22.9.08

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ




Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετό στον Ολυμπιακό, προκειμένου να σημειώσει τα πρώτα του γκολ σε πρώτο ημίχρονο αγώνα φέτος και να «καθαρίσει» την αναμέτρηση απέναντι στον Πανσερραϊκό. Στο τελικό 4-1 αποτυπώνεται πλήρως η εικόνα του ματς, με τους «ερυθρολεύκους» να κυριαρχούν, να κάνουν το «3Χ3» και να απολαμβάνουν μόνοι τους πλέον την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Οι Πειραιώτες δεν ήταν εκθαμβωτικοί. Ήταν, όμως, ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους, φρόντισαν να σκοράρουν δύο γκολ νωρίς (23’ και 27’), είχαν ορισμένες καλές ακόμα στιγμές (με κορυφαία το δοκάρι του Κοβάσεβιτς), στο δεύτερο μέρος πέτυχαν δύο εκπληκτικής ομορφιάς και επινόησης τέρματα, με τους Ντιόγκο και Όσκαρ, φτάνοντας σ’ αυτήν την άνετη νίκη, συνδυαζόμενη με καλό θέαμα…
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-4-2, χρησιμοποιώντας τον Νικοπολίδη ανάμεσα στα δοκάρια, τον Τοροσίδη στα δεξιά της άμυνας, τον Ντομί στα αριστερά, το δίδυμο των στόπερ να συνθέτουν οι Άντζας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, τον Γκαλέτι στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, τον Λέτο στα αριστερά, τους Ντουντού, Στολτίδη ως κόφτες και τους Ντιόγκο, Κοβάσεβιτς να αποτελούν τις επιθετικές αιχμές.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυναμικά απ’ το ξεκίνημα, θέλοντας να «καθαρίσουν» από νωρίς και στο 2ο λεπτό είχαν το πρώτο καλό σουτ του αγώνα, με τον Στολτίδη να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Στο 3’, ο Κοβάσεβιτς έφυγε από κανονική θέση απ’ τα δεξιά, σέντραρε με το αριστερό, ο Γκαλέτι στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την «σκαστή» κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Κοτταρά. Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, με τον Πανσερραϊκό να περιορίζεται σε άκρως παθητικό ρόλο και τους ποδοσφαιριστές του σπανίως να περνούν τη μεσαία γραμμή, καταφέρνοντας ν’ αλλάξουν πάνω από δύο ή τρεις πάσες.
Στο 23ο λεπτό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων και να σημειώσει το πρώτο του γκολ σε πρώτο ημίχρονο αγώνα, απ’ το ξεκίνημα της σεζόν! Ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ απ’ τα αριστερά, ο Στολτίδης γύρισε την μπάλα με το κεφάλι, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έπιασε τη δεύτερη κεφαλιά-πάσα προς τον Κοβάσεβιτς, ο οποίος ευρισκόμενος έξω απ’ τη μικρή περιοχή, στόπαρε με το στήθος την μπάλα και με αριστερό, συρτό σουτ την έστειλε να αναπαυθεί στη δεξιά γωνία του Κοτταρά (1-0).
Στο 27’ ο Ολυμπιακός ξαναχτύπησε. Ο Τοροσίδης του πάσαρε την μπάλα απ’ τα δεξιά, εκείνος «έκοψε» την μπάλα προσπερνώντας τον Διγκόζη και από πλάγια μέσα απ’ την περιοχή, πλάσαρε με το αριστερό τον Κοττάρα, για να σημειώσει το 2-0!
Αυτό ήταν! Μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο οι Πειραιώτες «κλείδωναν» τη νίκη, ανάγκαζαν τον Πανσερραϊκό να βγει απ’ το καβούκι του και το ματς αποκτούσε άλλη εικόνα, εξαιρετικά ευοίωνη για τους γηπεδούχους. Στο 29’, ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ, ο Στολτίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 33’ ο Πανσερραϊκός έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στην περιοχή των «ερυθρολεύκων», όταν από φάουλ του Απουμπακαρί, ο Κολέν δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Νικοπολίδης δεν ανησύχησε. Στο 34’, πάντως, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που «άγγιξε» το 3-0: ο Ντουντού έβγαλε τον Κοβάσεβιτς «φάτσα» με το γκολ, ο Σέρβος αντί να πλασάρει επιχείρησε να πασάρει στον Ντιόγκο και ο Μιλένκοβιτς πρόλαβε να απομακρύνει.
Στο 36’, ωστόσο, ο Κοβάσεβιτς έκανε αυτό που έπρεπε, έπειτα απ’ το κλέψιμο του Τοροσίδη έξω απ’ την περιοχή του Πανσερραϊκού, καθώς πλάσαρε πάνω απ’ τον εξερχόμενο Κοτταρά, αλλά έστειλε την μπάλα να βρει στο δεξί δοκάρι και να καταλήξει άουτ.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Πανσερραϊκός απείλησε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά, όταν ο Γκουγκουλιάς σούταρε απ’ το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στο 46’, αλλά ο Νικοπολίδης αντέδρασε σωστά και απέκρουσε. Στο 48’, ο Γκουγκουλιάς σούταρε ξανά έξω απ’ την περιοχή, ο γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων», όμως, βρέθηκε ξανά σε σωστή θέση, αποκρούοντας σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός άμεσα ανέκτησε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τρεις φορές –δύο με τον Γκαλέτι και μία με τον Λέτο- δεν είχε τη σωστή τελική επιλογή, ώστε να στείλει την μπάλα για τρίτη φορά στα αντίπαλα δίχτυα.
Στο 64’ ο Στολτίδης δοκίμασε το αριστερό του πόδι από μακριά, αλλά ο Κοτταράς απέκρουσε, ενώ στο 70’ ο Ζουντί σέντραρε απ’ τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Ο Λέτο στο 77’ δεν έδωσε την μπάλα σε Μπελούτσι, Ντιόγκο που περίμεναν αμαρκάριστοι, με αποτέλεσμα η προσπάθειά του να αποκρουστεί απ’ τους αμυντικούς των γηπεδούχων, αλλά στο 81’ ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ: ο Τοροσίδης σέντραρε όμορφα απ’ τα δεξιά, ο Ντιόγκο πήδηξε γερά απ’ το σημείο του πέναλτι και με εκπληκτική, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά σημείωσε το 3-0!
Στο 85’ ο Τριτσώνης είδε πέναλτι, σε μία απόφαση που… τρέλανε το γήπεδο! Ο Ζουντί σέντραρε, η μπάλα βρήκε το χέρι του Τοροσίδη που ήταν σε απόσταση αναπνοής απ’ τον αντίπαλό του και γυρνώντας την πλάτη προσπάθησε να την αποφύγει, αλλά ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα! Ο Τάντιτς εκτέλεσε την «εσχάτη των ποινών» και... 3-1.
Η άδικη αυτή απόφαση φαίνεται ότι εκνεύρισε τους «ερυθρολεύκους», που στο 88’ νίκησαν για τέταρτη φορά τον Κοτταρά, έπειτα απ’ τη θαυμάσια συνεργασία των δύο αλλαγών του Ερνέστο Βαλβέρδε: Όσκαρ και Μπελούτσι έπαιξαν το «ένα-δύο», ο Αργεντινός έβγαλε τετ α τετ τον Ισπανό, εκείνος πλάσαρε όμορφα τον γκολκίπερ του Πανσερραϊκού, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα (4-1). Στο 90’, μάλιστα, ο Όσκαρ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ του, αλλά απ’ την πάσα του Ντιόγκο, το πλασέ του αποκρούστηκε απ’ τον Κοτταρά...
Σ’ ένα εύκολο παιχνίδι, ο Τριτσώνης τα έκανε μούσκεμα με το πέναλτι για γέλια που έδωσε. «Κιτρίνισε» τους Καλλιμάνη (14’), Διγκόζη (68’), Αντάντο (73’) και Τοροσίδη (85’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Άντζας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ντουντού, Γκαλέτι (84’ Όσκαρ Γκονζάλεθ), Λέτο, Ντιόγκο (90’ Μήτρογλου), Κοβάσεβιτς (73’ Μπελούτσι)
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κοτταράς, Καλλιμάνης, Κολέν, Γκουγκουλιάς (54’ Μπανγκούρα), Τάντιτς, Ζουντί, Πιπίνης (66’ Αντάντο), Μιλένκοβιτς, Αμπουμπακαρί, Μπαϊκαρά (46’ Χέρες), Διγκόζης

Δεν υπάρχουν σχόλια: