28.11.08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ 5-1: ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ




Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Ο κόσμος τα είπε όλα, απ’ τη λήξη κιόλας του ημιχρόνου. «Έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό», φώναζαν οι φίλαθλοι που κατέκλυσαν το «Καραϊσκάκη», παρακολουθώντας έναν ΜΑΓΙΚΟ Ολυμπιακό, να ισοπεδώνει την Μπενφίκα με 5-1 και να κάνει το πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί, έβγαλαν τη... γλώσσα των Πορτογάλων, σκόραραν τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και το κερασάκι το έβαλαν στην επανάληψη, για να φτάσουν σ’ αυτόν τον θρίαμβο!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιλέγει για την ενδεκάδα τους ίδιους που ξεκίνησαν και στο «Καυτανζόγλειο» σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Νικοπολίδης κάθεται ανάμεσα στα δοκάρια, ο Πάντος καλύπτει τη θέση του δεξιού μπακ, ο Ντομί εκείνη του αριστερού, οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Άντζας αγωνίζονται ως στόπερ, οι Ντουντού, Πατσατζόγλου ως αμυντικά χαφ, ο Γκαλέτι παίζει ως δεξιό εξτρέμ, ο Τζόρτζεβιτς ως αριστερό και ο Μπελούτσι πίσω απ’ τον προωθημένο Ντιόγκο.
Απ’ την πλευρά του, ο Κίκε Φλόρες αφήνει στον πάγκο τον Κατσουράνη και παίζει με δύο φορ, τους Νούνο Γκόμες και Σουάζο.
1’: ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό. Με τη σέντρα, ο Ντουντού βγάζει διαγώνια μπροστινή πάσα, ο Γκαλέτι στοπάρει, σεντράρει στον Ντιόγκο, εκείνος ανατρέπεται στη μικρή περιοχή από τον Κιμ αλλά ο Γκαλέτι που έρχεται με φόρα σουτάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 39ο δευτερόλεπτο του ματς (1-0)!
9’: Φάουλ του Ρέγιες, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και καταλήγει στη γωνία του Νικοπολίδη, αλλά ο διαιτητής έχει διακόψει εγκαίρως το παιχνίδι όσο η μπάλα ήταν στον αέρα, υποδεικνύοντας φάουλ του Νούνο Γκόμες στον Πατσατζόγλου.
18’: ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Ντιόγκο ψάχνει τον Μπελούτσι, η μπάλα απομακρύνεται προσωρινά, αλλά στρώνεται στον Πατσατζόγλου, που με θαυμάσιο αριστερό σουτ νικάει τον Κιμ (2-0)!
24’: ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Ντιόγκο παίρνει την πάσα, αποφεύγει με εκπληκτικό τρόπο τον Σίντεϊ, πλασάρει υποδειγματικά τον Κιμ και... 3-0!
31’: Σέντρα του Ρέγιες από τα αριστερά, ο Σουάζο πιάνει την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.
33’: Νέα καλή στιγμή για την Μπενφίκα. Από τη σέντρα του Μπίνια, ο Περέιρα έκανε το γυριστό και ο Νικοπολίδης απέκρουσε σε κόρνερ.
33’: ΓΚΟΛ! Ο Ρέγιες εκτελεί το κόρνερ, η μπάλα καταλήγει από την κεφαλιά προς τα πίσω του Ντιόγκο στον Νταβίντ Λουίς, ο οποίος από τη μικρή περιοχή μειώνει με δυνατό σουτ (3-1).
35’: Ο Ρέγιες φεύγει από κανονική θέση, πασάρει στον Σουάζο στην περιοχή, εκείνος σουτάρει με τη μία και ο Νικοπολίδης μπλοκάρει σταθερά.
38’: Φοβερή προσπάθεια του Μπελούτσι από τα αριστερά, σέντρα παράλληλη, ο Ντιόγκο προσπαθεί να μπει στη φάση, σπρώχνεται κι από τον Νταβίντ Λουίς, πέφτει στο έδαφος, ο διαιτητής δίνει συνέχεια στο ματς.
43’: Κίτρινη κάρτα στον Μπίνια για χτύπημα εκτός φάσης στον Πάντο.
44’: ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Ντιόγκο σηκώνει όμορφα για τον Γκαλέτι, εκείνος σεντράρει παράλληλα, η μπάλα περνάει από τον Κιμ κι εκείνος με προβολή από τη μικρή περιοχή κάνει το 4-1!
49’: Αντεπίθεση της Μπενφίκα με τον Ρέγιες από τα αριστερά, σουτ του Ισπανού, ο Νικοπολίδης αποκρούει όμορφα σε κόρνερ.
52’: Μακρινό σουτ του Ριμπέιρο, άουτ.
53’: ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Χάνεται η μπάλα! Ο Μπελούτσι βρίσκει στα δεξιά τον Γκαλέτι, εκείνος περνάει εκπληκτική πάσα-τρύπα στον Ντιόγκο, ο οποίος από δύσκολη θέση πλασάρει ιδανικά τον Κιμ και... 5-1!
56’: Πρώτη αλλαγή για την Μπενφίκα.Ο Ντα Λουζ παίρνει τη θέση του Νούνο Γκόμες.
59’: Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Λέτο παίρνει τη θέση του Γκαλέτι.
60’: Δεύτερη αλλαγή για την Μπενφίκα. Ο Μπαλμπόα παίρνει τη θέση του Αμορίμ.
69’: Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Κοβάσεβιτς παίρνει τη θέση του Ντιόγκο.
70’: Κάθετη, δυνατή όμως πάσα του Λέτο, ο Κοβάσεβιτς κάνει με υπερένταση την προβολή και ο Κιμ μπλοκάρει.
76’: Σουτ του Σίντνεϊ έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ.
76’: Τρίτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Όσκαρ παίρνει τη θέση του Μπελούτσι.
76’: Τρίτη αλλαγή και για την Μπενφίκα. Ο Μάρτινς παίρνει τη θέση του Γιεμπντά.
77’: Πλασαριστό σουτ του Κοβάσεβιτς έξω από την περιοχή, ο Κιμ δύσκολα αποκρούει σε κόρνερ.
79’: Κίτρινη κάρτα στον Πάντο, για φάουλ στον Ρέγιες.
81’: Ο Σουάζο βγαίνει τετ α τετ με τον Νικοπολίδη, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πετάγεται και ως από μηχανής θεός με τάκλινγκ σώζει.
93’: Διαγώνιο σουτ του Ντα Λουζ, ο Νικοπολίδης αποκρούει όμορφα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Ντομί, Άντζας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Γκαλέτι (59’ Λέτο), Τζόρτζεβιτς, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Μπελούτσι, Ντιόγκο (69’ Κοβάσεβιτς).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Κιμ, Σίντνεϊ, Νταβίντ Λουίς, Ριμπέιρο, Περέιρα, Αμορίμ (60’ Μπαλμπόα), Γιεμπντά, Μπίνια, Ρέγιες, Νούνο Γκόμες (56’ Ντα Λουζ), Σουάζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: