10.11.08

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ, ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Ο εξαίρετος κύριος Βαλβέρδε φροντίζει για την τσέπη του και για το βιογραφικό του. Άριστα πράττει.Αυτό δεν πρέπει μας εκπλήσσει καθόλου, πέραν του ότι είναι λογικώς αναμενόμενο. Όταν όμως μάς κοροϊδεύει κατάμουτρα, μας αναγκάζει να του πούμε, με όση κομψότητα μπορούμε, να πάει να γαμηθεί. Είχε το θράσος να δηλώσει ότι πηγαίναμε για τη νίκη, αλλά στο δρόμο μας προέκυψε ισοπαλία, που είναι πολύ βολική (γι' αυτόν, βεβαίως). Μπορεί μαζί του, σύγγαυροι, να πάρουμε το νταμπλ. Μπορεί να πάρουμε 45 κύπελλα Ευρώπης στη σειρά. Εγώ αυτόν τον τύπο τον έχω χεσμένο δια παντός. Με κοροϊδεύει, και δεν το ανέχομαι. Δεν έχει καταλάβει σε ποιά ομάδα έχει έλθει. Νομίζει ότι βρίσκεται στην "Εσπανιόλ", στον Εθνικό της Ισπανίας ήτοι.

Οι ποδοσφαιριστές μας παίρνουν πολλά χρήματα από τον Κόκκαλη (και από εμάς βεβαίως - για να μην ξεχνιόμαστε). Και δεν άκουσα κανέναν να βγει να πεί ότι "Κατεβαίνουμε στο ΟΑΚΑ για να συντρίψουμε τον Βάζελο". Είναι βουτηγμένοι όλοι τους πατόκορφα -κι αν αδικώ κανέναν, συγγνώμη, αλλά δεν...- στο σκατό της διπλωματίας. Λογάκια γυριστά σαν κουράδες. Λες και τα καμάρια μας δεν ήσαν παρόντες στην προπόνηση του Σαββάτου, όπου πήγαν 6000 Γαύροι να τους πούν τί ακριβώς διακαώς επιθυμούσαν. Λες και δεν το άκουσαν ή δεν το κατάλαβαν ή δεν το ερμήνευσαν σωστά. Η ομάδα μας, σύγγαυροι, δεν είναι (πια) Ολυμπιακός - απλώς ολυμπιακίζει... εξωτερικώς και κατά το φαινόμενον. Και ό,τι κερδίζει η ομάδα, της το δίνουμε εμείς και κανένας άλλος. Αναλογιστείτε απλώς πόσα παιχνίδια έχουμε πάρει μόνο εμείς.

Η ομάδα μας δεν μπαίνει στο γήπεδο για να ξεσκίσει τον αιώνιο αντίπαλο. Δεν έχει πλέον τέτοια βούληση. Θα βρει κανάν δύστυχο, που δεν θα του βγει το κατενάτσιο στο Καραϊσκάκη, θα του ρίξει 3-4 γκολ, και μετά θα νομίζουμε ότι έχουμε γίνει Λίβερπουλ, Μπόκα και τα συναφή.

Ο καθόλα σεβαστός μου Σάββας Θεοδωρίδης μάς είπε μετά τον αγώνα με τον Βάζελο ότι τρεις μήνες να έπαιζαν οι Βάζελοι δεν θα μας έβαζαν γκολ. Σύμφωνοι... σύμφωνοι, κύριε Θεοδωρίδη. Οι Βάζελοι έχουν ομάδα επιπέδου Ατρομήτου Αθηνών, απροπόνητου ΠΑΣ Γιάννινα και βελτιωμένου Ηλυσιακού. Δεν μας είπατε, όμως, πόσους αιώνες θα χρειαζόμασταν εμείς απλώς για να πλησιάσουμε την περιοχή τους - το να τους βάλουμε γκολ, θα ήθελε λίγο χρόνο παραπάνω...

Ο φιλολυμπιακός τύπος θεωρεί προφανώς ότι απευθύνεται σε μπαρμπίδικα ερυθρόλευκα κακέκτυπα των Βαζελακίων, σε τίποτα χαζοχαρούμενα μηντιόπαιδα και σε κάθε λογής και πάσης φύσεως "αντικειμενικούς". Δεν εξηγούνται διαφορετικά τα σημερινά απαράδεκτα πρωτοσέλιδά του. (Αφήνω που μέσα γράφανε άλλα από εκείνα που γράφανε έξω, πράγμα τα μάλιστα προσβλητικό για όλους μας). Μην μας εξομοιώνετε, φίλτατοι, με τους χλιμιτζουροβαζελοχανούμηδες που μονίμως κλαίγονται, όπως καληώρα σήμερα που τους έφταιγε η διαιτησία. Ρίχτε μια ματιά στα βρωμερά πρωτοσέλιδά τους και θα πάρετε γεύση. Τί σχέση έχουμε εμείς με δαύτους; Εμείς δεν είμαστε κοντόγκοντζοι. Εμείς είμαστε ΓΑΥΡΟΙ, η δε ομάδα μας -ο θρυλικός Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς, για όσους δεν το θυμούνται- έχει έδρα τον ΠΕΙΡΑΙΑ. Τόσο δύσκολο είναι, άραγε, να το καταλάβετε αυτό; Δεν γλείφουμε κανέναν και δεν γουστάρουμε ούτε να μας γλείφουν ούτε να μας περνούν για κορόιδα.
Να το πω και αλλιώς. Ο "υπέροχος αυτός λαός", που όλοι επαινούν και εξυμνούν και σαλιαρογλείφουν και... και... και... - ο λαός αυτός, λοιπόν, έχει ΑΡΧΙΔΙΑ ΧΑΛΥΒΔΙΝΑ, δεν έχει διάτρητους υμένες. Μην προσπαθείτε να εκθηλύνετε τον Γαύρο, γιατί θα το μετανιώσετε πικρά. Θα βγάλει καμμιά ώρα, εκεί που δεν το περιμένετε, όξω την ΠΟΥΤΣΑΡΑ του, σαν άλλος αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης, και θα σας γαμήσει από όλες τις τρούπες.

Και, επί τέλους, μην κοροϊδεύετε άλλο τον λαό των Γαύρων με παπαριές του τύπου "είμαστε πέντε και έξη βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ αντίστοιχα". Αναρωτιέμαι ποιόν θα πείραζε αν ήμασταν οχτώ και εννιά βαθμούς μπροστά από αυτά τα θλιβερά μπουλούκια, και τρεις μπροστά από τον ΠΑΟΚ. Αν ξέρει κανείς, ας μου πει κι εμένα, και έχω (έστω και μέσα στα νεύρα μου) την καλή διάθεση να το ακούσω και να το καταλάβω.

Θα επανέλθω.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα απόλυτα ΥΓΙΕΣ και ευστοχο άρθρο που φαντάζομαι καλύπτει κάθε νοήμονα οπαδό του Ολυμπιακού, απόλυτα.
Εμεις εδω στην Κέρκυρα τα βλέπουμε, εκεί στον Πειραιά τι κάνουν???
....
(Μου άρεσε η φράση "απροπόνητου" ΠΑΣ Γιάννενα! Βλέπεις, ο θρύλος είναι η ΜΕΓΑΛΗ μου ΑΓΑΠΗ , μα ο ΠΑΣ η ΖΩΗ μου!!!!)

Stratos είπε...

Συμφωνώ φίλε Γιώργο και επαυξάνω στη ουσία της τοποθέτησης σου, αλλά διαφωνώ για τον Βαλβέρδε.
Κι εμένα δε μου άρεσαν αυτά τα διπλωματικά περί νίκης που είπε, αλλά τι να κάνει αν περιμένουμε ή καλύτερα περιμένουν, να τον περάσουν από κόσκινο στην πρώτη στραβή ;
Αυτός κοιτάει την ουσία γιατί αυτό του έχουν πει κι από τη διοίκηση. Πρωτάθλημα του ζήτησαν και πρωτάθλημα θα τους πάρει. Τώρα αυτά περί όμορφου ποδοσφαίρου κτλ τα ακούω βερεσέ.
Ο φετινός Ολυμπιακός μέχρι στιγμής, δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό του Λεμονή, ο οποίος Λεμονής έπαιζε και με το πιστόλι στον κρόταφο από τον Ιούλιο. Αλλά βλέπεις δεν τους έκανε...
Με τα μέχρι τώρα δείγματα δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί η ομάδα να παίξει μπάλα.
Όχι αποτελέσματα, μπάλα...

