1.3.08

ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ


Σύγγαυροι, τα... καταφέραμε! Διότι περί κατορθώματος πρόκειται: 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης. Το ότι δεν είναι αυτή η πραγματική αξία της ομάδας μας είναι γνωστό (αλλά τί να το κάνουμε;). Το ότι δεν έχουμε κάνει ένα σοβαρό παιχνίδι στο ελληνικό Πρωτάθλημα επίσης είναι γνωστό. Άρα, πώς να το διεκδικήσουμε σοβαρά; Το ποιός θα πάρει τελικά το Πρωτάθλημα δεν το ξέρω. Ξέρω όμως ότι εμείς δεν κάνουμε απολύτως τίποτα για να το πάρουμε. Οπότε... δεν το παίρνουμε, όσο και να βοηθούν οι άλλοι.
Χρειαζόμαστε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Όλοι οι βασικοί έχουν πια κλατάρει. Τα έχουν φτύσει - κατά το δη λεγόμενον. Ποδοσφαιριστές σαν τον Κωνσταντίνου και τον Σίσιτς, που μπαίνουν ως αλλαγές, δεν πρέπει να παίζουν ούτε στη Β΄ κατηγορία της Κύπρου. Δεν φταίνε βέβαια μόνο αυτοί - να εξηγούμεθα. Αλλά τέτοιοι παίχτες να φοράνε τη φανέλλα του Θρύλου;! Τρελαίνεσαι. Η επόμενη φάση, δηλαδή, θα είναι να δούμε τίποτα Άντριτς, Μίτου και Άντονσον με την ερυθρόλευκη;...

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σίσιτς φταίει τώρα; Όταν εμείς φωνάζουμε εσει΄ς οι μεγαλοολυμπιακάρες γλύφετε τη διοίκηση και τον τύπο.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Ποιοί είσαστε "εσείς", ρε Νικήτα και δεν σας ξέρουμε; Πού στο διάβολο φωνάζατε και δεν σας ακούσαμε ποτέ; Ποιοί είναι οι "μεγαλοολυμπιακάρες"; Ποιοί γλείφανε ποιούς και πότε; Γιατί μου φαίνεσαι ότι, εκτός από άσχετος, είσαι και βάζελος πατεντάτος;

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, δεν φταίνε οι παίκτες, αυτοί είναι αυτό παίζουν. Εγώ τουλάχιστον το φωνάζω από την αρχή της χρονιάς. Λάθος σχεδιασμός σε όλα. Τυχαίες επιλογές, αυτοσχεδιασμοί από τους συμπαθείς μεν αλλά μέχρι εκείΤάκη και Ίλια. Και όλα αυτά για τον ίδιο σκοπό εδώ και χρόνια, για να βαφτίζουν μεταγραφάρες τις επιλογές φτήνιας της διοίκησης που δουλεύει μόνο με yesmen.
Ποιες είναι οι επιλογές φτήνιας;
Γκαλέτι. Η απόλυτα αποτυχημένη μεταγραφή (ανεξάρτητα από την πιοότητα του παίκτη)Τιμή κάτω από 1 εκ.
Κοβάσεβιτς. Είναι κρίμα να τον βλέπουμε να προσπαθεί να καλύψει τη λογική του αδυναμία να ανταπεξέλθει τις σύγχρονες συνθήκες αγώνα με αγκωνιές (Ανεξάρτητα από την οξυδέρκειά του στο γκολ)Τον κλείσαμε και για του χρόνου για να μην αναγκαστούμε να αγοράσουμε κανονικό σέντερ φορ

Μπελούτσι(;) Ας μας εξηγήσει κάποιος

Αρτσούμπι Νιούνιες (αυτός μ' αρέσει αλλά...)Σίστιτς και πάει λέγοντας. Κριτήριο αγοράς, μόνο η τιμή
Και για να μη λέμε τα ίδια
υπάρχει τζιοβάνι Λουτσιάνο Ζέτεμπεργκ, Καστίγιο στη σημερινή ομάδα;

ΥΓ. Ο Νικήτας είναι ο Κακουράτος;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ αντ. παπ.: Οι ίδιοι παίχτες έχουν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη και έχουν φέρει καλά αποτελέσματα. Και ο Γκαγιέττι και ο Λεδέσμα και ο Μπελούτσι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές ως άτομα. Γιατί τραυματίζονται (οι δύο πρώτοι) τόσο συχνά δεν το ξέρω. Δηλαδή, εσύ τον Κοβάτσεβιτς θα τον έδιωχνες; Ποιός είπε ότι η ομάδα δεν θέλει ενίσχυση; Φυσικά όχι να πάει να πάρει τίποτα Σίσιτς (είναι αυτός που ήθελε να μας κουβαλήσει από παλιά ο Μπάγεβιτς...). Ο Λεμονής -και το υπογράφω και με τα δύο μου χέρια- είναι κλάσεις ανώτερος από όσους προπονητές είχαμε στον Θρύλο μετά τον Μπλαχίν (τον οποίον τον φάγανε οι ... ολυμπιακάρες και οι αντικειμενικοί).

Ανώνυμος είπε...

Ρε, παιδιά! Ρε, παιδιά!!! Μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα πέσατε να τη φάτε την ομάδα. Έχουμε υλικό πολύ ανώτερο από τους ανίκανους. Ακόμα δεν έχει χαθεί το πρωτάθλημα. Πάμε γερά. Σε όλα τα παιχνίδια νίκες και triple crown.
Βαγγέλης

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο, βαλε κανενα λινκ με το Αλωνακι-και το Αν του Κίπλινγκ κεινο το "αν ομοια μπορείς να φερεσαι, στον θρίαμβο και την συμφορά, τους δυοα υτους τυραγνικούς απατεωνες" Ουτε όλα τελεια είναι , επειδή κερδίσαμε στην Βρέμη, αλλά ούτε ολα μαυρα επειδή κάναμε ενα -οντως κάκιστο-πρωτάθλημα Ας σχεδιάσουμε πιό σωστά τα επόμενα βήματα

Stratos είπε...

Πω πω αρχίσαμε…

Φίλοι μου για μένα το πρωτάθλημα τελείωσε μετά το Σαββατιάτικο Χ με τον Αστέρα. Χωρίς να έχει για μένα σημασία το αποτέλεσμα του χθεσινού ντέρμπι.
Το πρωτάθλημα φέτος το παίρνει ο βάζελος για διαφορούς λόγους, ΕΝΑΣ εκ των οποίων και τα γενέθλια του. Εδώ ισχύει το «ο κόσμος το ‘χει βούκινο κι εμείς…». Το ότι δεν θέλουμε σαν Ολυμπιακοί να το δούμε, είναι άλλο πράγμα.
Και μόνο το ότι πιστεύουμε ότι στο τέλος μπορούμε να τα καταφέρουμε, για μένα λέει πολλά.

Η ομάδα μας είναι σαφές ότι έχει πρόβλημα ανάπτυξης.
Θεωρώ ότι το καλοκαίρι με τις κατάλληλες προσθήκες σε συνδυασμό με το ήδη υπάρχον υλικό θα δούμε καλύτερα πράγματα.
Ο Λεμονής είναι μια χαρά προπονητής. Δεν γίνεται στην Ευρώπη να είναι προπονηταράς και στην Ελλάδα "λίγος".
Αν δε κάνει πάντως ο Τάκης να φέρουμε τον Γκράντ της Τσέλσι. Αφού τον έχουν αυτοί με τα πολλά λεφτά, κάτι παραπάνω από εμάς τους φτωχούς θα ξέρουν...

