22.9.08

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Τί παίζεται αλήθεια στον ερασιτεχνικό Ολυμπιακό;
Τί σημαίνει αυτή η παραίτηση;
Ποιά εξωολυμπιακά και κατ' ουσίαν αντιολυμπιακά συμφέροντα εξυπηρετεί;

ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΜΑ ΟΛΟΥΣ!

Αυτά μόνο, από κάποιον που ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥΤΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑ, ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ στις εκλογές του ερασιτεχνικού Ολυμπιακού τιμώντας την ιδιότητα του μέλους του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς.

Του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ..., επαναλαμβάνω.

13 σχόλια:

gatti είπε...

Καλά, μην τρελαίνεσαι. Δεν παίζουν συμφέροντα. Κάποια λαδιά έκανε ο Πετράκης και τον ξήλωσε ο Μπαμπάς. Εξάλλου, υπήρχε περίπτωση να κάνει κάποιος κάτι και να φύγει ο Πετράκης; Ο άλλος θα έφευγε. ΄Η θα τον φεύγανε.

Να σου πω κι ένα μυστικό (που δεν είναι ακριβώς μυστικό); Ο Πετράκης ζηλεύει τον Σωκράτη τζούνιορ...
Κι όσο βλέπει τον θείο να προωθεί τον τζούνιορ στην ομάδα και ο ίδιος να είναι στο Ερασιτέχνη, τόσο τα παίρνει στο κρανίο...

Hades είπε...

Ναι, κουλή εξέλιξη. Και σίγουρα όχι τυχαία. Πολύ με παραξενεύει...
Ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τι παίζει...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ gatti: Δεν είναι τόσο απλό, φιλτάτη. Οι "ζήλειες" και τα συναφή είναι για τους μικροαστούς - αν με πιάνεις. Και όπως έχω ξαναγράψει ο Θρύλος είμαστε ΕΜΕΙΣ - ούε ο Σωκράτης, ούτε ο Πέτρος ούτε τα διάφορα λυκόρνιά (Καλά, ούτε κι εσύ, αλλά εσύ μας το έχεις πεί!)

@ hades: Να ξανακάνουμε υπομονή, σύγαυρε. Τί άλλο κάνουμε τόσα χρόνια; Υπομονή! Αλλά δεν κρατιέμαι και -συγγνώμη αλλά- θα το μπουμπουνίσω το κακέμφατο: "Υπομονή - υπομονή, μας το ξεσκίσαν το μουνί!" Σε χαιρετώ.

Unknown είπε...

Κύριε καθηγητά, όλους μας παραξένεψε η παραίτηση του Πέτρου. Εσείς τί πιστεύετε ότι μπορεί να συμβαίνει; Μήπως είναι απλά μια οικογενειακή παρεξήγηση, που δε μας αφορά; Δεν είναι δα και σπάνιο φαινόμενο να υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις πατέρα-γιου. Κάθε άλλο.
Αυτό για την υπομονή που γράφετε στον hades τί σημαίνει; Τί εννοείται κάνουμε υπομονή τόσα χρόνια; Γιατί εγώ, ο απλός οπαδός, που δεν έχω κάποια σχέση με τα ενδότερα της ΠΑΕ και δε γνωρίζω λεπτομέρειες, άλλα βλέπω. Βλέπω, δηλαδή, έναν άνθρωπο να παίρνει έναν Ολυμπιακό στο χειρότερο σημείο της ιστορίας του, να του δίνει το φιλί της ζωής και να τον ξανακάνει μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδος. Εξοφλεί τα χρέη της λαίλαπας Κοσκωτά - Σαλιαρέλη, χτίζει γήπεδο, φτιάχνει υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και μου φέρνει παικταράδες που οι άλλοι δεν τους βλέπουν ούτε με τα κυάλια. Τί άλλο να κάνει, δηλαδή; Να μπει μέσα να παίξει ο ίδιος; Ό,τι μπορεί το κάνει και τα αποτελέσματα τον κρίνουν ήδη ως τον πιο επιτυχημένο από όλους τους προέδρους του Ολυμπιακού.
Κύριε καθηγητά, δεν κάνουμε εμείς υπομονή. Οι άλλοι κάνουν. Και περιμένουν τη στιγμή που θα αποχωρήσει ο Σώκρατες, αν αποχωρήσει ποτέ, για να κάνουν πάρτυ.
Σίγουρα έχει κάνει λάθη ο Κόκκαλης, σίγουρα έχει κερδίσει και αυτός από τον Ολυμπιακό αρκετά οφέλη. Ουδείς όμως αλάνθαστος, όσο για τα οφέλη, καλά έκανε και τα εισέπραξε. Αφού αυτά που έδωσε είναι κατά πολύ πολλαπλάσια. Εδώ κερδίζουν από τον Ολυμπιακό διάφορα παράσιτα που δεν έχουν δώσει τίποτα και όποτε μπορούν ζημιώνουν κιόλας τον Θρύλο μας.
Δεν είμαι Κοκκαλιακός, είμαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και το ξέρετε καλά. Αλλά, νομίζω, ότι πρέπει να προστατεύσουμε τον άνθρωπο που ξαναέφερε τον Θρύλο μας εκεί που πρέπει πάντα να είναι. Ναι, να τον κριτικάρουμε στα λάθη του, ναι, να απαιτήσουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα σε πολλά θέματα, όχι όμως να ξεχνάμε όσα έχει κάνει.
Ναι, ΕΜΕΙΣ είμαστε ο Ολυμπιακός, ΕΜΕΙΣ πονάμε περισσότερο από όλους όταν βλέπουμε να γίνονται μαλ...ες εις βάρος της Αγάπης μας, αλλά δυστυχώς δε διοικούμε εμείς, δεν προπονούμε εμείς, δεν παίζουμε εμείς. Εμείς είμαστε εκεί και προσέχουμε και περιφρουρούμε. Και καλό είναι να κριτικάρουμε, αλλά όχι να ξεχνάμε.
Φανταστείτε τους καϋμένους τους οπαδούς του Πελατειακού και των άλλων κακόμοιρων του ελληνικού πρωταθλήματος. Ονειρεύονται οι άμοιροι να έρθει κάποια μέρα και στην ομάδα του ένας Κόκκαλης.

Υ.Γ.: Ωραίες οι φωτογραφίες από το γήπεδο με όλη την ερυθρόλευκη παρέα. Σας ζηλεύω. Ελπίζω να βρεθούμε γρήγορα εκεί και να γιορτάσουμε μαζί μερικές από τις επόμενες νίκες. Καταραμένη επαρχία!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Βαγγέλης: Μόνος σου το γράφεις, Βαγγέλη μου: "Εδώ κερδίζουν από τον Ολυμπιακό διάφορα παράσιτα που δεν έχουν δώσει τίποτα και όποτε μπορούν ζημιώνουν κιόλας τον Θρύλο μας." Αυτά τα παράσιτα, που είναι και η πλειονότητα στον Ολυμπιακό, κρατάνε τον Ολυμπιακό κάτω - γιαυτό γράφω ότι "κάνουμε υπομονή". Ξέρεις πόσοι Βάζελοι "φδιοικούν" τον Θρύλο; Σε ρωτάω γιατί εγώ ξέρω. Πες μου, καλέ μου Βαγγέλη: Τόσα χρόνια κάναμε ένα βήμα στην οργάνωσή μας; Κάναμε ένα βήμα ουσιαστικής προόδου με βάση τους στόχους που ο ίδιος ο Κόκκαλης έχει επανειλημμένως διακηρύξει; Αν εσύ το έχεις δει, εγώ δεν το έχω δει. Όλα στο αρπα-κόλλα και όλα τουρλουμπούκι. Και γύρω από τον ΓΙΓΑΝΤΑ ΚΟΚΚΑΛΗ ένας εσμός γλειφταράδων τρώει, πίνει και χλευάζει τον ΟΣΦΠ, δηλαδή εσένα, εμένα και όλους τους Γαύρους. Μόνο η θλιβερότατη και άκρως ατιμωτική ιστορία με "τα μέλη" φτάνει για να πάρεις είδηση για το πού έχουμε φτάσει. Και δεν είναι η μόνη. Και σε ρωτάω πάλι: Δηλαδή εσύ νιώθεις "μέλος" του Ολυμπιακού; Δεν σε ρωτάω αν είσαι. Σε ρωτάω αν "νιώθεις". Σε χαιρετώ.

Hades είπε...

Λοιπόν, επειδή τέθηκαν μαζεμένα μερικά πολύ ενδιαφέροντα θέματα, θα πω τα εξής (το καθένα στη σειρά του):
Κατ' αρχήν, όποιος πει ότι ο Κόκκαλης δεν έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό, θα είναι είτε ηλίθιος, είτε τρελός. Πιθανώς και τα δυο μαζί κιόλας. Αυτό που δεν ακούω ποτέ να αναφέρεται όμως είναι το πόσα έχει προσφέρει ο Ολυμπιακός στον Κόκκαλη, τα οποία ούτε λίγα είνια, μήτε αμελητέα. Επικρατεί ένας παράλογος μύθος, σύμφωνα με τον οποίον αν ο Κόκκαλης φύγει θα μας φάει το μαύρο έρεβος. Παπάτζες... Χρόνια τώρα το μόνο που λέω είναι "ουστ, ουστ, ουστ". Δεν διαφωνώ ότι ο Κόκκαλης είναι φόλα γαύρος όσο δεν πάει, δεν διαφωνώ ότι πολλές φορές λειτουργεί ακόμη και ως συνδεσμίτης, όμως έχω ξαναπεί ότι το στυλ του δεν ταιριάζει με αυτό που ΕΙΝΑΙ ο Ολυμπιακός. Μην επαναλαμβάνομαι με ιστορίες Λεμονή, Ζιοβάννι, Μπάγεβιτς, Ιωαννίδη, Σιγάλα, Καρεμπέ και πάει λέγοντας. Καλώς ή κακώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με βίους παράλληλους δηλαδή. Αν ο Κόκκαλης φύγει (που δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο δισεκατομμύριο) περιμένουν Αγγελόπουλοι στη γωνία, περιμένει Τσάκος, περιμένουν πολλοί ακόμη (οι οποίοι λογικά θα μπουν αν τελικά η πολυμετοχικότητα τραβήξει στον βάζελο). Ο Ολυμπιακός είναι όχι απλά μαγαζί-γωνία, αλλά μαγαζι που πρακτικά είναι πολύ εκτός των ελληνικών κυβικών και μόνο δυσκολία στην εύρεση επενδυτή δεν έχει. Αυτό μην το ξεχνάμε.
Προσωπικά θα ήθελα πολύ να ξεκουμπιστεί ο Κόκκαλης και για έναν άλλον λόγο: είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να δ το στάτους που επικρατεί στο Καραϊσκάκη. Διότι έχω την σοβαρή υπόννοια ότι το γήπεδο δεν ανήκει στον Ολυμπιακό, αλλά στον Κόκκαλη. Και έχω σοβαρότατες υπόννοιες για κάτι τέτοιο, δίχως αυτό να σημαίνει ότι είμαι και απόλυτα βέβαιος κιόλας. Και το "ανήκει" το εννοώ.

Αναφορικά με τα μέλη τώρα. Θα πω ένα σχετικά πρόσφατο βίωμά μου. Όταν έγιναν οι πρώτες εκλογές στον ερασιτέχνη προ λίγων ετών είχα πάει στη λέσχη, κάτ στην Φρεατίδα. Μόνο που δεν έβαλα τα κλάματα από αυτά που έβλεπα. Παιδάκια να τα πηγαίνουν οι γονείς τους, οικογένειες ολόκληρες να πηγαίνουν να ψηφίσουν, ηλικιωμένοι να τους πηγαίνουν υποβασταζόμενους, άτομα με κινητικά προβλήματα... Όλα να πηγαίνουν για να ψηφίσουν για τον Ολυμπιακό. Ακόμη και τώρα που τα γράφω ανατριχιάζω. Και παρ'όλ'αυτά φτάσαμε τω όντι στην όντως θλιβερότατη ιστορία με τα μέλη, φίλε Γιώργο. Ποιος την έκανε; Εγώ; Εσύ; Ο πατέρας μου που με πήγαινε στο Καραϊσκάκη από τεσσάρων ετών; Ή μήπως οι παρά τω Κόκκαλη παροικούντες; Ο Κόκκαλης την έκανε κι ας μην ψάχνουμε για δικαιολογίες. Είτε την έκανε άμεσα ο ίδιος, είτε απλώς αδυνατεί να ελέγξει αυτούς που έχει γύρω του, αυτός έχει τα ηνία, ήτοι αυτός ευθύνεται. Το γεγονός ότι περί τα 50.000 μέλη ΔΕΝ έχουν ανανεώσει τη συνδρομή τους (ένας εκ των οποίων κι εγώ) κάτι δείχνει.

Αναφορικά με το αρχικό θέμα μας τώρα, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση διάβασα σήμερα εδώ. Και μεταξύ μας, το θεωρώ πολύ πιθανό να συνέβη έτσι. Παρεμπιπτόντως, αυτήν τη συνέντευξη που λέει μέσα πολύ θα ήθελα να τη διαβάσω.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Ξανασυμφωνούμε - πλην του "ξεκουμπιστεί" (θα προτιμούσα τη λέξη "αποχωρήσει", αν όντως ήτανε να φύγει... που δεν είναι!). Το Καραϊσκάη ΕΙΝΑΙ του Κόκκαλη, τα μαγαζιά ανήκουν σε άλλους. Γνωστά πράγματα αυτά. Μάλλον θα τα πούμε εν εκτάσει αύριο - μεθαύριο. (Πνίγηομαι, δεν προλαβαίνω!)

George είπε...

Συμφωνω με τον hades σχετικα με την ενδεχομενη αποχωρηση του Σ.Κ

Σχετικα με το Καραϊσκακη , ακομα και αν ανηκει στον Σ.Κ ποιο το προβλημα? Μηπως θα το κρατήσει για να βγάζει βολτα τον σκυλο του που λεει και ενας φιλος ή θα το δώσει στον Εθνικό να παιζει?

επισης την συνεντευξη του Πετρου θα την βρειτε στο :
http://www.championsday.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=13210&Itemid=33

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ george: Γράφεις: "Σχετικα με το Καραϊσκακη, ακομα και αν ανηκει στον Σ.Κ ποιο το προβλημα; Μηπως θα το κρατήσει για να βγάζει βολτα τον σκυλο του, που λεει και ενας φιλος, ή θα το δώσει στον Εθνικό να παιζει;". Να, σύγγαυρε, -και συγγνώμη- αυτά λέμε, και μετά απορούμε γιατί δεν είμαστε "ευρωπαϊκό" κλαμπ! Όταν με έχει καλέσει ο Πρόεδρος να γίνω μέλος του Συνδέσμου και εγώ προσέρχομαι κανονικά και αγόγγυστα, το μόνο που ΑΠΑΙΤΩ είναι διαφάνεια. Διαφορετικά τί; Σε ευχαριστώ για την αποστολή του λινκ. Την Κυριακή είταν υπέροχα. Θα το επαναλάβουμε. Σε καλημερίζω.

George είπε...

Αυτό που ήθελα να τονισω και ισως δεν ημουν ξεκαθαρος ειναι οτι στο πρακτικο κομμάτι της υποθεσης δεν θα έχουμε προβλημα. Θα βρεθει μια φορμουλα. Εξάλλου ειναι γνωστο οτι το γηπεδο ανηκει στην Καραϊσκάκη Α.Ε στην οποία μεγαλομετοχος ή ιδιοκτητης δεν ξερω, ειναι ο Σ.Κ.

Οσο υπάρχει Σ.Κ ο Ολυμπιακος δεν προκειται να γινει ΠΟΤΕ ευρωπαϊκο κλαμπ όπως το θέλουμε και το ονειρευομαστε (http://lfo.forumup.gr/viewtopic.php?t=31&mforum=lfo)

Ο μόνος που είχε ηταν ο Πετρος. Αλλά δεν τον αντεχουμε τον ευρωπαικο αερα. Ουτε αντεχουμε να κοιταξουμε τον κοσμο καταματα. Και φυσικα δεν αντεχουμε ανθρωπους με ΟΡΑΜΑ και πιστη στην τεραστια ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ που έχει αυτός ο σύλλογος.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ george: Σύμφωνοι. Έτσι είναι. Με τον -καθ' όλα τα άλλα- συμπαθέστατο Κούλη Δουρέκα (και κάτι όμοιους) θα γίνει ο Ολυμπιακός -οργανωτικά- Μπαρτσελόνα;! Ο μόνος εκεί μέσα που αρθρώνει λόγο είναι ο Μώραλης. Οι άλλοι, μπορεί μεν να είναι Ολυμπιακοί (όπως, άλλωστε, και χιλιάδες άλλοι), αλλά δυστυχώς... μουγκρίζουν. Αυτοί θα πάνε να "συνομιλήσουν" με τον Ρουμενίγκε, τον Βαλντάνο και τον Μπέττεγκα;! Να το δω και να πεθάνω!

Hades είπε...

Να κάνω μια ερώτηση; Την ιστορία του Γ.Καραϊσκάκης τη γνωρίζουμε; (και προσοχή, δεν το λέω ειρωνικά. Δεν είμαι τέτοιος όπως έχετε καταλάβει).
Εν τάχει: το Καραϊσκάκης ως γνωστόν λεγόταν Ποδηλατοδρόμιο διότι αυτό ήταν. Ανήκε στον Δήμο Πειραιώς. Νομίζω ήταν κάπου στην δεκαετία του 30 όταν κατ' αρχήν ο Εθνικός προσφέρθηκε να χτίσει εξέδρα. Ηπρώτη ήταν ξύλινη και ήταν αρκετά μικρή. Αμέσως μπήκε μέσα και ο Ολυμπιακός διότι υπήρχε κοινό συμφέρον. Να σημειώσω ότι παρά τα όσα θρυλούνται, οι 2 μεγάλοι σύλλογοι του Πειραιά είχαν ανέκαθεν καλές σχέσεις, παιδιά του Πειραϊκού Συνδέσμου αμφότεροι γαρ. Επειδή λοιπόν οι 2 ομάδες τα έβαλαν από την τ΄σεπη τους, ο δήμος τους εξεχώρησε εξ αδαιρέτου το γήπεδο: 33% Ολυμπιακός, 33% Εθνικός, 34% Δήμος Πειραιά. Μια ωραία μέρα επί χούντας άπαντες συνειδητοποίησαν ότι το γήπεδο ανήκε σε κάποια... Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Πολύ απλά είχε απαλωτριωθεί. Έκτοτε, γνωστή η ιστορία.
Έρχεται λοιπόν ο Ολυμπιακός και καταφέρνει να του δώσουν με υπενοικίαση το γήπεδο. Ένα γήπεδο που κανονικά ήταν και δικό του, αλλά που ουδέποτε ανήκε στην ΕΟΕ. Έτερος όρος, να το φτιάξει (με αυστηρό χρονοδιάγραμμα) με δικά του έξοδα (αδιάφορο το που θα τα έβρισκε). Ως λογικά σκεπτόμενος επιχειρηματίας ο Κόκκαλης (και με το Σκάνδαλο Κοσκωτά ακόμη στις μνήμες όλων) ιδρύει την Καραϊσκάκης ΑΕ, ούτως ώστε αν κάτι δεν πάει καλά με το γήπεδο, να μην ζημιωθεί ο Ολυμπιακός. Ως εδώ πολύ καλά.
Πρόεδρος της εταιρίας, φυσικά ο ίδιος. Κανένα πρόβλημα και εδώ.
Το ότι όμως η εν λόγω εταιρία διαχειρίζεται το γήπεδο τι ακριβώς σημαίνει; Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος; Διότι πρακτικά ναι μεν Ολυμπιακός και Καραϊσκάκης ΑΕ βρίσκονται υπό την ίδιαν σκεπή, όμως εδώ έχουμε μεγάλα ερωτήματα. Πχ το πόσα χρήματα από την εμπορική εκμετάλλευση πηγαίνουν στον Ολυμπιακό. Ή το το τι θα γίνει με την προεδρία της Καραϊσκάκης ΑΕ εάν κι εφόσον ο Κόκκαλης φύγει από τον Ολυμπιακό, και πάει λέγοντας (που δεν θα φύγει ποτέ, το ξαναλέω).
Και προπάντων, χρόνια τώρα ψάχνω μια απάντηση στο ερώτημα, ποιος ήταν ο πούστης που δεν επέτρεψε στον Εθνικό να αγωνιστεί στο δικό του γήπεδο; Διότι και δικό του ήταν. Και ως βέρος Πειραιώτης ενδιαφέρομαι για το ζήτημα. Καλώς ή κακώς, γράφτηκα μέλος από την πρώτη κιόλας μέρα. Όχι για το0 ψώνιο μου, ούτε επειδή πίστευα ότι θα έχω ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα. Αλλά επειδή έτσι το γούσταρα. Το δούλεμα όμως -όπως λέει ορθότατα και ο οικοδεσπότης μας- δεν το γουστάρω με τίποτε.
Σε πρώτη φάση αυτά (επειδή κι εγώ τρέχω λίγο). Θα υπάρξει συνέχεια, πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Λέω να κάτσω να γράψω δυό αράδες. Αν μου έρθει -γιατί δεν έχω καθόλου- το κέφι σε λιγάκι, λέω να στρωθώ... Μου βάζεις -με την καλή έννοια- φωτιές!