9.2.08

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Απόφαση Πειθαρχικής Επιτροπής:

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Supeleague κατά τη σημερινή (08/02/2008) της συνεδρίαση αποφάσισε ότι «Δέχεται την ένσταση. Θεωρεί αντικανονική τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Roman Wallner στον αγώνα ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς – ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ακυρώνει το αποτέλεσμα του αγώνα. Διατάσσει την εκ νέου τέλεση του αγώνα σε χρόνο που θα ορισθεί αρμοδίως από τη διοργανώτρια αρχή σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 2 Κ.Α.Π.»

************

Στις 6 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα "ΦΙΛΑΘΛΟΣ" η ακόλουθη επιστολή μου.


Η απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να καταθέσει ένσταση κατά της συμμετοχής του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς Ρόμαν Βάλνερ στον αγώνα της παρελθούσης Κυριακής μεταξύ του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε από τον κ. Πέτρο Κόκκαλη ως «υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και απέναντι στη νομιμότητα που πρέπει να ισχύει σε όλες τις κατευθύνσεις». Προφανώς αυτές οι σκέψεις πρυτάνευσαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για να ληφθεί η απόφαση που ελήφθη.
Ο Ολυμπιακός επικαλείται προφανώς την τυπική νομιμότητα. Ίσως έχει δίκιο, αλλά πάντως μόνο σε ό,τι αφορά την επίκλησή της. Μέλλει να αποδειχθεί ότι ο ελλείπων τύπος αφορούσε και τη νομική ουσία του πράγματος – πράγμα που δεν είναι αυτονόητο. Αυτό, όμως, κανέναν πραγματικό «γαύρο» ολυμπιακό δεν ενδιαφέρει. Για τον οπαδό του Ολυμπιακού η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε καθαρά από τον αντίπαλό του, η δε ήττα της ομάδας μας δεν οφειλόταν καθόλου στη συμμετοχή του Βάλνερ.
Ο Ολυμπιακός επικαλείται και την ιστορία του –και μάλιστα πρώτη αυτή, πριν την τυπική νομιμότητα– για να θεμελιώσει την κατατεθείσα ένστασή του. Αυτό και αν δεν αποδέχεται κανένας πραγματικός «γαύρος» ολυμπιακός! Για εμάς τους ολυμπιακούς οπαδούς ο Ολυμπιακός κερδίζει πάντα μέσα στο γήπεδο, αγωνιζόμενος. Αυτή είναι η ιστορία του. Στα χαρτιά δεν καταδέχεται –ακριβώς επειδή αυτό επιτάσσει η ιστορία του– να κερδίσει ποτέ κανέναν αγώνα. Αυτά τα κάνουν όσοι χρόνια και χρόνια ανακατεύονται με τα χαρτιά του κράτους – ο Θρύλος (για όποιον ξέρει από «ιστορία» και δεν μπερδεύει τα πράγματα) όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ προστατευόμενη κρατική ομάδα, αλλά και πλείστες όσες φορές βρέθηκε απέναντι από το «οργανωμένο» κράτος.
Δεν είναι απλώς εσφαλμένη η απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, είναι αυτόχρημα εγκληματική, και δη εγκληματική κατά της ιστορίας της ομάδας. Τρίζουν στον τάφο τα κόκκαλα του Γιώργου Ανδριανόπουλου, του Γιάννη Βάζου, του Ανδρέα Μουράτη, του Αριστείδη Παπάζογλου, του Μιχάλη Κρητικόπουλου… Μιας και έγινε λόγος για την «ιστορία»… Ποιος από αυτούς –και από τόσους και τόσου άλλους– θα καταδεχόταν ποτέ και να σκεφτεί ακόμα ότι θα πάρει στα χαρτιά έναν αγώνα που έχασε στο γήπεδο;
Δεν γνωρίζω αν και κατά πόσο προβληματίζει κανέναν εκ του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ το γεγονός ότι ούτε ο Λεβαδειακός ούτε ο Εργοτέλης (που έχουν έννομο συμφέρον) κατέθεσαν ένσταση κακής συμμετοχής του Βάλνερ στον αγώνα. Δεν γνωρίζω επίσης αν, πριν ληφθεί η σχετική απόφαση, εκφράστηκε καν ο προβληματισμός του τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό το να απορριφθεί η ένστασή του κατά τη νόμιμη συζήτησή της.
Η κατάσταση μπορεί ενδεχομένως να διορθωθεί. Να μην παραστεί ο Ολυμπιακός κατά τη συζήτηση της ένστασης και αυτή να απορριφθεί ως ανυποστήρικτη. Έτσι θα «σουλουπωθεί» κάπως το «ιστορικό» γόητρο του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς.
Έγραψα ό,τι έγραψα, επειδή είμαι μέλος του Ολυμπιακού (ΑΜ 17033), επειδή πληρώνω το εισιτήριό μου, για να μπαίνω στα γήπεδα, όπου αγωνίζεται ο Θρύλος, και επειδή 50 χρόνια είμαι ολυμπιακός και μόνο ολυμπιακός.

Γιώργος Κεντρωτής



Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός έχει δίκιο και αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα! Για όποιον δεν το κατάλαβε, σύγγαυροι, ο Ολυμπιακός ΗΤΤΗΘΗΚΕ στην Πειθαρχική Επιτροπή. Τί θα πει "κάνω δεκτή την αίτησή σου και επιβάλλω πράγματα που δεν ζητάς" στο αιτητικό σου; Θα πει απλώς ότι ηττήθηκες. Τις συνέπειες αυτής της δικαστικής ήττας θα τις πληρώσουμε μακροπρόθεσμα. Δεν μου αρέσει να κάνω τον προφήτη, αλλά το είχα (έστω και με ρητορικό τρόπο) προβλέψει ότι ο Ολυμπιακός θα ηττάτο στην Πειθαρχική Επιτροπή.
Το ότι η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής είναι όντως εκτρωματική, δεν σημαίνει ότι ο "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ" δικαιούται να κάνει αστειάκια.

10 σχόλια:

Hades είπε...

Συμφωνώ στα περισσότερα. Όντως ουδείς ένοιωθε καλά με την όλη ιστορία της ενστάσεως, κυριότερα επειδή είχε προηγηθεί ίσως η χειρότερη εμφάνιση εδώ και πάμπολλα χρόνια. Κι ουδείς γαύρος επιθυμεί να παίρνουμε ματς στα χαρτιά. Αυτά αρμόζουν σε άλλους.
Το πρόβλημα είναι ότι η θέση της ομάδας ήταν πολυ΄δύσκολη: υπήρξε σαφής παραβίαση των κανονισμών, κι αν δεν την κάναμε την ένσταση εμείς θα την έκαναν άλλοι (ακούω βερεσέ αυτά τα δακρύβρεχτα που λένε ότι σιγά μην το'καναν) και σε μια τέτοια περίπτωση ίσως να'ταν χειρότερα για'μας, αφού οι διάφοροι καλοθελητές θα έλεγαν πως βάλαμε κάποιον να την κάνει για να μη φανούμε εμείς.

Αναφορικά δε με την απόφαση, προσωπικά με ικανοποιεί, ασχετα αν είνια νομικά τελείως αβάσιμη. 3 βαθμούς στα χαρτιά δεν τους ήθελα με τίποτα. Από την άλλη μεριά όμως ήταν σαφές ότι η Καλαμαριά δεν υπήρχε περίπτωση να δικαιωθεί. Οπότε η επανάληψη του αγώνα έρχεται κουτί: και θα κλείσει η υπόθεση, και "αναίμακτα" μας έρχεται.

Ωραίο μπλογκ.

lost είπε...

Δύο πρωινές σκέψεις:

[1] Όσοι ήταν και παρέμειναν γαύροι μέσα στα «πέτρινα» δεν μπορούν να χωνέψουν αυτή τη μεθόδευση... Σύγκρυο μας πιάνει [για να μην πω ότι το ίδιο ισχύει και για όσους ήταν και παρέμειναν γαύροι μέσα στη χούντα...]! Φοβάμαι ότι αυτό δεν το συμμερίζονται οι νεώτεροι που δεν έχουν μάλλον πρόβλημα να κερδίσουν ένα ματς στα χαρτιά γιατί «από νομική άποψη» έχουμε δίκιο. Ίσως θα 'πρεπε να προβληματιστούμε για το τι «νέα γενιά» ολυμπιακών γαλούχησε το θαύμα της τελευταίας 10ετίας. Πάει να ξεχαστεί το τι σημαίνει να είσαι ολυμπιακός και με τρόμο ανακαλύπτω ότι για τους μικρούς έχει αρχίσει να ταυτίζεται με το να «είσαι με τον πρώτο, το νικητή κτλ.». Όταν ο Αρβανίτης μάζευε 4 και ο Σαργκάνης έπιανε τα πέναλτι του Μηνά και του Χουάν, όλοι γίνονταν βάζελοι... ή όχι όλοι...

[2] Αν και μάλλον δύσκολα θα ξαναγίνει το ματς [όλοι λένε ότι η απόφαση δε στέκει], θα προτιμούσα να επαναληφθεί και, εν μέσω Τσέλσι, να βάλει ο Λεμονής τα δευτερότριτα [πιτσιρικάδες, το Σίσιτς κτλ....] και να ξαναχάσουν. Ει μη και «δίνοντας» και κάνα πέναλτυ στην Καλαμαριά, αν αυτή τη φορά δυσκολευτεί να μας κερδίσει.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ hades: Εμένα, αγαπητέ σύγγαυρε, με τσάντισε η επίκληση της ιστορίας. Μόνο αυτό. Επικαλέσου το επιχειρηματικό σου συμφέρον κυριά ΠΑΕ και κάνε όχι ενστάσεις, αλλά και (που λέει ο λόγος) εγκλήματα! Τηνιστορία άσ' την κάτω! Και φρόντισε με τους νομικού σου (... τέλος άντων...) να καλυφθείς ότι την κερδίζεις την ένσταση. μην πηγαίνεις, όπως πήγες, στην τύχη. Να περνάς από το μπογκ! Χαίρε!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ lost: Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Η νέα γενιά γαύρων έχει μα΄θει αλλιώς και σ' αυτό ευθύνη έχει και η διοίκηση του Θρύλου και εμείς οι παλιότεροι. Θα γράψω σχετικά στην πρώτη σελιδα του ιστολογίου μεσοβδόμαδα. Σε χαιρετώ.

Hades είπε...

Φυσικά και δεν είχε καμία σχέση η ιστορια, η οποία αν μη τι άλλο δεν συνάδει με τέτοιες ενέργειες. Το θέμα είναι ότι τουλάχιστον έγινε αυτό που θεωρώ μη χείρον (βέλτιστον). Και συμφωνώ απόλυτα και με το άλλο, να κατέβει με τα δεύτερα. Ειλικρινά στο λέω, θέλω να το χάσουμε επίτηδες, με κραχτό τρόπο, για να μην τολμήσει να ξαναμιλήσει κανείς. Ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα είναι γεγονός, απλά το κωλοβαράμε αγρίως. Μόνο να σοβαρευτούμε χρειάζεται. Οι υπόλοιποι όσο κι αν θέλουν να σοβαρευτούν πολύ απλά δε γίνεται.
Τώρα που σε βρήκα εννοείται ότι θα περνάω. :)

@lost
Αν μου επιτρέπεις, χλωμό μου φαίνεται η νέα γενιά να γνωρίζει το νομικόν της όλης υποθέσεως. Οι περισσότεροι αυτό που γράφουν οι καφροφυλλάδες υποστηρίζουν. Συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις, αλλά με αυτήν την επισήμανση.
Όπως επίσης να σου πω και κάτι ακόμη; Έχω διαπιστώσει ότι η ιστορία του θρύλου πλέον ούτε καν στους γαύρους δεν είναι γνωστή (για τους νέους μιλάω). Πας και τους λες ότι ο μέγας Γεώργιος Ανδριανόπουλος έσωσε από υποβιβασμό κι ατίμωση όχι μία, αλλά δύο φορές τον βάζελο (όταν αποδεδειγμένα ο βάζελςο ουδέποτε θα έκανε κάτι τέτοιο, απεναντίας κιόλας) και σε κοιτούν σαν χάνοι. Τους λες ότι ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα που κέρδισε ιταλική ομάδα εκτός (Κάλιαρι) και σου λένε ποια Κάλιαρι ας πούμε... Κι ακόμη χειρότερα, τους λες ότι ο Ολυμπιακός είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως (αφού διατηρεί ομάδες πρωταθλητισμού σε όλα τ'αθλήματα) και νομίζουν πως τους μιλάς μόνο για το ποδόσφαιρο. Άσε, γιατί είναι να σε πιάνει απελπισία. Μεγάλη κουβέντα αυτή που άνοιξες.

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο, Γιώργο, ολόψυχα μπράβο

Ανώνυμος είπε...

Το εβαλα σε λινκ στην σελίδα μου με μιά εικονογραφηση που θα συμφωνησεις, πιστευω

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ hades: έχεις απόλυτο δίκιο φίλε και σύγγαυρε σε όσα γράφεις. το τί και το πόσα ιστορικά λάθη περιέχουν ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ και το ΦΩΣ, που είναι φιλολυμπιακές εφημεριδες, δεν λέγεται! Δεν ξέρουν, λες, τον Ανδριανόπουλο... Εδώ δεν ξέρουν τον Αναστόπουλο! Άσ' τα. Σε χαιρετώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ θεόδωρος α. πέππας: Συμφωνώ εκ των προτέρων. Πάω να δω,...

τουκιθεμπλομ είπε...

Η καλύτερη τιμωρία για αυτούς που πήγαν να κερδίσουν το παιχνίδι στα χαρτιά είναι να το χάσει ο Ολυμπιακός και δεύτερη φορά (αν ισχύσει τελικά η απόφαση για την επανάληψη του αγώνα).