22.3.08

ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΓΕΛΗ!... ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΚΟΥΠΕΡ ΘΡΥΛΙΚΕ!


Στο χορό των Θρησκευομένων Κόκκινων Επιστημόνων, που έγινε στο ΧΑΡΑΜΑ, υπήρχε απέραντο ολυμπιακό κέφι. Γιορτάσαμε τα 83χρονα του Θρύλου με τα τραγούδια του Δημήτρη Μπάση και της ερυθρόλευκης Λένας Αλκαίου. Περάσαμε υπέροχα. Και πάνω απ' όλα χαρήκαμε τον Θανάση Αγγελή, τον Θρυλικό Κούπερ των τελών της δεκαετίας του '60 και του πρώτου ημίσεος της δεκαετίας του '70, να παραδίδει μαθήματα αληθινού ζεϊμπέκικου. Χόρευε και νόμιζες ότι τον έβλεπες να παίζει μπάλλα - τέτοιος αέρας, τέτοια μαγκιά!
Ανάμεσα στους 350 σύγγαυρους που βρέθηκαν εκεί χθες, ήταν -πλην του Αγγελή- ο Θεοδωρίδης, ο Δαρίβας, ο Μπέσης, ο Τζανετουλάκος, ο Σταυρόπουλος, ο Καραβίτης και ο Γκαβέτσος. Ήταν όλη η ομάδα των Θρησκευομένων Κόκκινων Επιστημόνων, και δη σε μεγάλη φόρμα. Ήταν επίσης η αφεντιά μου, ο Θόδωρος Πέππας και ο Χριστόφορος Ολύμπιος - και οι τρείς μετά των συζύγων-, όπως και ο Θάνος Πέππας με φανέλλα του Μποτίνου!
Ο "τελετάρχης" Παναγιώτης Μαχαίρας -υπερήφανος θείος και γαυροκατηχητής της Λένας Αλκαίου- είπε ωραία και ζεστά ολυμπιακά λόγια, μας θύμισε προσφυέστατα το επετειακό 1-4 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και μας παρότρυνε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί το "Κάτι μαγικό...", πράγμα το οποίο ασμένως επράξαμε δυοτρείς φορές.
Πάντα τέτοια, σύγγαυροι!
Γιάννη, Τάκη, Γιώργο, και λοιποί Θρησκευόμενοι Κόκκινοι Επιστήμονες από καρδιάς συγχαρητήρια!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλοπεράσατε "εκ των έσω"! Την καλημέρα μου και ό,τι καλύτερο να μας φέρει η σημερινή μέρα!
Δημήτρης Πατρωνίδης

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Γειά σου, Δημήτρη!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Kι ας κρατησουν οι χοροί! Κάτι μαγικό!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόιδωρος Α. Πέππας: Σ' ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες.