9.4.08

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...


Την ευκαιρία δεν την χάσαμε σήμερα. Την ευκαιρία τη δημιουργήσαμε την προηγούμενη Τρίτη στη Μόσχα και την απωλέσαμε την προηγούμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ. Σήμερα απλώς επιβεβαιώθηκε η διαφορά κλάσεως που μας χωρίζει από την ΤΣΣΚΑ. Το τελικό 81-56 δεν σημαίνει τίποτε παραπάνω από τον αποκλεισμό μας από το final four της Μαδρίτης.

Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» υποτάχτηκαν στην ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ, γνωρίζοντας την ήττα με 81-56 και ταυτόχρονα τον αποκλεισμό από την πρωταθλήτρια Ρωσίας που, αντίθετα, θα συμπεριληφθεί στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για έκτη συνεχόμενη σεζόν. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη αυτή την φορά δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ανταγωνιστική εικόνα και μάλλον έδειξε ότι είχε μείνει στο δεύτερο ματς της σειράς, όταν η εντός έδρας ήττα έφερε πέρα από όλα τα άλλα και την ψυχολογική κατάρρευση στο στρατόπεδο του «θρύλου», κάτι που αποδείχτηκε και από την κακή εμφάνιση για το πρωτάθλημα κόντρα στον Πανιώνιο, που μεσολάβησε.
Στην Μόσχα, οι γηπεδούχοι «σκότωσαν» και πάλι την ομάδα του «Δράκου» από την γραμμή των τριών πόντων, ενώ και η άμυνα τους κράτησε σε χαμηλά επίπεδα τα ατού της ελληνικής ομάδας. Οι Ρώσοι από την αρχή πήραν το προβάδισμα στο σκορ 14-9 και 22-14 στο 9΄, με την διαφορά να αγγίζει τον διψήφιο αριθμό στο τέλος του ημιχρόνου (38-28), που έληξε με σκορ 41-29. Στην επανάληψη, το καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην επίθεση (σ.σ. 5 συνεχόμενες εύστοχες επιθέσεις), χάθηκε στην άμυνα καθώς στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν καταιγισμό από τρίποντα (6/7). Έτσι, οι ελπίδες που δημιουργήθηκαν με την μείωση του σκορ σε 53-46 από καλάθι του Μπλάκνεϊ αποδείχτηκαν φρούδες. Η ΤΣΣΚΑ έτρεξε ένα σερί 8-0 εκτοξεύοντας την διαφορά στο +15 (61-46) στο 29΄. Οι προσπάθειες του Βασιλόπουλου δεν έφταναν και στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού κατέρρευσαν, εξαιτίας και της απειρίας τους, μη μπορώντας να προβάλουν αντίσταση και μοιράια η διαφορά έφτασε στην μεγαλύτερη της τιμή στο φινάλε, σκορ που πάντως αδικεί την εν γένει προσπάθεια του Ολυμπιακού, που φέτος στην Ευρώπη εκπροσώπησε το ελληνικό μπάσκετ καλύτερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα!
Δεκάλεπτα: 22-16, 41-29, 61-50, 81-56.

Διαιτητές: Μπραζάουσκας, Ιερεθουέλο, Ντοτζάι.
ΤΣΣΚΑ (Έτορε Μεσίνα): Παπαλουκάς 12(1), Ζήσης, Κασίροφ, Σμόντις 13(3/3τριπ.), Σισκάουσκας 24(5/6τριπ.), Χόλντεν 3(1), Άντερσεν 8, Λάνγκτον 9(1), Γκορί 6, Σβεντ 3(1), Κριάπα 3(1).
Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 9(1), Παπαμακάριος, Γουντς 2, Μπουρούσης, Τσακαλίδης 7, Γκριρ 9(1/7τριπ.), Βασιλόπουλος 17(3), Πρίνετζης 9(1), Τεόντοσιτς 3, Καυκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: