30.10.08

ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ: ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3


Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Τα χρειάστηκε ο Ολυμπιακός στη Ρόδο. Απέναντι σ’ έναν Διαγόρα που πούλησε πολύ ακριβά το τομάρι του, επικράτησε με 3-2 και προκρίθηκε με μεγάλη δυσκολία στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο σκορ με τον Όσκαρ, ο Τριανταφύλλου με δύο προσωπικά γκολ έβαλε τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού, αλλά μ’ ένα γρήγορο γκολ του Ντιόγκο και ένα του Κοβάτσεβιτς έξι λεπτά πριν από το φινάλε, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, δίχως σε καμία περίπτωση να ικανοποιήσει με την απόδοσή του...

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιλέγει να παρατάξει τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-4-2, με τον Τζόρτζεβιτς να επανέρχεται για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Νικοπολίδης κάθεται ανάμεσα στα δοκάρια, ο Τοροσίδης καλύπτει τη δεξιά πλευρά της άμυνας, ο Ντομί την αριστερή, οι Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος αγωνίζονται ως στόπερ, ο Μενδρινός με τον Ντουντού είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Όσκαρ παίζει στα δεξιά του κέντρου, ο Τζόρτζεςβιτς στα αριστερά και οι Κοβάτσεβιτς, Μήτρογλου αποτελούν τις επιθετικές αιχμές.
14’: ΓΚΟΟΟΟΟΛ! Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ. Σέντρα του Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, ο Βελλίδης έδιωξε προσωρινά, ο Τοροσίδης γέμισε και πάλι, με τον Όσκαρ να πιάνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και να ανοίγει το σκορ (0-1).
21’: Πάσα του Ντουντού στην πλάτη της άμυνας, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή και ο Βελλίδης μπλοκάρει.
29’: ΓΚΟΛ! Ο Φουτσίνι πασάρει κάθετα στον Τριανταφύλλου, εκείνος βγαίνει στην πλάτη του Ζεβλάκοφ και πλασάρει τον εξερχόμενο Νικοπολίδη, για να ισοφαρίσει σε 1-1.
43’: Σουτ του Τζόρτζεβιτς, από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, η μπάλα περνάει απελπιστικά άουτ.

Σ’ ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι του ο Ολυμπιακός είναι μετριότατος. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν συνοχή, απόρροια και των πολλών αλλαγών που έχουν στην ενδεκάδα τους, λόγω των απουσιών, και μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας παραμένει ανοικτή, δεδομένου ότι η αναμέτρηση είναι νοκ άουτ! Οι Πειραιώτες έχουν την πλήρη υπεροχή και κατοχή της μπάλας, οι Τζόρτζεβιτς, Μενδρινός είναι αρκετά δραστήριοι, αλλά η άμυνα του Διαγόρα δεν διασπάται εύκολα. Στον αντίποδα οι Ροδίτες παίζουν το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και σε μία απ’ αυτές, βρήκαν εντελώς απροετοίμαστη την άμυνα των φιλοξενούμενων, φτάνοντας στην εύκολη ισοφάριση...

46’: Αλλαγή για τον Διαγόρα. Ο Σπάρταλης αντικαθιστά τον τραυματία Φουτσίνι.
51’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Διαγόρα. Ο Σπάρταλης πέρασε και τον Νικοπολίδη, από πολύ πλάγια γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, ο Μιλόσκοβιτς πλάσαρε και ο Ζεβλάκοφ με σωτήριο τάκλινγκ, απεσώβησε ένα σίγουρο γκολ.
55’: Αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Ο Λέτο παίρνει τη θέση του Τζόρτζεβιτς και ο Ντιόγκο του Μήτρογλου.
57’: Διαγώνιο σουτ του Αβραάμ Παπαδόπουλου μέσα από την περιοχή, ο Βελλίδης μπλοκάρει.
64’: Φάουλ του Μενδρινού από πλάγια, η μπάλα καταλήγει στο πάνω μέρος των διχτυών του τέρματος του Βελλίδη.
67’: ΓΚΟΛ! Σέντρα του Ρούσεφ, κεφαλιά γυριστή του Τριανταφύλλου και 2-1!
68’: ΓΚΟΟΟΟΛ! Ο Λέτο βρίσκει τον Ντιόγκο, εκείνος από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή σουτάρει με το αριστερό και ισοφαρίζει γρήγορα (2-2)!
69’: Κίτρινη κάρτα στον Τριανταφύλλου.
73’: Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Σίσιτς παίρνει τη θέση του Όσκαρ.
76’: Σέντρα του Λέτο, κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου, άουτ.
76’: Αλλαγή για τον Διαγόρα. Ο Δανάς παίρνει τη θέση του Χρήστου.
77’: Συσκότιση! Το ματς διακόπτεται στις 18:29, λόγω πτώσης του ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο της Ρόδου. Ο αγώνας ξανάρχισε στις 18:55.
80’: Ο Ρούσεφ παίζει το ένα-δύο με τον Μιλόσκοβιτς, το πλασέ του Βούλγαρου εξουδετερώνει ο Ζεβλάκοφ, σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Ρούσεφ ο Τριανταφύλλου έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Κορακάκης πετάχτηκε στο δεύτερο και μπροστά στην κενή εστία, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!
81’: Κίτρινη κάρτα στον Μενδρινό για φάουλ πάνω στον Τριανταφύλλου.
84’: ΓΚΟΟΟΟΟΛ! Ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, στο δεύτερο δοκάρι ο Κοβάτσεβιτς πηδάει πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά σημειώνει το 2-3!
86’: Κίτρινη κάρτα στον Κοβάτσεβιτς για κράτημα στον Τσιάτσιο.
86’: Κίτρινη κάρτα στον Τσιάτσιο για φάουλ στον Μενδρινό.
87’: Αλλαγή για τον Διαγόρα. Ο Μπικόφσκι παίρνει τη θέση του Κορακάκη.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βελλίδης, Τζανής, Δήμου, Ρούσεφ, Μιλόσκοβιτς, Χρήστου (76’ Δανάς), Τριανταφύλλου, Φουτσίνι (46’ λ. τρ. Σπαρτάλης), Κορακάκης (87’ Μπικόφσκι), Τσιάτσιος, Πουλόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Ζεβλάκοφ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Όσκαρ (73’ Σίσιτς), Τζόρτζεβιτς (55’ Λέτο), Μενδρινός, Ντουντού, Κοβάτσεβιτς, Μήτρογλου (55’ Ντιόγκο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: