9.7.08

DALE BOCA!


Μαθαίνω ότι η Μπόκα Τζούνιορς θα έλθει στην Ελλάδα για να παίξει με τον ΠΑΟ για τα 100 χρόνια του πράσινου αθλητικού ομίλου. Το διαβάζω και χαίρομαι - δεν έχω κρύψει, άλλωστε, την αγάπη μου για τη Μπόκα Τζούνιορς, που είναι για μένα ένα σκαλοπάτι πιο κάτω από την αγάπη για τον Θρύλο. Και χιλιάδες Γαύροι αγαπούν την ομαδάρα του λιμανιού του Μπουένος Άιρες... Καλώς να ορίσουν οι "Μποστέρος" ή "Σενέισες", και μπράβο στους Βάζελους που έκλεισαν έναν τόσο σπουδαίο αντίπαλο για να γιορτάσουν την επέτειό τους. Εύχομαι, μάλιστα, να φάνε και τέσσερα γκολάκια για να είναι ασσορτί με την τεσσάρα που τους ρίξαμε εμείς στο Κύπελλο στην αρχή της χρονιάς.
Όμως...
Όμως, αναρωτιέμαι, σύγγαυροι, ποιό δικό μας αστέρι και ποιός εγκέφαλος στην Πλατεία Αλεξάνδρας ή Ολυμπιακού "απέκλεισε" πριν κάτι μέρες τη Μπόκα από το να παίξει με τον Θρύλο στις αρχές Αυγούστου φιλικό ματς στο Καραϊσκάκη; Ήταν -διαβάσαμε τότε- πολλά τα χρήματα που ζητούσαν οι Αργεντίνοι. Λες και δεν θα τα έβγαζε ο θρύλος από τα εισιτήρια και τα λοιπά συμπαρομαρτούντα! Αφήνω δε που είχαμε πλακωθεί στα παζάρια με την ομάδα που έχει στο παλμαρέ της 17 διεθνείς τίτλους - και μιλάμε για τίτλους-πρωτιές (όχι απλώς για συμμετοχές σε τελικούς)! Το ότι έχουμε αδελφοποιηθεί, και μάλιστα πρόσφατα, δεν το αναφέρω καν. Θα έσκαγε το Καραϊσκάκη αυγουστιάτικα. Αλλά κάποιος αητός προτίμησε να μας φέρει για αντίπαλο τη... Σανταντέρ. Θα μου είτε ότι και πάλι θα γεμίσει το γήπεδο. Το ξέρω. Και με το Αιγάλω θα γέμιζε, σας λέω εγώ. Την τιμή να παίξεις με τη Μπόκα, όμως, δεν σ' τη χαρίζει ούτε η Σανταντέρ, ούτε το Αιγάλεω, για να μην πω ούτε καν η Λίβερπουλ.
Τέλος πάντων. Εγώ θα φορέσω τη φανέλλα της Μπόκα Τζούνιορς και θα πάω στο ΟΑΚΑ.

4 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Γιώργο-προσοχή! Και χωρίς την φανελα της Μπόκα ρισκάρεις αν εμφανιστείς στο ΟΑΚΑ! Οι φωτογραφιες σου μετα την τεσσάρα κυκλοφορούν με Wanted χωρίς το "or alive!" Αν θες να πάμε μεταμφιεσμένοι ως καλόγεροι , πάμε παρέα (αστεία το λέω, μην φανε και ξυλο τίποτε πραγματικοί καλόγεροι!)

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος α. πέππας: Εδώ ισχύει το red or dead! Τη Λίβερπουλ επίτηδες την ανέφερα, για να "τσιμπήσεις". Αλλά εσύ εδείχθης κύριος! Αν βέβαια διαβάσει κανείς με νηφαλιότητα την αναφορά, θα καταλάβει ότι εμμοώ το μεγαλείο της Λίβερπουλ, την οποία και εγώ αγαπώ, όπως ξέρεις.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Φυσικά, εννοώ Αλλωστε, και γω την Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ πήγα και την ειδα με τον ΠΑΟ, αλλά όχι με κόκκινα! Κανονικά, και όποτε έβριζαν οι πράσινοι κάποιον δικό τους, εβριζα και γω!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΘΑΠ: Νομίζω ότι σου έχω πει τί έκανα εκείνο το βράδυ και που ακριβώς πανηγύριζα όταν έβαλε το γκολ ο Λόρενσον!