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

Γεια σ'όλους!
Από που βλέπετε ότι ο Λεμονής είναι προπονητής καλός; Από τα αποτελέσματα ή από τις εμφανίσεις της ομάδας; Δεν βλέπετε ότι δεν μπορούν να σταυρώσουν μια οργανωμένη επίθεση!
Το βασικότερο και ουσιαστικό! Είσαστε οι μοναδικοί πιστεύω στο κόσμο που δεν κρίνετε τον προπονητή της ομάδας από το σύνολο του έργου του, αλλά από τις πέντε έξη ποδοσφαιρικές εμφανίσεις!
Τι πρωτοτυπία!
Χαιρετισμούς και στο επόμενο παιγνίδι ελπίζω να ξεπεράσουμε το ρεκόρ μας. Τι 52 σέντρες, τι 62!
Και εις ανώτερα!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΟΛΟΙ: Φίλτατοι σύγγαυροι, εγώ ό,τι είχα να πω το είπα. ένα δεν δέχομαι (Στράτο): ότι χαρίζουμε το Πρωτάθλημα στον Βάζελο. Αυτό δεν ισχύει. Το ότι δεν μπορούμε να το πάρουμε είναι μιά άλλη ιστορία. Τη γνώμη μου για τον Λεμονή την έχω πει και την έχω γράψει κατ' επανάληψη. Δεν την αλλάζω με τίποτα, διότι δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να την αλλάξω. Είδαμε και τους φωστήρες της προπονητικής. Όσοι ονειρεύονται Χίτσφελτ, Λίππι, Μουρίνιο κ.λπ., ας γυρίσουν πλευρό, γιατί μπορεί να πουντιάσουν. Ξέρω και κάτι άλλους, δικούς μας (δεν αμφισβητώ την ολυμπαικοφροσύνη τους) που γούσταραν προπονητύη τον Δον Λορένσο - τέτοιο κελεπούρι! Κάτι τέτοιους ο Τάκης τους θέλει 10-10 στην καθησιά του, για να εξηγούμεθα. Χαιρετώ σας και φιλώ σας, σύγγαυροι.

Hades είπε...

Αλλαγή νοοτροπίας θέλουμε.
Τη φτιάξαμε στην Ευρώπη και τη χαλάσαμε στην Ελλάδα.

Stratos είπε...

-Α.Χ.Ι
Σου κάνει φίλε για προπονητής του Ολυμπιακού ο Πεσέιρο (έχει πάει τελικό UEFA) ή ο Φερέρ της Μπάρτσα ;
Πες μου τι έχουν δείξει, για παράδειγμα, αυτοί οι δυο περισσότερο από τον Λεμονή ;
Έχει παίξει καμιά μπαλάρα και δεν τη έχουμε δει ;
Και μην μου πεις για τη διαφορά της ποιότητας των παιχτών του Ολυμπιακού, γιατί αρχή της χρονιάς, μας είχαν οι περισσότεροι (μαζί τους και πολλοί Ολυμπιακοί) στο φτύσιμο και την ειρωνεία.
Πες μου τι έχω να ζηλέψω από τον Πεσέιρο και τον Φερέρ που είναι και καλά ονόματα ;
Εκτός αν ονειρεύεσαι κανά Βενγκέρ, οπότε αλλάζει το πράγμα…
Η δικιά σου πρόταση όμως, ποια είναι ;

-Γιώργο
Δεν λέω ότι το χαρίζουμε (αν και έχει περάσει απ’ το μυαλό μου), απλά είναι όλα ευνοϊκά για να το χάσουμε, συν τα γενέθλια.
Δυστυχώς σε αυτό το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορώ να απορρίψω τελείως και τη συνομοσιολογία.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@stratos
Αδελφέ, θα με τρελλάνεις! Μίλησα εγώ για Πεσέιρο και για Φερέρ; Αυτό που λέω και δεν το ξαναγράφω, για να το κάνω λιανά, είναι ότι ο υπάλληλος μιας εταιρείας κρίνεται από το σύνολο των επιδόσεων του, δηλαδή από το συνολικό αποτέλεσμα της δουλειάς του, και όχι από μια ή δυο, τρεις επιτυχίες. Το έργο που παραδίδει στους πελάτες της, η ΠΑΕ, είναι λοιπόν απαράδεκτο. Γι'αυτό φταίνε κάποιοι. Ποιοι; Τα στελέχη της εταιρείας που έχουν επιφορτιστεί να παρουσιάσουν ένα ελκυστικό προιόν. Πρώτος και καλύτερος ο προπονητής. Ο διευθυντής παραγωγής του προιόντος.
Κατά τ' άλλα, ποδοσφαιριστές, τεχνικοί διευθυντές, πρόεδροι και λοιποί συγγενείς είναι συνυπεύθυνοι. Ο διευθυντής ορχήστρας,ο προπονητής δηλαδή, κατά το λογοτεχνικότερον, είναι ο έχων την ευθύνη για το έργο που παράγει η ομάδα την οποία καθοδηγεί. Έχει λοιπόν την ποδοσφαιρική(όχι πολιτική) ευθύνη για ότι συμβαίνει στην ομάδα.
Πιο απλά δεν μπορώ να μιλήσω. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Τέλος!!!
ΥΓ Αν στην εταιρεία που δουλεύω τα σκατώσουμε, αυτός που θα φύγει πρώτος θα είναι ο διευθυντής!!!!

