2.10.08

ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!


Τρεις μέρες νωρίτερα κυκλοφόρησε η λαχανοφυλλάδα με το εξώφυλλο αυτό. Κάτω δεξιά (κάνοντας κλικ για μεγέθυνση) θα διαβάσετε ένα ωραίο ανέκδοτο.
Εγώ, πάντως, είμαι ευχαριστημένος που ΝΙΚΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!

5 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Ε, αμα είδε και ήξερε κιόλας, εν ταξει Γιατί φαντάσου να τον έπιαναν και αδιάβαστο! Μεγαλε Χανκ Τεν Φάτε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΑΛΟΥΜΙ

α.εισαγωγη
Λόγω της σύνθεσης της προσφυγικής κοινότητας Μαρί οι παραδοσιακές κατασκευές του χαλουμιού είναι από τις διάφορες περιοχές των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου.
Το χαλούμι είναι πατροπαράδοτο προϊόν της Κύπρου και κατασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα.
β. ο αγωνας
Η κατασκευή του γίνεται ως ακολούθως :
Μέσα σε παραδοσιακό χαρτσί (ειδικό μεγάλο χάλκινο καζάνι) βράζεται το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία και μετά προσθέτεται η πυδκιά (ειδική σκόνη για να πήξει το γάλα). Μετά από μία περίπου ώρα το γάλα θα πήξει και ακολούθως γίνεται το κόψιμο και μάζεμα του σε ειδικά ταλάρια. Ακολουθεί η πίεση του χαλουμιού με τα χέρια για να αφαιρεθούν όλα τα υγρά από το υλικό. Μετά την πίεση του το υλικό που μένει τοποθετείται στο τυροσκάμνι (παραδοσιακό εργαλείο) και κομματιάζεται σε τεμάχια των 200 περίπου γραμμαρίων. Το υπόλοιπο υγρό που έμεινε στο χαρτσί ξαναζεσταίνεται σε ψηλή θερμοκρασία και παράγεται η αναρή. Η αναρή επιπλέει στο χαρτσί και ακολούθως μαζεύεται και τοποθετείται στη κουρούκλα (ειδικό λεπτό ύφασμα) μέχρι να στεγνώσει. Η αναρή τρώγεται φρέσκα με μέλι ή ζάχαρη. Ακολούθως κομματιάζεται, αλατίζεται και ξεραίνεται στον ήλιο για να χρησιμοποιηθεί μετά σαν τρίμμα στην κατασκευή διάφορων άλλων φαγητών.
(αυτογκολ Σαριεγκι:1-0)

Τα κομμάτια των χαλουμιών στη συνέχεια τοποθετούνται πίσω στο χαρτζί στο νορό (το υγρό που έμεινε) και ζεσταίνονται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν. Η διαδικασία ψησίματος διαρκεί περίπου 60 με 90 λεπτά και καθ΄όλη την διάρκεια του ψησίματος τα χαλούμια πρέπει να ανακατεύονται με ειδική κουτάλα κατά διαστήματα. Όταν τα χαλούμια ψηθούν επιπλέουν στην επιφάνεια του χαρτζιού. Μετά το ψήσιμο τους τα χαλούμια τοποθετούνται ξανά στο τυροσκάμνι μέχρι να κρυώσουν και ακολούθως αλατίζονται και προσθέτονται διάφορα αρωματικά είδη όπως ο διόσμος. Μετά τοποθετούνται σε μεγάλα γυάλινα ή πλαστικά δοχεία. Μετά από δύο μέρες τοποθετείται ο ανάλογος νορός στα δοχεία αφού πρώτα αλατιστεί.
(Ντομπρασίνοβιτς:2-0)
Όσος νορός περισσέψει γίνεται τροφή για τα γουρούνια.
(το -τι άλλο?- πέναλτι: 2-1)
γ.επίλογος
Με αυτό τον τρόπο το πατροπαράδοτο κυπριακό χαλούμι έρχεται στο σπίτι σας για να σας προσφέρει την μοναδική του γεύση.
(ουαφφάρ - 3-1)
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:
Πρέπει να έχουμε αρχ.. για να κοροιδευουμε τον πρωταθλητή. Αν δεν έχουμε, το βουλώνουμε.
-Πριν απο καιρό, οταν ο θρυλος έδωσε εκείνο το φιλικό με την αλ καιντα -πως τη λέγανε, το ντερμπι (?) κορόιδευε με κάτι για ασιατικό τσαμπιονς λιγκ -αν δεν κάνω λάθος στον τίτλο. Τώρα πλέον ειναι περήφανοι που σκοράρει ο πρώτος ΙΡΑΚΙΝΟΣ ποδοσφαιριστής σε βάρος τους.
Και ωλ δε μάνι (sic) η φατσα του Ζιλμπέρτο στην αλλαγή

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ...
ΒΡΕ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΥΣΤ

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Τώρα ξέρει ΚΑΙ αυτός, Θόδωρε! Όχι όλο ΕΜΕΙΣ να μονοπωλούμε τη γνώση!

@ ανώνυμος: Όπως σωστά επισημαίνεις, όλα πρέπει να μπουνε "σε ειδικά ταλάρια". Σε χαιρετώ.

@ψ Θάνος Πέππας: Θάνοοοοοοο! Ντροπή, παλιόπαιδο, να χλευάζεις και να λοιδορείς τον... ελληνισμό! (ο οποίος, ως γνωστόν, πάντοτε νικά και θριαμβεύει...).

Ανώνυμος είπε...

Δεν αισχυνομαι???
Ειμαι Ελληνας εγω?????????