για περίπου 15 λεπτά έπαιζε με θλάση, κουτσαίνοντας. Τον έδιξε η κάμερα να περπατάει χωλαίνοντας και όμως όταν χρειάστηκε έτρεξε! Με ένα πόδι, κι ας παίζαμε με 9 ήδη. Και στα τελειώματα 2 φάσεις ξεκίνησαν από τα πόδια του. και πέταξε και τα 2 πέναλτυ όπως έπρεπε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Νίκος Μαυρωνάς: Ο Βαλβέρδε δεν έχει καταλάβει ακόμα ποιά ομάδα έχει την τιμή να προπονεί.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Γκόγκας Ντάρκος: Ακριβώς όπως τα λες είναι! Αλλά είπαμε: ΕΣΥ ξέρεις!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Χρήστος Ψιτ.: Από εμένα δίνεται δεκτό. Ματθαίος Δερβίσης! Ωραιότατο. Και μου θυμίζει τους περιστρεφόμενους δερβίσηδες που με το χορό τους πιάνουν πράγματα που λαμβάνουν χώρα στις απώτατες σφαίρες των ουρανών! Χαίρε, Χρήστο, νονέ του Ματθαίοθ!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Νίκος Δημήτριος Μάμαλος: Ανθρωπάκια, Νίκο μου... Ξυπνητζήδες...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Μα γι᾽ αυτό ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ από όλους τους άλλους, σύγγαυρε!
Τον διάβασα τον ΦΙΛΑΘΛΟ. Συμφωνώ!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Ο Μπελούτσι είναι γεννημένος για τον Θρύλο. Μπορεί να έπαιζε σε λάθος ομάδα στο Μπουένος Άιρες, αλλά βρήκε εδώ τον προορισμό του: στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Hades είπε...

Ε, όχι και στην λάθος ομάδα, σύγγαυρε! Υπάρχουν και άνθρωποι που υποστηρίζουν Ρίβερ εδώ γύρω! Την ομάδα του τεράστιου Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες! Ντάξει, δεν μπορούμε να συμφωνούμε και σε όλα! :)

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Και του Πασαρέλλα και του Πουμπίδο, και του Φραντσέσκολι και του Πας και άλλων πολλών. Μεγάλη ομάδα η Ρίβερ Πλέιτ, αλλά... λάθος ομάδα! Σψστά, ας μη συμφωνούμε σε όλα, θα καταντήσει βαρετή αηδία!