2.4.08

ΤΣΣΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 74-76... ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΤΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΕΦ!


Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης απέδειξε ότι φέτος είναι σε θέση να κάτσει και πάλι στον θρόνο του. Οι «ερυθρόλευκοι» υπέταξαν με 76-74 την πρωταθλήτρια Ρωσίας ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα και πλέον περιμένει τον Θοδωρή Παπαλουκά και τους συμπαίκτες του την Πέμπτη (3/4) στο ΣΕΦ για να κάνει το 2-0, σφραγίζοντας το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της Μαδρίτης. «Από μηχανής Θεός» για την ελληνική ομάδα αποδείχτηκε ο Λιν Γκριρ που με ψυχρό αίμα στο τέλος του αγώνα, με το άκουσμα της κόρνας της λήξης, βρήκε ισορροπία στον αέρα, πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι με τζαμπ σουτ από τα έξι μέτρα! Η εικόνα που ακολούθησε μπορεί εύκολα να την φανταστεί ο καθένας με τους παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι, αγκαλιάζοντας τον αμερικανό γκαρντ.
Πάντως, σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο Κίντελ Γουντ, που ίσως ήταν ο καλύτερος παίκτης των «ερυθρολεύκων» στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση κυρίως στην επίθεση, όπου με 20 πόντους ηγήθηκε του σκοραρίσματος της ομάδας του, ενώ προσέφερε και θέμα με τα εκπληκτικά του καρφώματα.
Ο «Θρύλος» με πολύ καλή άμυνα πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και με μπροστάρη τον Βασιλόπουλο προηγήθηκε με 12-17 στο 7΄. Με τον Γουντς και τον Γκριρ να παίρνουν την σκυτάλη στο σκοράρισμα ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με πλεονέκτημα 7 πόντων, βάζοντας την βάση για το «διπλό». Η τρίτη περίοδος ανήκε αποκλειστικά στους «ερυθρόλευκους», που ήταν καταιγιστικοί. Τρίποντα, καρφώματα, κλεψίματα τάπες, όλα τα έκαναν οι φιλοξενούμενοι και έτσι προηγήθηκαν με 42-57 στο 26΄25΄΄, όμως οι διαιτητές είχαν αποφασίσει ότι το ματς δεν είχε κριθεί. Με τις αποφάσεις τους στήριξαν την αντεπίθεση των Ρώσων, που με κορυφαίο τον Ματίας Σμόντις ροκάνισαν την διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο και με σερί 16-2 ισοφάρισαν σε 74-74 15΄΄ πριν το τέλος, όμως ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Λιν Γκριρ.
Αμέσως, μετά τον θρίαμβο ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος εμφανώς περιχαρής δήλωσε: «Είναι η μεγαλύτερη χαρά που είχαμε μέχρι την επόμενη. Υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι την Πέμπτη. Εννοείται ότι δεν πανηγυρίζουμε».
Από τη μεριά του ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, Παναγιώτης Γιαννάκης, τόνισε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι σε υψηλό επίπεδο. Αντιμετωπίσαμε τον αγώνα με υπομονή μέχρι το τέλος, όμως δεν πετάμε στα σύννεφα, αφού κερδίσαμε μόνο το πρώτο ημίχρονο».
Δεκάλεπτα: 20-24, 32-29, 52-62, 74-76
Διαιτητές: Λαμόνικα, Ζαχάρα, Γιόβτσιτς
ΤΣΣΚΑ (Έτορε Μεσίνα): Παπαλουκάς 6 (4 ασιστ), Ζήσης 7, Σμόντις 21(2), Σισκάουσκας 12, Χόλντεν, Άντερσεν 15 (1), Γκορί, Κριάπα 3 (1).
Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 10 (2), Γουντς 20(4/8 διπ., 4/4 τριπ., 4 ριμπ., 2κλ.), Ματσιγιάουσκας, Μπουρούσης 9, Τσακαλίδης 2, Γκριρ 19 (5/6 βολ., 4/4 διπ., 2/5 τριπ., 6 ασίστ), Μαυροκεφαλίδης, Βασιλόπουλος 14 (4/5 διπ., 2/3 τριπ., 2 ριμπ., 1 ασ., 1 τάπα), Πρίνετζης, Τεόντοσιτς 2, Βασιλειάδης, Καυκής.

5 σχόλια:

Hades είπε...

Ανεβάσαμε λίγη πίεση στο τέλος αλλά το γλυτώσαμε το έμφραγμα τελικά...
Θα μας τρελάνει ο Γιαννάκης μου φαίνεται...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Εδώ που βρίσκομαι δεν μπόρεσα να δω το ματς. παρακολουθούσα ηλεκτρονικώς την εξέλιξή του. Χαίρε!

τουκιθεμπλομ είπε...

Όσο θυμάμαι το 2-0 που έγινε 2-3 στα πλέι-οφς (σίκ) του πρωταθλήματος κόντρα στο ΑΕΚάκι, δεν ελπίζω. Να δω τα αεροπορικά εισιτήρια των παιχτών για το φάιναλ-φορ σφραγισμένα και μετά.

τουκιθεμπλομ είπε...

Αλλά και πάλι τι να το κάνεις το φάιναλ-φόρ αν δεν πάρεις τον τίτλο...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

ΤΟΥΚΙΥΘΕΜΠΛΟΜ: Κι εγώ εκείνο τον εφιάλτη δεν τον ξεχνώ, Κι έπαιζε με εμάς τότε ο Παπαλουκάς.