13.4.08

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-4



Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Η ιαχή «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές» έμοιαζε με προσταγή. Και ο Ολυμπιακός δεν δυσαρέστησε τους πιστούς του, που τον ακολούθησαν στην Ξάνθη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-4 της Skoda και ανέσυραν τον 11ο τίτλο τους τα τελευταία 12 χρόνια απ’ τα «Πηγάδια»! Ο Ολυμπιακός είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος με το «χατ-τρικ» που σημείωσε πήρε απ’ το χέρι την ομάδα του και ως σωστός αρχηγός την οδήγησε στο θρίαμβο. Πλέον, απ’ τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ούτε καν να απειλήσει την ΑΕΚ (η οποία πέρασε με 0-4 απ’ την Τούμπα), οι Πειραιώτες αρκούνται στη νίκη επί του Ηρακλή την τελευταία αγωνιστική για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα.
Για να ξετυλίξουμε το κουβάρι της αναμέτρησης, ο Χοσέ Σεγκούρα επέλεξε τελικά το 4-4-2, με τον Νικοπολίδη κάτω απ’ τα γκολπόστ, τον Τοροσίδη ως δεξί μπακ, τον Λεονάρντο ως αριστερό και τους Ραούλ Μπράβο, Ζεβλάκοφ ως στόπερ στην άμυνα. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Χρήστος Πατσατζόγλου, Άκης Στολτίδης, με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι να παίζει ως δεξί χαφ, τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ως αριστερό και τους Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Κώστα Μήτρογλου να είναι τα δύο σέντερ φορ.
Το ματς ξεκίνησε διστακτικά και για τους δύο αντιπάλους, με τον «Γιάννη να φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Ο Ολυμπιακός, έχοντας στο νου το πρόσφατο πάθημα του Παναθηναϊκού στα «Πηγάδια», αλλά κι εκείνο της ΑΕΚ για το Κύπελλο λίγο καιρό νωρίτερα, δεν έπαιξε «φουλ επίθεση» απ’ το πρώτο λεπτό, προσέχοντας τα νώτα του και ειδικά τον «killer» Ρατζίνσκι, ο οποίος στο 18’ είχε το πρώτο καλό σουτ του αγώνα, στέλνοντας την μπάλα αρκετά άουτ. Η ανάλογη προσπάθεια του Ραούλ Μπράβο, στο 20’, έπειτα απ’ την αναιμική απόκρουση του Γκσμπούρνινγκ, κοντραρίστηκε κι απέφερε ένα κόρνερ στους «ερυθρολεύκους». Στο 21’ ο Πατσατζόγλου σούταρε μονοκόμματα απ’ το φάουλ του Τζόρτζεβιτς, αλλά ο Διγκόζης έβαλε την κόντρα στέλνοντας την μπάλα κόρνερ, προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Στο 28’ ο Γκσμπούρνινγκ έπεσε σωτήρια στα πόδια του Κοβάσεβιτς, μην επιτρέποντάς του να πλασάρει απ’ την όμορφη πάσα του Πατσατζόγλου, αλλά στο 31’ ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό: ο Γκαλέτι εκτέλεσε φάουλ απ’ τα δεξιά, ο Ζεβλάκοφ έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και 0-1! Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Και στο 38’, με τον Γκαλέτι και πάλι δημιουργό, έφτασε στο 0-2! Ο Αργεντινός σέντραρε και ο Τζόρτζεβιτς με μονοκόμματο σουτ, προτού η μπάλα ακουμπήσει το έδαφος, ανάγκασε τον γκολκίπερ της Skoda να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα απ’ τα δίχτυα του.
Οι Πειραιώτες, έχοντας ισχυρό πλέον προβάδισμα νίκης, έκλεισαν τους διαδρόμους προς τη μεγάλη τους περιοχή και ήλεγξαν πλήρως το ρυθμό, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να γίνουν ούτε στο ελάχιστο επικίνδυνοι μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Κεχαγιάς προχώρησε σε δύο αλλαγές, ρίχνοντας τους Άλβα και Σταθάκη στον αγωνιστικό χώρο, αντί των Τόμιτς και Ριζογιάννη, αλλά το πρώτο καλό σουτ του δευτέρου μέρους ανήκε στον Στολτίδη, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 49’, όμως, ο Τζόρτζεβιτς σημείωσε το 0-3! Ο Τοροσίδης πραγματοποίησε εκπληκτική προσπάθεια απ’ τα δεξιά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Μήτρογλου, το πλασέ του απέκρουσε στη γραμμή ο Ζουέλα, αλλά ο «Τζόλε» με το ριμπάουντ δε λάθεψε!
Στο 51’ ο Ζουέλα παραλίγο, σε σέντρα του Γκαλέτι, να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας του και στο επόμενο λεπτό, ο αρχηγός «χτύπησε» και πάλι: με απίστευτη εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία του Γκσμπούρνινγκ, και 0-4, με τον Τζόρτζεβιτς να σημειώνει «χατ-τρικ».
Στο 53’ η Skoda Ξάνθη μείωσε: από κόρνερ του Κιντάνα, ο Λαμπριάκος έπιασε όμορφη κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Νικοπολίδη (1-4). Στο 60’, το σουτ του Λαμπριάκου κόντραρε στα πόδια του Ζεβλάκοφ, στο 69’ ο Κοβάσεβιτς δεν κατάφερε να «κρεμάσει» τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, στο 73’ ο Ρίκκα σούταρε στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ, ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Άλβα στο 79’, στο 86’ ο Σταθάκης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε και εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 90’ απ’ το διαγώνιο σουτ του Λούα Λούα, ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε σε κόρνερ.
Άριστη η διαιτησία του Κασναφέρη, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Παπαδημητρίου (23’, 88’, αποβάλλοντάς τον), Τζόρτζεβιτς (34’, 88’, αποβάλλοντάς τον), Κιντάνα (42’) και Σταθάκη (86’).

SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσμπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Κωστούλας, Ριζογιάννης (46’ Σταθάκης), Τόμιτς (46’ Άλβα), Ρίκκα, Διγκόζης (60’ Φλίσκας), Κιντάνα, Λαμπριάκος, Ρατζίνσκι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Λεονάρντο, Ραούλ Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης (71’ Λεντέσμα), Στολτίδης, Γκαλέτι (73’ Μενδρινός), Τζόρτζεβιτς, Μήτρογλου, Κοβάσεβιτς (80’ Λούα Λούα)

13 σχόλια:

τουκιθεμπλομ είπε...

Ο μΠΑΟΚ πάλι αγωνίστηκε για την ιστορία του; Τουλάχιστον ας καθόταν να χάσει στο 90φεύγα, όπως τότε με τον Βόκολο.

Unknown είπε...

Σωστός, τουκιθεμπλόμ. Έτσι, να λέγονται αυτά. Να τα θυμόμαστε. Οι μπουγατσοκιμάδες, φίλε, παίζουν για την ιστορία τους μόνο εναντίον του Θρύλου.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Τουκιθεμπλομ & Βαγγέλης: Εγώ, σύγγαυροι, διαφωνώ με την άποψή σας. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τί κάνει ο ένας και ο άλλος, αλλά μόνο ο Θρύλος. Ο ΠΑΟΚ δεν έκατσε χτες να χάσει - απλώς δεν υπάρχει ομάδα ΠΑΟΚ! Οποιοσδήποτε τον νικάει. Εμείς ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ να ρθούμε ισόπαλοι μαζί του. Η Ξάνθη χθες "χτύπαγε" το παιχνίδι και μετά το 0-4! Αυτό, όμως, θέλουμε κι εμείς. Για να μη βγάινουμε μετά κάτι παιδάκια με κονδυλοφόρους και να γράφουνε ό,τι θέλουν να... έχει συμβεί. Σας χαιρετώ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα κυριε καθηγητα μου, και φιλοι συγγαυροι...
Καθε νοημων γαυρος χεστηκε χτες για το τι θα εκανε ο Μπαοκ με την αεκ...
Αυτο που μας νοιαζει ειναι ο Θρυλος, και στις 9 την Κυριακη να μεταδιδει το ΝΕΤ την 11 συνεχεια της τραγωδιας για τους αλλοθρησκους.
Για 21 εχω λεγετε...

El Patron είπε...

Νομίζω πως αυτό το πρωτάθλημα θα έχει πικρή γεύση.Αν υπήρχε η παραμικρή δυνατότητα να το κατακτήσει ο Άρης,δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.Έχω όμως ένσταση(τι ωραία που ακούγεται,ειδικά σε δικαστήριο!)ως προς τους άλλους δυο δελφίνους,που παρά τα μαύρα χάλια τους επιζητούν την θέση του πρωταθλητή.Ανακεφαλαιώνω:αφού στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος και αφού δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει πρωτάθλημα άλλη ομάδα πλην των δεδομένων,θα πανηγυρίσουμε εμείς.Αυτό που με τρώει όμως παραμένει:πως θα βγει αυτή η ομάδα του χρόνου στην Ευρώπη;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θάνος Πέππας: Δύο κομμάτια παρακαλώ! Χαίρε.

@ dimitri: Όπως βγήκε και φέτος και όπως θα βγει και του παραχρόνου. Μικρομεσαίοι προς τα κάτω είμαστε, οπότε... Νά 'σαι καλά.

kos7 είπε...

ας αφήσουμε την αεκ και τον παοκ και ας ασχοληθουμε με τον ολυμπιακό και τον ηρακλη. χρειάζεται προσοχή την κυριακή- οι πιτσιρικάδες εχουν αγνοια κινδύνου και κινητρο να δειξουν τι αξιζουν.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ kos7: Έχεις δίκιο. Όποιος νομίζει ότι θα κάνουμε περίπατο την Κυριακή πλανάται πλάνην οικτράν. Το είδαμε και στην Ξάνθη, όπου ο Λαμπριάκος και ο ρίκα είχανε σκυλιάσει και μετά το 0-4. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο...

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Ο λαος θαναι κει,
και αυτη την Κυριακή

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμείστε. Ολα μιλημένα είναι.Μια οικογένεια είμαστε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Πέππας: Εννοείται.

@ αντώνης ρέμος: Σωστά. Συμφωνώ. Μιλάτε ως χανούμης ή ως βαζέλας, καλλιτέχνα μου; Απλώς για να ξέρω...

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να μην το πάρουμε. ’Εχουμε ξεφτιλιστεί. Ότι και να λέμε στο γήπεδο είμαστε δεύτεροι.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ δημοσθένης κουράκης: Προφανώς γίνατε αεκτζής...