22.5.09

ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ, ΣΥΓΓΑΥΡΟΙ


Σύγγαυροι, ας πούμε μερικά πραγματάκια για τη χθεσινή ήττα της ομάδας μας από τον ΠΑΟ μέσα στο ΣΕΦ.

1. Αρνούμαι να μιλήσω για το ρόλο της διαιτησίας, αφ' ενός διότι μάς ήταν από παλιά γνωστός και αφ' ετέρου διότι τα τρία (3) όλα κι όλα λάθη της εις βάρος μας δεν ήσαν αρκετά για να κρίνουν τον αγώνα. Και από πότε εμείς οι Ολυμπιακοί κρυβόμαστε πίσω από τα όποια διαιτητικά λάθη, ακόμα και όταν πρόκειται για σφαγές; Αυτά είναι για όλους τους άλλους, όχι για τους Γαύρους. Ο Γαύρος μπαίνει μέσα στο γήπεδο και νικάει και τον αντίπαλο και την όποια εχθρική διαιτησία.
2. Ηττηθήκαμε αποκλειστικώς εξ αιτίας των δικών μας λαθών. Πλην του Μπουρούση και του Τσίλντρες έπαιξε, άραγε, κανένας άλλος χθες με ήθος αθλητή του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς; Ο Παπαλουκάς πρέπει να αποδείξει στην πράξη όχι ότι είναι μεγάλος παίχτης και οπαδός του Ολυμπιακού, αλλά ότι είναι ικανός να φοράει τη φανέλλα του ΟΣΦΠ - δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ο Γκρηρ έχει καναδυό αγώνες ακόμα για να αποδείξει ότι εξακολουθεί να είναι παίχτης του ΟΣΦΠ, διότι χθες δεν ήταν. Προσωπικά είχα την εντύπωση ότι ο ΠΑΟ έπαιζε με 6 παίχτες, όταν ήταν ο Γκρηρ μέσα.
3. Η ομάδα δεν είχε κατεβεί στο γήπεδο. Κλάνες και τρεμογόνατοι όλοι, πλην των αναφερθέντων Μπουρούση και Τσίλντρες. Πήραμε διαφορά εννέα (9) πόντων και την πετάξαμε την ίδια στιγμή στα σκουπίδια. Αντί να λυώσουμε εκείνη την κρίσιμη στιγμή τους Βάζελους, τους δώσαμε οξυγόνο.
4. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αλήθεια, κοουτσάρισε χθες την ομάδα; Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου, οφείλω να πω.
5. Το εγκληματικό καθήκι που πέταξε μεσα στον αγωνιστικό χώρο τη ρουκέτα το έχουν συλλάβει οι υπεύθυνοι τής ΚΑΕ ΟΣΦΠ να το στείλουν οι ίδιοι στο αυτόφωρο; Γιατί, αν δεν το έχουν κάνει, έχουμε ήδη εξομοιωθεί με τους εγκληματίες των Κοντών στο ΟΑΚΑ - και αυτό κανένας Γαύρος δεν το θέλει. Τα ρεμάλια που πέταγαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στον αγωνιστικό χώρο, τα έχει άραγε εντοπίσει η ΚΑΕ ΟΣΦΠ για να τους δώσει να καταπιούνε μονομπούκι τα κομμένα αρχίδια τους; Όχι; - αι, είμαστε άξιοι της τύχης μας και ανάξιοι να μιλάμε για το ήθος του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς.
6. Η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι. Όσοι είμαστε Γαύροι το ξέρουμε, και ξέρουμε να την αντέχουμε. Αρκεί, βέβαια, να έχουμε παίξει ως ομάδα του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς. Το χθεσινό συνονθύλευμα ήταν, άραγε, όντως ομάδα του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς; ΄Οχι, ΔΕΝ ήταν, σύγγαυροι! Ένα άθλιο μπουλουκότσιρκο ήταν. Που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον χειρότερο ΠΑΟ των τελευταίων 15 χρόνων...

Τί κάνουμε;
1. Υπομένουμε αγόγγυστα τις συνέπειες της απύθμενης μαλακίας μας. Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας, με πράξεις, ανοχές και παραλείψεις.
2. Κάποιος που να είναι αποδεδειγμένα Γαύρος με τον ιδρώτα του και να ξέρει πάνω στο πετσί του πώς έχουν στο μπάσκετ τα πράγματα -π.χ. ο Μίλαν Τόμιτς ή ο Αργύρης Καμπούρης- πηγαίνει και λέει δυό κουβέντες πειραιώτικες στους αχθοφόρους της φανέλλας του Θρύλου. Όχι τρεις. Δύο κουβέντες μόνο. Φτάνουν.
3. Πάμε στα επόμενα παιχνίδια να πάρουμε τις τρεις (3) νίκες που χρειαζόμαστε για να κατακτήσουμε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στο μπάσκετ. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τριπλή γαύρικη συμβουλή προς τους χθεσινούς θλιβερότατους αχθοφόρους της φανέλλας του Θρύλου:
1. Όταν έχουμε πόλεμο, κόβουμε τις χειραψίες, τις αγκαλίτσες και τα φιλάκια με τους αντίπαλους.
2. Όταν έχουμε πόλεμο, ξεχνάμε τα πάντα και θυμόμαστε μόνο τον πόλεμο.
3. Όταν έχουμε πόλεμο, ξεγυμνώνουμε τα σπαθιά, κατακομματιάζουμε τον αντίπαλο, και πάνω από το πτώμα του το μάτι μας εμάς εξακολουθεί να γυαλίζει αχόρταγο.


(Αλλά ποιός να σας τα πεί -και να τα καταλάβετε- αυτά τα απλά πράγματα;...)

26 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

τα είπες όλα ,να προσθέσω ότι φαίνεται πια ότι η ομάδα είναι
αδούλευτη για τέτοια ματς [προπονητικά και ψυχολογικά]και
αυτή είναι δουλειά του τεχνικού.

Θανος Πεππας είπε...

Το ξεσπασμα σας δικαιολογημενο κυριε καθηγητα. Και καμια φορα πρεπει να τα λεμε και οπως ειναι γιατι αλλιως δεν κανουμε τιποτα.
Με βρισκετε απολυτα συμφωνο (δυστυχως) και φυσικα ιδιαιτερα απογοητευμενο με τα χτεσινα...
Οσο για τους πηθικους, αφου καποιοι τους ανεχονται, θα τη πληρωνουμε παντα εμεις οι υπολοιποι πολλοι...
Αν καποιοι δεν ξερουν τι σημαινει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, να αποχωρησουν...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ & ΘΑΝΟΣ ΠΕΠΠΑΣ: Τους μένουν 3-4 ευκαιρίες ακόμα για να αποδείξουν ότι αξίζουν να φοράνε τη φανέλλα του Θρύλου. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, βέβαια...

Hades είπε...

Βασικά τα περί διαιτησίας ήταν όντως τα αναμενώμενα. Τίποτε καινούριο, τίποτε που να μην περιμέναμε, τίποτε που να μην ξέραμε ήδη, άρα όντως δεν έχει κανένα νόημα να σχολιάσουμε.

Αναφορικά με τον Γιαννάκη, δεν θα συμφωνήσω. Τουλάχιστον για το χθεσινό ματς. Χθες ήταν ο πρώτος αγώνας σε όλη τη σαιζόν που είδα σύστημα για τον Τσίλντρες. Και όχι μόνο ένα, για να ακριβολογούμε. Άρα προσπάθεια έγινε. Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα ήταν η ηλιθιότητα να μαρκάρει ο Τσίλντρες τον Πέκοβιτς. Κατά τα λοιπά προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα όσο μπορούσε αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.

Αναφορικά με τους παίκτες, έχω πει εδώ και καιρό ότι ο Γκριρ θέλει σκούπισμα. Χεσμένο τον έχω έναν παίκτη που παίζει όποτε θυμάται, κι ας βάζει 30 πόντους όταν θυμάται να παίξει. Ο Παπαλουκάς φταίει λιγότερο από οποιονδήποτε άλλον> Το ξέραμε από την αρχή ότι με έναν πλέη μέηκερ δε βγαίνει η χρονιά. Γιατί τον άφησαν μόνο είναι το θέμα, όχι το γιατί δεν τραβάει συνεχή 40λεπτά σε τέτοιο επίπεδο. Άσε που όλη την ώρα προσπαθούσε να δίνει οδηγίες μέσα στο παρκέ κιόλας.
Όταν ξεκινάει το σκορ με 0-6 από 3 σερί λάθη Τεόντοσιτς, καταλαβαίνεις ότι το έργο Παπαλουκά γίνεται ήδη εξαιρετικά δύσκολο.
(παρεμπιπτόντως, μιας και ανέφερες τον Μπουρούση, να υπενθυμίσω ότι μυστηριωδώς δεν έχει υπογράψει ακόμη και θεωρητικά μένει ελεύθερος μετά τον πέμπτο τελικό. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα μιλάμε για έγκλημα από τα ελάχιστα)

Όσον αφορά τα σκουλίκια της κερκίδας, δυστυχώς έχουν συνηθήσει από το πραιτωριανής φύσεως χάδι του Κόκκαλη. Εγώ να σου πω ότι στελέχη της ΚΛΕ δεν τον είδαν. Ούτε αυτοί που ήταν δίπλα του να τον πετάξουν με τις κλοτσιές τον είδαν; Όταν έχουμε συνηθίσει στην ατιμωρισιά, αυτά συμβαίνουν. Εδώ ο άλλος ξέρει ότι ακόμη κι αν πάει έξω να καθαρίσει άνθρωπο οι πιθανότητες να συλληφθεί είναι ελάχιστες. Τι να λέμε μετά. Μακάρι να τους χώσουν όλους μέσα, αλλά δεν το βλέπω.

ΥΓ. Ναι μεν πρώτος ο Βαρώνος Ντε Κουμπερντέν είχε πει ότι αν θες σπορ ετοιμάσου για πόλεμο, αλλά διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως με τον παραλληλισμό.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Επειδή, σύγγαυρε, όλοι μας αγαπάμε τον ΟΣΦΠ με τον τρόπο μας, ας εμμείνει ο καθένας στις απόψεις του. Αυτό όχι μόνο δεν είναι κακό, αλλά δηλώνει κιόλας ότι δεν είμαστε κατευθυνόμενα ανθρωπάκια ούτε δουλικά φερέφωνα. Μόνη μας αγάπη ο Ολυμπιακός. Σε χαιρετώ.

Unknown είπε...

Συμφωνώ απολύτως, κ. καθηγητά, αν και στο μπάσκετ έστω και τα λίγα διαιτητικά "λάθη" μπορεί να αποβούν μοιραία. Όπως το τελευταίο, για παράδειγμα. Αν είχε δωθεί το φάουλ του Γιασικεβίτσιους στον Παπαλουκά τότε ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Τι τα θέλουμε όμως αυτά από τη στιγμή που δεν παίξαμε σαν Ολυμπιακός.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Βαγγέλης: Σιχαίνομαι τους ηρωίσμους της τελευταίας στιγμής. Δηλώνουν ότι σε όλο τον αγώνα ήσουν αλλού. Άντε να γίνει μία ή δύο φορές... ας πούμε για νοστιμιά. Πιο πολύ, όχι, δεν καταπίνεται.

Hades είπε...

Γιώργο, ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι η διάσταση απόψεων (πάντα σε πολιτισμένα πλαίσια μιλάμε) αποτελεί μόνιμη τροφή για τον διάλογο που κατ' επανάληψιν έχουμε κάνοι όλοι εδώ πέρα. Μην ξεχνάμε ότι και την ημέρα της γεννέσεως του θρύλου, το όνομα από... συμπλήρωση προήλθε. Του μεγάλου Καμπέρου. Αν δεν είχαμε διαφορετικές απόψεις, όχι απλώς θα ήμασταν φερέφωνα, αλλά μην πω και τίποτε χειρότερο όπως ότι μπορεί να έπρεπε να είχαμε και λάθος χρώμα... Γιες-μεν είναι άλλοι, έχουν γνώση οι φύλακες...
Ολυμπιακός μέχρι τελικής πτώσεως και τα λέει όλα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Σύγγαυρε, τα είπες όλα. Γι' αυτό άλλωστε είμαστε Ολυμπιακοί. Αν δεν ήμασταν έτσι, θα ήμασταν -μπρρρρρ!- κάτι άλλο (ούτε στον εχθρό σου!)

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε, αλλά αδυνατώ να κατανοήσω όλα αυτά τα περί ήθους αθλητών του Ολυμπιακού...Επαγγελματίες παίκτες είναι που όσο μπορούν παίζουν. Εκατομμύρια παίρνουν, δεν πάνε σε καμιά μάχη να σφαχτούν...2009 έχουμε και όχι 1950. Εκτός αν ο (καλύτερος παίκτης χθες) Τσίλντρες είναι γέννημα θρέμμα της Δραπετσώνας με... αγνό ολυμπιακό φρόνημα και ήθος και προφανώς έμαθε στον αμερικανικό νότο τα πάντα για τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς. Μόνο που ο άνθρωπος έβλεπε αυτά που γινόντουσαν χθες κι αισθανόταν από άλλο πλανήτη!

Προσωπικά ποτέ δεν συμπάθησα παίκτες "ήρωες" του στυλ Μπουρούση, Κυργιάκου κτλ., αισθάνομαι πως όλοι αυτοί οι λεονταρισμοί είναι εντελώς προσποιητοί και στοχεύουν στην αφέλεια του οπαδικού φανατισμού.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: Και ούτε πρόκειται να καταλάβεις ΠΟΤΕ, φίλε μου! Δεν έχεις την ικανότητα - δεν είναι κακό. Ούτε και εγώ ξέρω να οδηγώ αυτοκίνητο - δεν έχω την ικανότητα, και δεν είναι κακό. Για να καταλάβεις τον Ολυμπιακό, πρέπει να είσαι (ή, αν είσαι ξένος, να θέλεις να γίνεις) ολυμπιακός. Τί να λέμε τώρα; Και πού 'σαι, μη χαλάς ηλεκτρονικό μελάνι - τζάμπα ο κόπος. Εδώ μέσα είμαστε όλοι "βαμμένοι" Γαύροι. Τα ουδέτερς, τα δήθεν πολιτισμένα και τα πασιφιστικά μάς αφήνουν αδιάφορους.
Σε χαιρετώ. Και θα σε παρακαλέσω, αν ξαναμπείς στο ιστολόγιο, μην κάνεις τον κόπο να μου πεις ότι είσαι ολυμπιακός. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλλ' απλώς για τούτο τον ένα: διότι δεν είσαι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ!

spika είπε...

κ καθηγητα τα ειπες γλαφυροτατα με τη δικη σου γλωσσα αλλα εξεφρασες αυτο που ολοι λέμε και που ολοι ειδαμε ...οι ανεγκεφαλοι έκαναν ζημια αλλα και να μην εκαναν δεν τους θέλουμεεεε! φτανει πια επιτελους..η ομαδα να αποκτησει πιστη οτι μπορεί.αυτο ειναι το ζητούμενο.γιατι 9 ποντοι να εξαυλωνονται σε δυτερόλεπτα απο αυτον τον βαζελο....ε ,κατι δε παει καλα στο μυαλο τους..τρέμουνε που προηγουνται ρε παιδί μου...η ομαδα φαινεται πως θελει δουλεια στους αυτοματισμους της..4-5 φορες η μπαλα μας εμεινε στα χερια...έκανε πρωτη πασσα στα 10 δευτερόλεπτα ρε παιδια άν ειναι δυνατον..τι σχεδιασμος ειν αυτος δεν καταλαβαινω..φοβουνται να σουταρουν απ έξω ..παιζουν βεβαια καλα στην αμυνα και στους ψηλους και οι αντιπαλοι δε μπορουν να ξεφυγουν στο σκορ..αλλα πρεπει να κερδιζουμε κιολας ..εγω παντως πιστευω πως μπορουμε με τη διαιτησια στα ισα να το παρουμε..

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Spika: Αν ο Ολυμπιακός, σύγγαυρε, είναι αυτό που είδαμε προχτές, δεν έχουμε καμμία τύχη. Επειδή σίγουρα δεν είναι, ελπίζω ακόμα, όσο ο ΠΑΟ δεν έχει κάνει ακόμα τις 3 νίκες.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να με μπερδέψατε με άλλον ανώνυμο, πρώτη φορά μπήκα στο blog. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν αμφέβαλα για τα δικά σας ολυμπιακά αισθήματα, δικαίωμά σας είναι να φανατίζεστε. Θα ήθελα όμως να μου διευκρινήσετε αν ειλικρινά πιστεύετε πως εν έτει 2009 παίκτες επαγγελματίες οποιαδήποτε ομάδας έχουν εμποτισμένο μέσα τους...ήθος που (υποτίθεται πως) χαρακτηρίζει μια ομάδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε την απαίτηση από τον Τσίλντρες, τον Γκριρ και κάθε Γκριρ να πουλάει αγνή ολυμπιακοφροσύνη. Εγώ προτιμώ να κάνει καλά την δουλειά του και ως εκεί, καλύτερα "δήθεν" πολιτισμένος από το να είναι δήθεν βαμμένος Μπουρούσης, Κυργιάκος κτλ. Σαφώς και έχετε δίκιο στο ότι δεν πρόκειται να καταλάβω ποτέ αυτή την νοοτροπία.

ΥΓ Ξέρω πολλούς Ολυμπιακούς που είναι έτσι, καλώς ή κακώς.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Αγαπητέ μου, την έχω την απαίτηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ και την εγείρω ανά πάσα στιγμή, ακριβώς διότι έχω δει τον Τριαντάφυλλο, τον Λοσάντα, τον Τζώρτζεβιτς, τον Ζιοβάννι, τον Καστίγιο, τον Καρεμπέ, τον Γκαλέττι κ.ά. να την έχουν ΟΝΤΩΣ τη νοοτροπία της ολυμπιακοφροσύνης. Προσοχή: να την ΕΧΟΥΝ, και όχι να την "πουλάνε" - εξ άλλου εμείς οι Ολυμπιακοί δεν αγοράζουμε ολυμπιακοφροσύνη. Έχω δει και άλλους ξένους ποδοσφαιριστές να έχουν την οικεία "-φροσύνη". Ο Κρόιφ και ο Στόιτσκωφ μπαρτσελονοφροσυνη, ο Τόρες λιβερπουλοφροσύνη, ο Καντονά μαντσεστεροφροσύνη, ο Μπόνιεκ και ο Πλατινί γιουβεντοφροσύνη, ο Μαραντόνα ναπολιτανοφροσύνη, ο Βαζέχα... βαζελοφροσύνη, ο Μπάγεβιτς και ο Σαβέφσκι αεκοφροσύνη, ο Φορτούλα και ο Γκουερίνο παοκοφροσύνη. ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ, διότι την αισθάνονται, όχι να την πουλάνε. Και στο μπάσκετ συμβαίνει το ίδιο - ο Τόμιτς, ο Πάσπαλι, ο Ρίβερς και ο Τζόουνς στον Ολυμπιακό, ο Βράνκοβιτς, ο Μποντίρογκα και ο Μπατίστ στον ΠΑΟ αποτελούν μερικά κλασικά παραδείγματα. Από εκεί και έπειτα ο καθένας μας έχει την κοσμοθέασή του. Εσύ άλλη, αγώ άλλη, και ένας σωρός άλλοι άλλες. Τί να κάνουμε; Έτσι είναι ο κόσμος. Δεν απαιτώ από κανέναν να ασπασθεί τις απόψεις μου ούτε να ακολουθήσει τις βιοτικές στάσεις μου - θα ήταν, φευ, από πάσης απόψεως μάταιο. Όμως, ως Γαύρος που ξέρει πολύ καλά τους Γαύρους πενήντα χρόνια, γνωρίζω τί έχει στο μυαλό του ο καθένας από εμάς. Μιλάω για τους Γαύρους και όχι για τους απλώς συμπαθούντες (περιστασιακά) τον Ολυμπιακό. Οι δεύτεροι υπάρχουν, αλλά είναι ελάχιστοι σε σύγκριση με τους πρώτους. Αδιαφορώ δε για τους "ολυμπιακάρες", που βερμπαλίζουν για τον Θρύλο και αγνοούν κατά πού πέφτει ο Πειραιάς, όπως επίσης σιχαίνομαι τα κωλόπαιδα που ασχημονούν στο όνομα του Θρύλου. Τους Γαύρους, όμως, τους γνωρίζω και τους αναγνωρίζω. Από χιλιόμετρα μακριά, ακριβώς διότι "βρωμάνε" γαυρίλα. Τί να γίνει; Έτσι είμαστε, και δεν προτιθέμεθα να αλλάξουμε! Αν δεν ήμασταν έτσι, θα ήμασταν -μπρρρρρρρ!- αλλιώς.

Και κάτι τελευταίο: το ολυμπιακό ήθος σε εμένα και σε όλους τους Γαύρους μάς το έχει διδάξει ο Ανδρέας Μουράτης. Σταματώ εδώ. Το όνομα αυτό είναι για εμάς τους Γαύρους ιερό. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Όποιος δεν κατάλαβε, δεν πειράζει - απλώς δεν είναι Γαύρος.

Σε καλημερίζω εγκαρδιότατα.

Φυρί-φυρί είπε...

Ότι πρέπει είναι ο διάλογος μετά του Ανωνύμου. Έτσι για να σφίγγουν ... τα ούλα. Κατά τα άλλα, ένα βροντερό ΟΧΙ στα αποσμητικά και τα υποκατάστατα τους...

delfinoula είπε...

Έξοχος, εύστοχος, λιτός κι απέριττος.

Χαιρετώ σας.

Stratos είπε...

Η ομάδα είναι φανερό ότι διακατέχεται από κόμπλεξ απέναντι στο βάζελο.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα παιχνίδια, είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε, ξεκινάμε πάντα με ένα 6 με 8 - 0 και βρισκόμαστε να τους κηνυγάμε με το καλημέρα.
Αλλά και μπροστά να περάσουμε, χάνουμε τη διαφορά για πλάκα μην μπορώντας να πιστέψουμε ότι προηγούμαστε.

Το πρόβλημα είναι ψυχολογικό.
Ούτε παιχτών ατομικά, αλλά ούτε και προπονητή.

Hades είπε...

Ανώνυμε, εγώ από τη μεριά μου θα σου πω δύο πράγματα μόνο. Ένα όνομα και μια ιστορία εν τάχει. Το όνομα είναι Νίκος Γόδας. Αν δες ψάξε το λίγο και θα καταλάβεις τι σημαίνει Ολυμπιακός.
Αν δεν καταλάβεις, η ιστοριούλα εν τάχει είναι η εξής: μια θεία μου, καλή της ώρα 80φεύγα χρονών είναι, ακόμη και σήμερα ακούει ραδιόφωνο μέχρι και για να μάθει αν θα πάρουμε κανάν παίκτη. Όποτε με βλέπει με ρωτάει αν έχω κανά νέο από την ομάδα. Με τον συγχωρεμένο τον θείο μου πηγαίνανε μαζί στο Καραϊσκάκη, απ'όπου μπορεί να σου κάνει ζωντανή περιγραφή λες και βλέπεις τον αγώνα εκείνη τη στιγμή για ματς που έγιναν πριν 30 και 40 χρόνια. Την ημέρα που έγινε η κηδεία του θείου μου, το μεσημέρι έβαλε ΕΡΑ Σπορ ν'ακούσει τον αγώνα του Ολυμπιακού για να μετριάσει τον πόνο της...
Αν κατάλαβες, κατάλαβες.
Καλώς ή κακώς, όπως πολύ σωστά είπε και ο Οικοδεσπότης μας, ακόμη και πολλοί μέσα στον Ολυμπιακό αγνοούν τι ακριβώς σημαίνει Ολυμπιακός. Άλλο πράγμα είμαι γαύρος, και άλλο πουλάω γαυροφροσύνη.
Και να είσαι σίγουρος, μιας και ανέφερε τον Μέγιστο Μουράτη ο Οικοδεσπότης, ότι αυτά που έχει ως ιστορία στην πλάτη του ο Ολυμπιακός δεν τα έχουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες μαζί. Γι'αυτό και παραμένει για όλους τελείως ανεξήγητη αυτή η αρρώστια και η τρέλα που έχουμε με την ομάδα...
Να'σαι καλά και από 'μένα...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Χρήστος Ψιτ.: Εγώ, σύγγαυρε, δεν παρεξηγώ κανέναν που δεν ΜΕ / ΜΑΣ καταλαβαίνει. Δεν θα υποχρεώσουμε δα κανέναν. Αλλά με πειράζει -μέχρι εκεί- να μη με καταλαβαίνει μεν, αλλά να θέλει να με συμβουλέψει να αλλάξω. Πώς να καταλάβει ότι η όποια αλλαγή είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Δεν έχει στον νου την κατηγορία προσλήψεως αυτού του πράγματος. Δεν είναι ούτε κακό ούτε καλό. Ευτυχώς εμείς οι Γαύροι έχουμε πολύ απλούς, γι' αυτό και πανεύκολα κατανοητούς, κώδικες. Ο συγκεκριμένος ανώνυμος μέχρι που μπορεί και να συμπαθεί τον Θρύλο - δεν το αποκλείω. Και είναι καλό παιδί, απ' ό,τι μπορώ να διαγνώσω από τα γραφόμενά του. Όμως εμένα αυτά δεν με συγκινούν. Μπορ΄πω να κάνω παρέα με τους πάντες, και έχω φίλους (ΚΑΙ αδελφό!) Βάζελους ουκ ολίγους. Για τον Ολυμπιακό, όμως, συζητώ ΜΟΝΟ με τους Γαύρους. Με τους άλλους απλώς λέω καμμιά γενικόλογη κουβέντα. Σε χαιρετώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ delfinoula: Γειά σου, γαυρίνα!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Stratos: Τί να σου πω. Προσωπικά πιστεύω ότι χάνουμε και εκεί που θα έπρεπε να υπερτερούμε του ΠΑΟ - στο πα΄θος για τη νίκη. Σε χαιρετώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Aυτό που έγραψες για τη γιαγιά σου είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Έχω κι εγώ κάτι ανάλογο -αν όχι όμοιο!-, αλλά ας το κρατήσω μέσα μου. Γι' αυτό σε καταλαβαίνω, μόνο με την ανάσα του μυαλού. Χαίρε!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

@ Hades Σε ευχαριστουμε, από καρδιας για την οχι απλά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ, αλλά και ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ , φυριολεκτικά, στιγμη που τοσο γλαφυρα εδωσες Συγκινημένα ευγνωμων σύγγαυρος

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Ο Άδης ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ!

spika είπε...

ρε παιδια πραγματικα ειναι συγκλονιστικο το πως βιωνουνε οι απλοι γνησιοι γαυροι την εννοια Ολυμπιακός! υπαρχουν γαυροι παντου αλλα εχω την εντυπωση πως αυτοι απο το πειραιά έχουν τελεια ταυτιση..φιλε HADES μας συγκινησες..Ζητω ο Ολυμπιακος!