3.5.09

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-4 (14-15 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ)



Αντιγράφω από το σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

Μετά από τρείς ώρες αγώνα, τέσσερα γκολ και 34 πέναλτι, ο Νικοπολίδης νίκησε τον Σάχα και ένα ακόμη Κύπελλο βάφτηκε κόκκινο! Ο Ολυμπιακός νίκησε 15-14 στα πέναλτι την ΑΕΚ και έφτασε στο 4ο ντάμπλ της τελευταίας πενταετίας!
Ο 67ος τελικός είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν 2-0 με δύο γκολ του Μπλάνκο (4', 8'), οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με τους Ντάρμπισάϊρ (47'), Ντουντού (69'), ο Σκόκο στο 90' έκανε το 3-2 και ο Ντάρμπισάιρ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε εκ νέου. Στο 101' ο Γκαλέτι έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως αποβλήθηκε στους πανηγυρισμούς με 2η κίτρινη κάρτα, ενώ στο 105' αποβλήθηκε και ο Α. Παπαδόπουλος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να παίξει όλο το β' μέρος της παράτασης με εννιά παίκτες. Στο 106' ο Σκόκο ισοφάρισε σε 4-4 και στα πέναλτι οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 15-14 χάρη στο πέναλτι του Νικοπολίδη, που νωρίτερα απέκρουσε το πέναλτι του Πελετιέρι.
Από νωρίς το γήπεδο έχει... κοκκινίσει, αφού οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν πάρει εγκαίρως τις θέσεις τους, δημιουργώντας μία εκρηκτική ατμόσφαιρα. Στο γήπεδο βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, που αφίχθη στις 20:13 και τον υποδέχθηκαν στη θύρα των επισήμων ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος. Πριν απ’ τη σέντρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με τον Σοφοκλή Πιλάβιο χαιρέτησαν διά χειραψίας τους ποδοσφαιριστές και τους διαιτητές, σ’ ένα σκηνικό που θύμιζε... Αγγλία!
Στα επίσημα κάθονται ακόμα οι πρόεδροι Ολυμπιακού και ΑΕΚ, Σωκράτης Κόκκαλης και Νίκος Θανόπουλος αντίστοιχα, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Νίκος Νοτιάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπια,κής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, τα στελέχη του Ολυμπιακού Πέτρος Κόκκαλης, Γιάννης Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ μαζί με τον συνεργάτη του Γιάννη Τοπαλίδη και τον τιμ μάνατζερ της Εθνικής μας ομάδας Τάκη Φύσσα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της πολιτικής, του πολιτισμού και της κοινωνικής ζωής του τόπου...

Σε ό,τι αφορά στα πλάνα των δύο προπονητών, ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιλέγει το αγαπημένο του 4-2-3-1, με τον Νικοπολίδη ανάμεσα στα δοκάρια, τον Τοροσίδη σε θέση δεξιού μπακ, τον Ντομί να καλύπτει αυτήν του αριστερού και τους Άντζα, Αβραάμ Παπαδόπουλο να παίζουν ως στόπερ. Ο Ντουντού με τον Πατσατζόγλου είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Γκαλέτι παίζει στα δεξιά τους, ο Λέτο στα αριστερά και ο Μπελούτσι πίσω από τον καθαρά προωθημένο Ντιόγκο.