Unknown είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω, κύριε καθηγητά. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πηγαίνει παντού όχι απλά για να νικάει αλλά για να συντρίβει τον αντίπαλό του. Πολύ περισσότερο δε όταν έχει απέναντί του τους πουθενάδες. Όλα τα άλλα είναι ανοησίες.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Στράτο, κι εγω χάρηκα στην αρχή που προπονητής θα ήταν ο Βαλβέρδε. Όμως άρχισε τα φαουλ απο πολυ πολυ νωρίς.
Τι να θυμηθώ; Τον ...Αλόνσο (μα ελεος, έκανε τη βασική προετοιμασία με αυτόν μεσα!Δεν λέω, καλός για ΑΕΚ κ μΠΑΟΚ, αλλά ΟΧΙ για θρυλο)... Τον Όσκαρ? Δεν θέλω ενα παίκτη που να βάζει γκολ με τον Διαγόρα ή οταν κερδίζουμε ήδη 3,4-0. Παίζει τοοοοοσα ματς στην ευρωπη με ΠΟΙΟΥΣ χαφ? Πόσο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ θα ηταν ο Παπαδοπουλος Γ.? Ή ο Κατσικογιάννης (αλήθεια, παίζει στην Καλαμαρια?), ή ο Λαμπρόπουλος...Αλλά βλέπεις ήταν του Λεμονη.
Και επιτέλους, πόσο πιο μαλάκας ήταν ο Λούα Χ2 απο τον Λέτο? Πόσο άχρηστος ο Λεντέσμα ή ο Νούνιες (θυμίζω τις περυσινές 5(!!) ασιστ του και τα γκολ σε κύπελλο σε όσους τον πουν "ο παικτης με το προγούλι", καθώς και το γκολ "εκσπερματωση" με τον βάζελο) Θέλω, για να μπω και στο νόημα του Κεντρ. παίκτες που να ακούν τις βρισιές και να ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ, να σκυλιάζουν και να παιζουν μπαλάρα!
Α!Είπα και τη μαγική λέξη... Μπαλα!
....
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα οταν άκουσα για Βαλβέρδε (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΞΕ τα βαζελοχάνουμα) ηταν "ωραία, γρήγορο ποδοσφαιρο, αυτοματισμοί, μπαλιές με τη μια..Οπότε αν παίζεις έτσι - και εστω για μιση ώρα -παίρνεις οτι αποτέλεσμα θες και χαίρεται κι ο κόσμος μπαλίτσα..
Αντ αυτού? Κατι αρχέδια.
Πιστευω οτι τα έχουν αντιληφθεί όλα αυτα στην ΠΑΕ και είναι θέμα χρόνου να πάρουν μέτρα... (ελπίζω δηλ.)

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: Ειλικρινώς δεν ξέρω τί βλέπουν στον στενό χώρο των γραφείων και των αποδυτηρίων στον Πειραιά. Ξέρω όμως τί βλέπου οι Γαύροι παντού. Δεν υπάρχει ούτε ένας ευχαριστημένος από το χθεσινό χάλι που μας το παρουσίασαν για μεγάλη επιτυχία. ...Πήραμε ισοπαλία από τον Βάζελο! Σπουδαία τα λάχανα...

@ Stratos: Εντάξει Στράτο, ας διαφωνήσουμε ως προς τον Βαλβέρδε. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον άνθρωπο. Να του πει μόνο κάποιος να μη μας κοροϊδεύει. Αλήθεια γιατί είχαμε διώξει τον Κάτανετς. Είχε πει μια κουβέντα... Τούτον εδώ που είπε χίλιες αλλοπρόσαλλες, και που τον έκραξε μέχρι και ο Μίχος(!), τον συγχωρούμε κιόλας; Όχι, για εμένα έχει τελειώσει, δεν πά' να πάρει χίλιους τίτλους... Σε χαιρετώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Βαγγέλης: Βαγγέλη, σου λέω ότι μίλησα με κόσμο πολύ σήμερα. Όλοι σκασμένοι όχι τόσο για το αποτέλεσμα όσο για τη νοοτροπία που μας έφερε σε αυτό το αποτέλεσμα.

spika είπε...

φιλε γιωργο συμφωνω εν πολλοις..τα ειπες σκληρα αλλα σωστα! το σοβαροτερο ολων ειναι οτι η ομάδα δειχνει να χανει το χαρακτηρα του Ολυμπιακου...Δεν φαίνεται να μπορει να επιβαλλει το παιχνιδι της, να πατησει τον αντίπαλο να εχει υπεροχη ,κι ας της κλεψειτην νικη το αντίπαλο ταμπουρι..
πραγματι αυτο δεν ηταν ο ολυμπιακος του Τζολε του Γιανακο του ΤΖιο,του Μπιλαρου,του Καρεμπε του Ριμπο,του γκεο κλπ.!δυστυχως οι παιχτες ειναι λιγοι ο δε Βαλβερδε παιζει λαθος και δεν μπορει (η δεν θελει)να τους αξιοποιησει με το συστημα που παιζει..(10εκ.ο ντιογο για να γυριζει να κοβει και οχι ναναι στη περιοχη να σκοραρει)..οι γραμμες ειναι μακρυα και ετσι ο αντιπαλος πιεζει ψηλα και μεις δεν μπορουμε να ανεβουμε παρα μονο με ατομικες προσπθ.που αν τις διαβαζουν κοβονται ευκολα..κανενας αυτοματισμος ,η ομαδα δειχνει να μη μπορει να τρεξει και ο καθε παιχτης που χει μπαλα κανει λεπτα μεχρι να εντοπισει τον συμπαιχτη του διοτι δεν εχει κινηση η ομαδα..απορω 5-6 μηνες τι κανει...ποσος χρονος χρειαζεται τελικα για τον κ.βαλβερδε..πιο θεαμα παρουσιαζει η ομαδα..αθλιο πολλες φορες..θλιβερο το θεαμα του μεγαλου Σαββα να πανηγυρίζει για την ισοπαλια με τους πεθαμενους που δεν μπορουσαν ουτε μια ευκαιρια με 60χιλ. να κανουν..παντως στη κερκυρα οι Ολυμπιακοι πικραθηκαμε πολυ με τη διαχειριση αυτου του αγωνα..εμεις θελουμε τον Ολυμπιακο μας νικητη και να μπαινει μεσα να πατησει τον αντιπαλο οχι να παιζει σκοπιμοτητα σαν μικρη ομαδα...ελπιζω σε διορθωση συντομα γιατι διαφορετικα σε κανενα μηνα θαμαστε τριτοι!

Ανώνυμος είπε...

Τελείωσε το ματς. Μπορείτε να ξαναφορέσετε τα παντελόνια σας.

Ανώνυμος είπε...

Λεμονής, Αλέφαντος και Προτασόφ που μας χρειάζονται... Μόνο αυτό λέω.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ spika: Το τελευταίο που λες, και που είναι όλη η ουσία, μπορεί να συμβεί και την επόμενη Κυριακή. Μακάρι να μου κοπεί η γλώσσα, αλλά εγώ το φοβάμαι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ -και ιστορικά, αν το δεις- δεν είναι βαζελοχάνουμο... Θυμίζω ότι είναι η μόνη ομάδα που επί έτη πολλά μάς είχε αμφισβητήσει ως προς το ποιός είναι το αφεντικό στα μεταξύ μας παιχνίδια. Το κύτταρό του είναι ζωνατνό. Έμείς τείνουμε να μεταλλαχθούμε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος! Ναι, μας το είπε να ανεβάσουμε τα παντελόνια μας και η μαμά σου, η οποία βεβαίως μας είχε υποχρεώσει να τα κατεβάσουμε. Δεν την αφήσαμε παραπονεμένη. Θα μας στείλει και την αδερφούλα σου, μας είπε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ elfdim: Σεβαστή η άποψή σου, φίλτατε. Πειράζει που δεν τη συμμεριζόμαστε, όσοι δεν τη συμεριζόμαστε; Και δεν είμαστε 2-3. Είχαμε στείλει, μάλιστα, αντιπροσωπεία 6000 στην προπόνηση του Σαββάτου. Τον Αλέφαντο -ό,τι και να είναι- τον έφαγε ο Δούρος. Ο Λεμονής μοίραζε τεσσάρες. Ο Προτασώφ τους είχε δώσει ένα μαθηματάκι στη Ριζούπολη. Μπορεί να μη άρέσει κανένας από δαύτους - γνώμη σου είναι και είναι σεβαστή, μια2ς και είσαι ολυμπιακός. Κανείς τους όμως δεν κορόιδεψε τους Γαύρους ότι "τάχα πηγαίναμε για τη νίκη, αλλά μας προέκυψε στο δρόμο ισοπαλία που μας βολεύει κιόλας". Το κακό, σύγγαυρε, είναι ότι ο κ. Βαλβέρδε δεν έχει καταλάβει σε ποιά ομάδα έχει έλθει προπονητής. Οι τρεις που ανέφερες το ήξεραν πολύ καλά. Σε χαιρετώ.

Stratos είπε...

Εγώ φίλοι μου πιστεύω ότι ο προπονητής είναι ο τελευταίος που φταίει στο Ολυμπιακό (αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες).
Με την νοοτροπία που έχουν οι διοικήσεις, ο πολύς ο κόσμος, αλλά κυρίως οι παίχτες των ομάδων, οι οποίοι έχουν συμπεριφορά δημοσίου υπαλλήλου δεν πρόκειται ποτέ να δούμε προκοπή. Όταν τα παλικάρια παίξουν 2-3 παιχνίδια σερί, "τραυματίζονται" για να ξεκουραστούν γιατί τα είχαμε στο σκαπέτι. Όποιος προπονητής τους ζορίσει για προπόνηση έχουν τα τσιράκια τους, τους δημοσιογράφους για να τον θάψουν για να μπορούν να ξύνουν τα @#@#! τους με την ησυχία τους.

Τελευταίο π.χ. ;
Χούτος ! Η αιτία που έφυγε ένας όντος καλός προπονητής.
Άλλο παράδειγμα ;
Ο Κάμπος πέρσι.

Κι αυτή η διαφορά φαίνεται στην Ευρώπη. Υπολόγιζε κανείς πέρσι τη Ζενίτ ;
Υπήρξε ποτέ ή θα υπάρξει ελληνική ομάδα να τρέξει όπως έτρεχαν οι Ρώσοι στο γήπεδο ;

Τι να συζητάμε τώρα και τι να περιμένουμε...;

Ανώνυμος είπε...

Τρέχω, τρέχω, τρέχω κι ακόμα, Τετάρτη πια, δεν έχω φτάσει στη σέντρα...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ντιόγκο. Ξέρεις κατά πού πέφτει η σέντρα; Πρώτα μάθε αυτό κι έπειτα τρέχα! Ρώτα και τον κ. Βαλβέρδε να σου πεί - ενδεχομένως γνωρίζει.

Ανώνυμος είπε...

Και πάνω που νόμιζα ότι είχα φτάσει στη σέντρα, βλέπω πίσω μου τον Νικοπολίδη. Μη βγαίνεις τόσο πολύ, του λέω, θα δεις κάρτα. Μη φοβάσαι, απαντά, δεν είναι η σέντρα αυτή η γραμμή, η μεγάλη μας περιοχή είναι...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ diogo: Ξύνεις πληγές...

rvagos είπε...

Αυτό είναι το πνεύμα των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ οπαδών και μην κοροϊδευόμαστε!!
Φίλε Γιώργο άκουσα την φωνή μου, που όλες αυτές τις μέρες με ταλανίζει.
Μπράβο!!!!!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ rvagos: Το κακό, σύγγαυρε, είναι ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται και ποιοί είμαστε. Μας μπερδεύουν με άλλους...

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

κ Κεντρωτή
Με εκπλήσσει η επίθεση σας στον κ. Βαλβέρδε. Μην ξεχνάτε τι συμβουλεύατε πέρσυ τέτοιον καιρό, μετά την ήττα από τον Άρη: υπομονή, ηρεμία, αναστοχασμό, και προπάντως σ ύ ν ε σ η.
Αυτά και σας χαιρετώ ολόθερμα!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ AXI: Όχι, αγαπητέ μου φίλε και σύγγαυρε. Καμμία επίθεση στον κ. Βαλβέρδε. Αυτός επιτέθηκε στη νοημοσύνη και στη γαυροσύνη μας. Εξ άλλου, αν ξαναδείς το κείμενό μόυ, του αφιερώνω 10 αράδες όλες κι όλες... Τη δουλειά του κάνει αυτός. Το "ojo del culo" του φυλάει. Αύριο μπορεί να είναι προπονητής του Βάζελου ή της Λοκομοτίβ Βλαδιβοστόκ. Εμείς θα είμαστε εδώ, στον Ολυμπιακό. Σε χαιρετώ από καρδιάς.