6.2.09

ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟ...


Ότι τα διάφορα κωλόπαιδα -με οποιοδήποτε χρώμα φανέλλας- δρουν χουλιγκάνικα όντας σιγουρεμένα ότι κανείς δεν θα τα πειράξει είναι γνωστό. Το κακό έχει παραγίνει. Και με τα δικά μας κωλόπαιδα, που διατείνονται ότι είναι ολυμπιακοί. Σκατά είναι.
Τα κωλόπαιδα είναι γνωστά ποιά είναι. Ποιοί τα σιγοντάρουν επίσης είναι γνωστό. Τί δεν είναι γνωστό; Αφήστε το, σύγγαυροι. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.
Προσωπικά αηδίασα με αυτά που γίνανε στην Πάτρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στον τελικό κυπέλλου του βόλλεϋ. Δεν μου αρέσει να παίζουν οι ομάδες σε συνθήκες κολάσεως. Μη σώσουν και αγωνιστούν ποτέ, αν δεν είναι διασφαλισμένη η σωματική ακεραιότητα των αθλητών και των θεατών. Ούτε με ενδιαφέρει να πάρει η ομάδα μου κύπελλα βγαλμένα μέσα από τα χαρακώματα της μάχης. Έχουμε κι εμείς λερωμένη τη φωλιά μας, όπως επίσης έχουμε υπάρξει και θύματα. Ισοπαλία είναι μάλλον το σκόρ. Το πώς θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους οι διάφορες συμμορίες (πάσης αποχρώσεως) δεν με ενδιαφέρει. Κι ούτε θα λυπηθώ αν τα διάφορα κωλόπαιδα εξαφανισθούν -με οποιονδήποτε τρόπο- μέχρις ενός. Το κακό πρέπει να σταματήσει - οπωσδήποτε. Αυτό είναι βέβαιο.
Το κακό πρέπει να σταματήσει μεν, αλλά πώς να σταματήσει, όταν εκδίδονται τέτοιες δικαστικές αποφάσεις σαν την ακόλουθη; Τέτοιες αποφάσεις είναι το βούτυρο που στρώνεται στο ψωμί των χουλιγκάνων πάσης αποχρώσεως. Ο ένας "φταίχτης" τιμωρείται εξοντωτικά και ο άλλος "φταίχτης" καλείται να γράψει εκατό φορές ότι στο μέλλον θα είναι καλό παιδί! Λες και τα επεισόδια έγιναν μονομερώς!

Λένε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Σώπα, καλέ! (Κι έχουν περάσει και κάτι αιώνες από τη Γαλλική Επανάσταση ώς τις μέρες μας...) Εδώ δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, αυτό μας μάρανε. Δεν αμφισβητώ τη δικαιοσύνη - κάθε άλλο. Απαιτώ όμως, ως πολίτης δε, η δικαιοσύνη να είναι δίκαιη. Και εδώ έχω τη γνώμη ότι δεν εκδόθηκε δίκαιη απόφαση. Σταματάω εδώ, και δεν επανέρχομαι. Δεν είναι δική μου δουλειά, άλλωστε. Ας υπερασπιστεί ο Ολυμπιακός τα δίκια του και τα συμφέροντά του, πρωτίστως όμως το ΤΙΜΙΟ όνομά του.


***************************

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ

Ο αθλητικός δικαστής της ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ, Παναγιώτης Λεβενιώτης, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:
Στον Ολυμπιακό, για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον προημιτελικό αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη, την Παρασκευή (30/01): ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία αγωνιστική, πρόστιμο 1.000 ευρώ και έγγραφη επίπληξη.
Για τα επεισόδια του Σαββάτου (31/01) κατά διάρκεια των ημιτελικών αγώνων: ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία αγωνιστική και πρόστιμο 20.000 ευρώ.
Για τα επεισόδια της Κυριακής (01/02), πριν από την έναρξη του τελικού: ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για έξι αγωνιστικές και πρόστιμο 80.000 ευρώ.

Στον Παναθηναϊκό, για τα επεισόδια του Σαββάτου (31/01): ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία αγωνιστική και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Η ομάδα του Παναθηναϊκού κλήθηκε με τη σειρά της να απολογηθεί για τα γεγονότα της Κυριακής.

Ακόμα, επιβλήθηκε στον Γιώργο Χριστόπουλο ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο 1.000 ευρώ. Το ίδιο πρόστιμο καλείται να καταβάλλει η ΕΑ Πατρών. Στο σωματείο της Παναχαϊκής επιβλήθηκε η ποινή της έγγραφης επίπληξης.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. θεωρεί ότι η πρωτοφανής και εξοντωτική ποινή που του επιβλήθηκε από το πρωτοβάθμιο μονομελές δικαιοδοτικό όργανο της ΕΟΠΕ, για τα όσα συνέβησαν στο φάιναλ-8 του κυπέλλου βόλεϊ ανδρών στην Πάτρα, αποτελεί κατάφωρη αδικία εις βάρος του.
Στην Πάτρα είχαμε, συνολικά αποδεκτά, τα εξής δεδομένα:
Α. ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΕΝΤΕΣ ΟΠΑΔΟΙ
Ολυμπιακός: τέσσερις εκ των οποίων οι δύο πολύ σοβαρά.
Παναθηναϊκός: κανένας τραυματίας.
Β. ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΟΠΑΔΟΙ
Ολυμπιακός: κανένας.
Παναθηναϊκός: τέσσερις.
Γ. ΖΗΜΙΕΣ
Ολυμπιακός: καμία αναφορά.
Παναθηναϊκός: πολλές ζημιές κυρίως σε αυτοκίνητα.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΕΟΠΕ
Ολυμπιακός: ποινή οχτώ αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και 100.000 ευρώ πρόστιμο.
Παναθηναϊκός: ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και 20.000 ευρώ πρόστιμο.
Οι Έλληνες πολίτες και φίλαθλοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Και οι κρίνοντες κρίνονται.
Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. θα προσφύγει κατά της απόφασης στο ΑΣΕΑΔ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για κάποιους άλλοι χούλιγκαν είναι καλοί και άλλοι κακοί!

Ανώνυμος είπε...

εγώ το έσειλα
Νίκος [θρυλοπιστός]

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Νίκος: Ο χουλιγκανισμός βολεύει (προσκαίρως) το γενικότερο σύστημα.

Unknown είπε...

Τα συμπεράσματα έχουν βγει εδώ και πολλά χρόνια. Άλλο ένα γεγονός είναι αυτό σε μια αλυσίδα. Πάντα έτσι ήταν τα πράγματα με τους πελάτες. Μπορώ να θυμηθώ δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις.

Hades είπε...

Προςσωπικά θεωρώ την ποινή που φάγαμε δικαιότατη και μακάρι να αρχίσουμε να θεωρούμαστε επιτέλους και υπότροποι και να βγάζουμε κεκλεισμένων των θυρών σαιζόν ολόκληρες. Δυστυχώς μόνο αν πονέσουν κάποιοι στην τσέπη θα ανακαλέσουν απόψεις του τύπου "τι να κάνουμε, αυτούς τους οπαδούς έχουμε".
Τα όσα ακούγονται περί της αποφάσεως για το πόλο του βάζελου είναι τελείως αστεία. Το σκάνδαλο είναι η μείωση της ποινής του βάζελου και όχι η επιβολή ποινής σε'μάς.

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ.
Αρκετά πια με την ντε και καλά ολυμπιακοφροσύνη. Ας τα χώσουν μέσα όλα τα αποβράσματα όπως πραγματικά τους αξίζει...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Συμφωνούμε απολύτως. Μου τη δίνει όμως να μένουν ατιμώρητοι οι άλλοι. Τους "δικούς μας" τους ξέρω καλά τί κουμάσια είναι. Επαναλαμβάνω: δεν θα με πειράξει αν μάθω ότι αύριο δεν υπάρχουν και ότι εξαφανίστηκαν (με οποιαδήποτε μέθοδο). Για όλους ισχύει. Κια "για τους άλλους". Και εννοείται ότι σε κανένα τέτοιο ρεμάλι δεν επιτρέπω να με εκπροσωπεί.