17.4.08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 3-1. ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ



Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Το ξεκίνημα προμήνυε ανησυχία. Το πέναλτι που ανακάλυψε ο Τριτσώνης, σε δήθεν χέρι του Κυριάκου Παπαδόπουλου, έφερε το Θρασύβουλο αγκαλιά με το άνοιγμα του σκορ. Ο Ρόκας, όμως, δεν βρήκε δίχτυα και λίγο αργότερα, ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μετατράπηκε σε… ιστορία! Ο Ολυμπιακός πήρε μπρος, σκόραρε γρήγορα τρία γκολ και με τελικό σκορ 3-1, προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, δίνοντας ραντεβού με τον Άρη (και το… νταμπλ) για τις 17 Μαΐου στο «Καυτανζόγλειο». Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς ακόμα και οι ρεζέρβες του Ολυμπιακού αποδείχθηκαν εξαιρετικά δύσκολο να αναχαιτιστούν απ’ τους αντιπάλους τους. Ο Χοσέ Σεγκούρα παρέταξε τον Σηφάκη κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Πάντο σε θέση δεξιού μπακ, τον Ντομί ως αριστερό μπακ και τους Χούλιο Σέζαρ, Παπαδόπουλο ως στόπερ. Ο Λεντέσμα ήταν ο αμυντικός χαφ, έχοντας τους Μπελούτσι, Μενδρινό δίπλα του και τον Νούνιες στην κορυφή του «ρόμβου», ενώ Κοβάσεβιτς και Κωνσταντίνου ήταν οι δύο επιθετικές αιχμές.
Ο Θρασύβουλος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 2’ απείλησε με τον Μπρη ενώ στο 5’ είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ: ο Παπαδόπουλος ανέκοψε τον Μπρη, ο Τριτσώνης είδε πέναλτι και ο Ρόκας έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Απ’ την εκτέλεση, όμως, η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι και απομακρύνθηκε. Τρίτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους δεν υπήρξε.
Στο 14’ ο Νούνιες βρήκε με θαυμάσια πάσα τον Κοβάσεβιτς στην «πλάτη» της άμυνας του Θρασύβουλου κι εκείνος, με απευθείας πλασαριστό βολέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βασιλείου (1-0). Προτού καν οι παίκτες του Θρασύβουλου προλάβουν να κάνουν… σέντρα, ήρθε το δεύτερο γκολ: ο Νούνιες και πάλι πάσαρε κάθετα στον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος απέφυγε τον Λιαπάκη και πλάσαρε εύστοχα (2-0).
Η σεμνή τελετή ουσιαστικά είχε λάβει τέλος. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν σταμάτησε. Άλλωστε, ακόμα δεν είχε βρει δίχτυα ο δημιουργός των δύο τερμάτων, Λέο Νούνιες. Στο 17’ ο Βασιλείου απέκρουσε την κεφαλιά του, στο 21ο λεπτό, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό. Ο Πάντος σέντραρε θαυμάσια απ’ τα δεξιά, ο Αργεντινός νίκησε στον αέρα όποιον επιχείρησε να διεκδικήσει την μπάλα μαζί του και με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0. Στο 26’ ο Βασιλείου με διπλή προσπάθεια απέκρουσε το σουτ του Λεντέσμα και στο 33’ ο Θρασύβουλος μείωσε: ο Κατσίκης βρήκε τον Μανίκα, εκείνος στόπαρε όμορφα την μπάλα και πλασάροντας τον Σηφάκη σημείωσε το 3-1.
Στο 38’ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε δύσκολα το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μπελούτσι, ενώ ανάλογα καλή ήταν η αντίδρασή του και στο σουτ του Νούνιες έξω απ’ την περιοχή…
Ανάλογη ήταν η εικόνα του παιχνιδιού και στην επανάληψη, αν και οι Πειραιώτες εμφανώς κατέβασαν ταχύτητα. Στο 62’, ο Βασιλείου δεν αιφνιδιάστηκε στην αλλαγή πορείας της μπάλας, έπειτα απ’ το φάουλ του Νούνιες και την παρεμβολή του Πουλάκου, αποκρούοντας σε κόρνερ, στο 67’ από φάουλ του Άλβες και ολιγωρία των αμυντικών, ο Χαραλαμπάκης έπιασε κεφαλιά, δίχως όμως να βρει στόχο, ενώ στο 72’ απ’ το «σκαφτό» σουτ του Κοβάσεβιτς, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, παρά τα κέφια του Λούα Λούα. Στο 84’, έπειτα από φοβερή προσπάθεια του Κονγκολέζου και γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Μπελούτσι εξ επαφής νικήθηκε απ’ τον Βασιλείου, στο 87’ ο Μενδρινός σούταρε άουτ και στο 88’ ο γκολκίπερ του Θρασύβουλου μπλόκαρε το σουτ του Λούα Λούα…
Με λάθη η διαιτησία του Τριτσώνη, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Παπαδόπουλο (4’), Μπελεγρίνη (61’), Χαραλαμπάκη (69’) και Φράγκο (80’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Πάντος (66’ Λαμπρόπουλος), Παπαδόπουλος, Χούλιο Σέζαρ, Ντομί, Λεντέσμα, Μενδρινός, Μπελούτσι, Νούνιες (76’ Κατσικογιάννης), Κωνσταντίνου (56’ Λούα Λούα), Κοβάτσεβιτς
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Βασιλείου, Γκάγκας, Βασιλείου, Χαραλαμπάκης, Ρόκας, Κατσίκης, Λιαπάκης (46’ Άλβες), Μπελεγρίνης, Τσαγκαράκης, Μανίκας (73’ Φράγκος), Μπρης (46’ Πουλάκος)

2 σχόλια:

George είπε...

Ανανεώστε το συμβολαιο του Μιχάλη τώρα! Αφου λεφτα για φορ περιοχης δεν βλεπω να δινει....

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ george: Είσαι διπλά υπερβολικός, σύγγαυρε. Χαίρε.