10.7.08

ΛΟΥΣΙΑΝΟ ΓΚΑΓΕΤΙ!


Από τη συνέντευξη του Λουσιάνο Γκαγέτι στην εφημερίδα "GOAL NEWS":

Πολλοί ακόμα αναρωτιούνται πως ήρθες στην Ελλάδα, αφήνοντας την Πριμέρα Ντιβισιόν, για το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακο...
Δεν ήταν μια εύκολη επιλογή. Αποφασίσαμε με την οικογένεια, εγώ ήξερα καλά πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει το ίδιο επίπεδο με αυτό της Ισπανίας, αλλά πήραμε καλές πληροφορίες για την Ελλάδα, πως είναι η ζωή εδώ αλλά και για τον Ολυμπιακό που έλεγαν και το κατάλαβα αμέσως πως θέλει να κάνει κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Γι' αυτό αποφάσισα να έρθω και δικαιώθηκα. Δεν υπάρχει στιγμή που να το έχω μετανιώσει.

Έκανες πολύ καλή χρονιά πέρσι με τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα το όνομα σου να ακουστεί σε μεταγραφικά σενάρια. Σκέφτεσαι μέσα σου μια μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού;
Δεν ήρθα στον Ολυμπιακό για να πάω μετά σ' άλλη ομάδα. Δεν είμαι περαστικός. Μακάρι να μείνω έδω για πολλά χρόνια, γιατί περνάω καλά και εγώ και η οικογένεια μου. Έχω ακούσει κάποια πράγματα όπως είπες, αλλά δεν μ' απασχολούν αυτά. Με νοιάζει Ολυμπιακός. Εδώ είμαι πολύ καλά, νιώθω σαν στο σπίτι μου.

Μπορεί να πήρε όλους του τίτλους ο Ολυμπιακός, αλλά μπάλα καλή, με εξαίρεση λίγα παιχνίδια, δεν έπαιξε. Γιατί;

Πήραμε τα πάντα, έζησαν πράγματα τρομερά έντονα, ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Δώσαμε μεγάλο βάρος στην Ευρώπη. Η ομάδα κατέθεσε και την ψυχή της στο Champions League, αλλά και στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Η κούραση επέδρασε αλλά αυτό δεν αποτελούσε δικαιολογία. Πολλά άλλαξαν όταν χάσαμε 4-0 από την ΑΕΚ. Υπήρξε το δυνατότερο χτύπημα για εμάς διότι καταλάβαμε ότι άρχισαν να μας αμφισβητούν. Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Κάναμε άθλιο παιχνίδι, απογοητεύσαμε τους πάντες. Έπειτα από τέτοιες καταστάσεις, όμως δείχνεις, ποιος είσαι. Με τον Άρη, στον τελικό παίξαμε καλά, χτυπήσαμε με ακρίβεια εκεί που έπρεπε. Φέτος πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο.

Πως βλέπεις τη νέα χρονιά, υπάρχουν νέα πρόσωπα αλλά ίδιοι στόχοι. Μπορεί η ομάδα να πετύχει ότι και πέρσι;
Κάναμε το καθήκον μας πέρσι κατακτώντας τα πάντα στην Ελλάδα, αλλά και με την πρόκριση στους "16" του Champions League. Τώρα ξεκινάει η προσπάθεια της υπεράσπισης. Όταν ξεκινάει μια σεζόν, ένας είναι ο πρωταθλητής και αυτός είμαστε εμείς. Πεινάω για τίτλους, το ίδιο και όλοι μας. Θέλω το επόμενο καλοκαίρι να είμαστε πάλι εδώ, υγιείς και νταμπλούχοι. Το θέλω, το πιστεύω και θα το κάνουμε. Έχουμε νέα παιδιά, καινούργιο προπονητή, αλλά πάντα έχουμε στο μυαλό μας ότι ο Ολυμπιακός σαν μεγάλη ομάδα έχει μεγάλες υποχρεώσεις. Κάναμε μια καλή χρονιά πέρσι και πρέπει να παλέψουμε και φέτος για να κάνουμε τουλάχιστον τα ίδια.

Φέτος για το Champions League υπάρχουν τα προκριματικά. Πόσο πιο δύσκολο είναι και κατά πόσο η ομάδα μπορεί να επαναλάβει την περσινή πορεία;

Εμείς ξέρουμε καλά ότι πρέπει να περάσουμε στους ομίλους, το έχουμε σαν πρώτο και κυρίαρχο στόχο και σαν όνειρο να κάνουμε όπως πέρσι καλή εμφάνιση στο Champions League. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, γιατί αυτό που κάναμε πέρσι ήταν καταπληκτικό, αλλά σαν μεγάλη ομάδα ξέρουμε ότι είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε καλή πορεία. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να βελτιώνουμε πάντα αυτά που έχουμε καταφέρει.

Από τις πρώτες σου παρουσίες στον Ολυμπιακό εισέπραξες την αγάπη του κόσμου. Το περίμενες σε αυτόν το βαθμό;
Είναι αλήθεια, πως αυτό μου έκανε εντύπωση, γιατί πολύ γρήγορα μου έδειξαν την αγάπη τους. Είναι μεγάλη τιμή για μένα, να ξέρεις ότι σου δείχνουν εμπιστοσύνη, είχες τον κόσμο στο πλευρό σου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους παίκτες. Ο κόσμος είναι δίπλα μας, είμαστε σε μια μεγάλη ομάδα, μ' έναν κόσμο που δεν θα σ' αφήσει να γονατίσεις. Είναι τεράστια υπόθεση αυτή για όλους μας.

Τώρα, μετά το πρώτο διάστημα που είναι στον Ολυμπιακό, τι έχεις καταλάβει από τον Βαλβέρδε;
Όπως τον γνώρισα εκεί, αλλά και τώρα έπειτα από το πρώτο διάστημα που προπονούμαστε και είμαστε όλοι μαζί, μπορώ να πω ότι είναι καλός άνθρωπος, σοβαρός. Στην δουλειά του είναι σκληρός, κάνει με ένταση προπόνηση, θέλει να παίζουμε με ένταση, αλλά έτσι πρέπει να κάνουμε. Μέχρι τώρα είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι γιατί δουλεύουμε σωστά, ήρεμα και μεθοδικά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ela re paiktara argentine!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ γιώργος γ.: Γουστάρω τους ποδοσφαιριστές που έχουν καταλάβει σε ποιά ομάδα παίζουν.