Για την ΑΕΚ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρατάσσει την ομάδα του σε διάταξη 4-4-2, με τον Σάχα ανάμεσα στα γκολπόστ, τον Γεωργέα σε θέση δεξιού μπακ, τον Ζεράλδο Άλβες σ’ αυτήν του αριστερού, τους Κυργιάκο και Μαϊστόροβιτς ως στόπερ, τους Ενσαλίβα, Καφέ ως «κόφτες», στα αριστερά τον Μαντούκα, στα δεξιά τον Σκόκο και τον Τζεμπούρ δίπλα στον Μπλάνκο.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ
4’: ΓΚΟΛ. Ο Τζεμπούρ ξεφεύγει από τον Άντζα, σεντράρει με το αριστερό στη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού, εκεί ο Μπλάνκο πετάγεται από θέση οφσάιντ πιο γρήγορα από τον Τοροσίδη και με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Νικοπολίδη (1-0).
8’: ΓΚΟΛ. Η ΑΕΚ κάνει το 2-0 πολύ γρήγορα ξανά με τον Μπλάνκο, ο οποίος παίρνει την μπάλα από τον Καφέ, σουτάρει με το αριστερό μέσα απ’ την περιοχή εντελώς αμαρκάριστος και νικάει τον Νικοπολίδη.
11’: Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, που μπήκε κοιμισμένα στο ματς. Κόρνερ του Λέτο εκτελεσμένο έξυπνα στο σημείο του πέναλτι, ο Ντιόγκο πετάγεται, αλλά το σουτ που επιχειρεί είναι παντελώς άστοχο.
21’: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λέτο, ο Ντουντού δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή απ’ τη μικρή περιοχή, αλλά ο Σάχα δεν αιφνιδιάζεται και μπλοκάρει.
28’: Κίτρινη κάρτα στον Παντελή Καφέ, για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Πατσατζόγλου.
34’: Από μία κίτρινη κάρτα σε Σωτήρη Κυργιάκο και Αβραάμ Παπαδόπουλο για διαπληκτισμό, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να είναι προκλητικός απ’ την αρχή του αγώνα.
38’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σουτ με το αριστερό του Λέτο, η μπάλα σκάει στο έδαφος και ο Σάχα αποκρούει τυχερά με το αριστερό του πόδι.
43’: Κίτρινη κάρτα στον Ενσαλίβα, για φάουλ πάνω στον Γκαλέτι.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΜΕΡΟΥΣ
46’: Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ντέρμπισιρ παίρνει τη θέση του Πατσατζόγλου. Ο Μπελούτσι πλέον γυρίζει πιο πίσω, παίζοντας δίπλα στον Ντουντού και η διάταξη των «ερυθρολεύκων» μετατρέπεται σε 4-4-2.
47’: ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Σέντρα του Ντομί από τα αριστερά, κεφαλιά του Ντέρμπισιρ κα... 2-1! Ο Ολυμπιακός επανέρχεται με τον Άγγλο στράικερ!
54’: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, ο Νικοπολίδης δεν υπολογίζει καλά την πορεία της μπάλας, τη χάνει στον αέρα κι αυτή περνάει δίπλα απ’ το αριστερό του δοκάρι, κόρνερ για την ΑΕΚ.
59’: Σέντρα του Γκαλέτι από τα δεξιά, ο Λέτο κοντρολάρει την μπάλα αλλά αυτή κοντράρεται, στρώνεται στον Μπελούτσι, το συρτό σουτ του οποίου με το αριστερό μπλοκάρεται απ’ τον Σάχα.
61’: Πρώτη, αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γιώργος Αλεξόπουλος παίρνει τη θέση του τραυματία Κυργιάκου.
62’: Δευτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Τζόρτζεβιτς παίρνει τη θέση του Λέτο.
64’: Ανεπανάληπτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ντιόγκο περνάει τον Αλεξόπουλο, σεντράρει για τον αμαρκάριστο Ντέρμπισιρ, ο οποίος βρίσκει άσχημα την μπάλα ακριβώς απέναντι απ’ τον Σάχα, στέλνοντάς την ψηλά, άουτ.
65’: Ο Ντέρμπισιρ μπαίνει επικίνδυνα στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά προτού σουτάρει, γλιστράει και πέφτει.
68’: Κίτρινη κάρτα στον Γκαλέτι, για φάουλ πάνω στον Καφέ.
68’: Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Πελετιέρι παίρνει τη θέση του Γκουστάβο Μαντούκα και προστίθεται δίπλα στους Καφέ, Ενσαλίβα, με τη διάταξη της ΑΕΚ να μετατρέπεται σε 4-3-1-2.
70’: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει με τον Ντουντού έπειτα από... καραμπόλες! Ο Μπελούτσι εκτελεί φάουλ, ο Σάχα απομακρύνει άσχημα, η μπάλα κοντράρει στα σώματα που ήταν μπροστά του και ο Ντουντού τη σπρώχνει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα (2-2).
72’: Κίτρινη κάρτα στον Ζεράλδο Άλβες, επειδή κλότσησε την μπάλα πάνω στον πεσμένο Τοροσίδη.
73’: Πλασαριστό σουτ του Ντέρμπισιρ, ο Σάχα δύσκολα αποκρούει σε κόρνερ.
77’: Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Εντίνιο παίρνει τη θέση του Τζεμπούρ.
84’: Έξυπνη κίνηση απ’ τον Τζόρτζεβιτς, που εκτελεί απ’ τα 30 μέτρα απευθείας φάουλ, ο Σάχα δύσκολα αποκρούει σε κόρνερ.
87’: Σέντρα του Γκαλέτι από τα δεξιά, ο Ντέρμπισιρ πετάγεται πολύ έξυπνα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά η φαλτσαριστή κεφαλιά του φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!
90’: ΓΚΟΛ. Ο Σκόκο περνάει Άντζα και Αβραάμ, κανείς δεν τον σταματάει και με έξυπνο πλασέ, ο Αργεντινός γράφει το 3-2 για την ΑΕΚ.
90’: Δεύτερη κίτρινη, κόκκινη κάρτα για τον Κυργιάκο, που πανηγύρισε εκτός ορίων στον πάγκο.
96’: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Γιόμα στην περιοχή της ΑΕΚ, κεφαλιά του Ντιόγκο, ο Ντέρμπισιρ πετάγεται στη μικρή περιοχή και με δεύτερη κεφαλιά ισοφαρίζει... 3-3!
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ, ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ
97’: Τρίτη, αναγκαστική αυτή τη φορά αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Όσκαρ παίρνει τη θέση του τραυματία Ντέρμπισιρ. Πλήγμα για τον Θρύλο...
102’: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Τζόρτζεβιτς πασάρει εκπληκτικά στον Γκαλέτι, εκείνος πλασάρει διαγώνια, μπαίνοντας από τα δεξιά της περιοχής της ΑΕΚ και... 4-3!
103’: Δεύτερη κίτρινη, κόκκινη στον Λουτσιάνο Γκαλέτι, επειδή έβγαλε τη φανέλα και πανηγύρισε το γκολ.
105’: Δεύτερη κίτρινη, κόκκινη στον Αβραάμ Παπαδόπουλος, για φάουλ πάνω στον Καφέ.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ
Β’ ΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ
107’: ΓΚΟΛ. Ο Σκόκο προσπαθεί να κάνει σέντρα, η μπάλα όμως παίρνει τροχιά προς τα δίχτυα και... 4-4.
107’: Κίτρινη κάρτα στον Σκόκο επειδή έβγαλε τη φανέλα στον πανηγυρισμό.
111’: Κίτρινη κάρτα στον Εντίνιο, για φάουλ πάνω στον Τοροσίδη.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ, ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ!