Stratos είπε...

Ναι ρε συ φίλε, δεν λέει κανένας μας ότι η ομάδα μας έχει μαγέψει με την μπάλα που παίζει, αλλά για να πεις ότι ένας προπονητής δε κάνει πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου και κάποιους άλλους παράγοντες.

Για πχ στην ομάδα έγινε ριζική ανανέωση προσώπων το καλοκαίρι, -αλλαγή φιλοσοφίας, η ομάδα δηλαδή του Ρίμπο και του κάθε Ρίμπο προσπαθεί να γίνει ομάδα συνόλου πλέον,
-τους πολλούς τραυματισμούς που δεν επέτρεψαν στον προπονητή να δουλέψει με όλους του τους παίχτες σε καμία φάση μέχρι στιγμής,
-τα αρκετά και συνεχή παιχνίδια

Θα ήταν λογικό για σένα η ομάδα να πέταγε ;
Πότε πέταξε για τελευταία φορά ; με τον Σόλιντ ; Ποια ομάδα είδες εσύ να παίζει μπάλα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ;

Όταν αυτή την εικόνα τη χρεώνεις στο προπονητή, χωρίς να λαμβάνεις υπ' όψιν σου όλα τα παραπάνω, εσύ θες θαυματοποιό και όχι προπονητή.

Παρόλα αυτά, με το ΚΑΚΟ ποδόσφαιρο στην Ευρώπη τα πηγαίνουμε καλύτερα από ποτέ και στην Ελλάδα είμαστε μέσα στους στόχους μας.

Τον Πεσειρο και τον Φερέρ στους έφερα σαν παραδείγματα.
Να τον δείξουμε λοιπόν τον Τάκη για να φέρουμε ποιόν ;
Πες ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε, γιατί το να αφορίζεις τόσο εύκολα την προσπάθεια ενός ανθρώπου και μιας ομάδας είναι εύκολο.
Μην καταντήσουμε σαν τον ΠΑΟ που κάθε καλοκαίρι ξεκινάει απ' την αρχή, απ' την πολύ μουρμούρα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΙ Ωραίους λογιστές έχει η εταιρία σας... και επιτέλους απαλλαγείτε από το σύνδρομο της σκατολογίας που σας κατατρέχει από παλιά. Υπάρχουν κι άλλες εκφράσεις από "τα σκατώνουμε"

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@αργύρης......
Αφού δεν βάλατε μυαλό, καθαρίζοντας τις τουαλέτες του θείου σας, σας αφιερώνων ένα ποίημα! Ποιος το έγραψε βρήτε το!!

Του σκατούμενου
τσιρλούμενου
κλανιάρη
και χεζιάρη
το σκατό του
στο φεγιό του
μας ραντίζει
τον καθένα.
Βρε βρομιάρη
κουραδίζεις
και στραγγίζεις
τ'Αι Αντώνη να σε κάψει η φωτιά
αν καθεμιά
απ' τις τρύπες σου,
που χάσκουν ετσιδά,
δε σκουπίζεις προτού να φύγεις μακριά.
..........
Χέζοντας τις προάλλες μύρισα
το φόρο που στον κώλο μου χρωστάω.
Αλλιώτικη βγήκε μυρουδιά απ'ότι συνηθάω
κι άρχισα να βρομοκοπάω.
Αχ! αν κάποιος μου 'φερνε τη ρήγισσα,
την κόρη που περίμενα(και λαχταράω)
χέζοντας
θα 'πιανα να της καλαφάτιζα την τρύπα
απ' όπου κατουράει καταπώς ξέρω κι είπα.
Και τα δαχτύλια της στο μεταξύ
την τρύπα του σκατού μου θα βόλευαν μαζί,
χέζοντας.
Μετάφραση Φ.Δ. Δρακονταειδής

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Στράτος, Hades: Συμφωνώ, σύγγαυροι.

@ ΑΧΙ: Διαφωνώ, αλλά μου άρεσε το μετάφρασμα. Νά 'σαι καλά.

@ αργύρης: Αργύρη, η βάρκα έχει γείρει! Τον ξέρεις τον λόγο. Χαιρετισμούς.

Ανώνυμος είπε...

AXI
Δεν μπορείτε να χέζετε σε ξένα μπλογκ κύριε εκτός και αν δεν μπορείτε να κρατηθείτε