1ο πέναλτι
Παντελής Καφές για την ΑΕΚ και... 1-0.
Όσκαρ Γκονζάλεθ για τον Ολυμπιακό και... 1-1.
2ο πέναλτι
Ίσμαελ Μπλάνκο για την ΑΕΚ και... 2-1.
Ντουντού Σεαρένσε για τον Ολυμπιακό και... 2-2.
3ο πέναλτι
Νάτσο Σκόκο για την ΑΕΚ και... 3-2.
Ντιόγκο για τον Ολυμπιακό και... 3-3.
4ο πέναλτι
Εντίνιο για την ΑΕΚ και... 4-3.
Ντιντιέ Ντομί για τον Ολυμπιακό και... 4-4! Ο Σάχα απέκρουσε, αλλά η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του!
5ο πέναλτι
Μαϊστόροβιτς για την ΑΕΚ και... δοκάρι!
Τζόρτζεβιτς για τον Ολυμπιακό και... ο Σάχα το πιάνει!
6ο πέναλτι
Ενσαλίβα για την ΑΕΚ και... 5-4! Ο Αντώνης αποκρούει, αλλά η μπάλα περνάει τη γραμμή.
Τοροσίδης για τον Ολυμπιακό και... 5-5.
7ο πέναλτι
Σάχα για την ΑΕΚ και... 6-5.
Μπελούτσι για τον Ολυμπιακό και... 6-6.
8ο πέναλτι
Πελετιέρι για την ΑΕΚ και... 7-6! Ο Αντώνης αοκρούει, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και γκολ.
Νικοπολίδης για τον Ολυμπιακό και... 7-7.
9ο πέναλτι
Γεωργέας για την ΑΕΚ και... ο Νικοπολίδης αποκρούει!
Άντζας για τον Ολυμπιακό και... ο Σάχα αποκρούει!
10ο πέναλτι
Καφές για την ΑΕΚ και... 8-7.
Όσκαρ για τον Ολυμπιακό και... 8-8.
11ο πέναλτι
Μπλάνκο για την ΑΕΚ και... 9-8.
Ντουντού για τον Ολυμπιακό και... 9-9.
12ο πέναλτι
Σκόκο για την ΑΕΚ και... 10-9.
Ντιόγκο για τον Ολυμπιακό και... 10-10
13ο πέναλτι
Εντίνιο για την ΑΕΚ και... 11-10.
Ντομί για τον Ολυμπιακό και... 11-11.
14ο πέναλτι
Μαϊστόροβιτς για την ΑΕΚ και... 12-11.
Τζόρτζεβιτς για τον Ολυμπιακό και... 12-12.
15ο πέναλτι
Ενσαλίβα για την ΑΕΚ και... 13-12.
Τοροσίδης και... 13-13.
16ο πέναλτι
Σάχα και... 14-13.
Μπελούτσι και... 14-14.
17ο πέναλτι
Πελετιέρι και... ο Νικοπολίδης αποκρούει!
Νικοπολίδης και... 14-15

Δεν υπάρχουν σχόλια: