11.2.08

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4





Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Με έναν υγιεινό περίπατο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης επέστρεψε ο Ολυμπιακός στις νίκες στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ και διατήρησε την επαφή του με την κορυφή, καθότι πλέον πέρασε δεύτερος πίσω απ’ τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 0-4, σ’ ένα παιχνίδι που τελείωσε ουσιαστικά πριν καν αρχίσει... Κι εξαιτίας του γρήγορου γκολ των Πειραιωτών, μόλις στο 5’, αλλά και λόγω του αριθμητικού πλεονεκτήματος που απέκτησαν πριν συμπληρωθεί το 30ό λεπτό, έπειτα απ’ τη σωστή αποβολή του Μπερτέ…
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Τάκης Λεμονής επέλεξε ως αναμενόταν τον Φερνάντο Μπελούτσι για την αρχική ενδεκάδα, σ’ έναν ελεύθερο ρόλο πίσω απ’ τον μοναδικό προωθημένο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Οι υπόλοιποι εννέα του βασικού σχήματος ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης κάτω απ’ τα γκολπόστ, οι Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Άντζας και Πάντος στην άμυνα, απ’ τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Λεντέσμα με τον Στολτίδη ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, έχοντας στα δεξιά τους τον Γκαλέτι και στα αριστερά τους τον Τζόρτζεβιτς.
Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν μόλις στο 5ο λεπτό ν’ ανοίξουν το σκορ και να απλουστεύσουν την κατάσταση. Από βαθιά μπαλιά του Τοροσίδη, Μπερτέ και Ντιαβαρά πήδηξαν μαζί για την μπάλα, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να τη στείλουν με το κεφάλι προς τα πίσω, εκεί που κινούνταν ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος προχώρησε λίγα βήματα και απ’ το ύψος της περιοχής, με αριστερό εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Κρέσιτς (0-1).
Οι Πειραιώτες συνέχισαν να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι και στο 23’ απείλησαν ξανά, αλλά το σουτ του Στολτίδη, ο Κρέσιτς απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 25’, οι Πειραιώτες έφτασαν ακόμα πιο κοντά στο γκολ: ο Τζόρτζεβιτς βγήκε απέναντι απ’ τον Κρέσιτς, ο Μπερτέ τον ανέτρεψε ενώ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και ο διαιτητής Παμπορίδης, μαζί με το πέναλτι που καταλόγισε, έδειξε και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Πανιωνίου. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού στο 27’ και… 0-2!
Στο 35’ το μακρινό σουτ του Λεντέσμα πέρασε άουτ, με τον Πανιώνιο να γίνεται μία και μοναδική φορά απειλητικός στο 42’, όταν από θαυμάσια πάσα-«τρύπα» του Κουτσόπουλου, ο Τζιμπούρ σούταρε με το δεξί μέσα απ’ τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ...
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να «τελειώσει» το ματς με ένα ακόμα γρήγορο γκολ. Στο 47’ ο Μπελούτσι μετά από θαυμάσια προσπάθεια σούταρε, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ, ο Πανιώνιος «απάντησε» στο 49’, όταν το σουτ του Χούτου εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης και στο 53’ έγινε το 0-3: σε αντεπίθεση για σεμινάριο, ο Μπελούτσι βρήκε απ’ τα αριστερά και μέσα στην περιοχή τον Γκαλέτι, εκείνος γύρισε παράλληλα στη μικρή περιοχή και ο Κοβάσεβιτς με προβολή σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ...
Στο 61’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στη μείωση του σκορ, αλλά απ’ το πλασέ του Μαϊστόροβιτς η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το φάουλ του Καπετάνου στο 74’. Στο 77’, ο Τοροσίδης βρέθηκε απέναντι απ’ τον Κρέσιτς, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. Όχι, όμως, και το σουτ του Νούνιες στο 81’. Σε μία ακόμα αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων», ο Νούνιες από πάσα του Γκαλέτι βρέθηκε λίγο πίσω απ’ το σημείο του πέναλτι αμαρκάριστος, σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Κρέσιτς και… 0-4!
Στο 82’ ο Παμπορίδης απέβαλε τον Παρασκευά Άντζα με δεύτερη κίτρινη κάρτα (την πρώτη τού την είχε δείξει στο 73’!) και στο 83’, ο Νικοπολίδης απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία το φάουλ του Τζιμπούρ.
Στο 94’, τέλος, από θαυμάσια προσπάθεια του Λεονάρντο απ’ τα αριστερά και σέντρα ακριβείας στον Γκαλέτι, το σουτ του Αργεντινού πέρασε άουτ...
Καλή η διαιτησία του Παμπορίδη, ο οποίος πλην της κόκκινης σε Μπερτέ και Άντζα, «κιτρίνισε» τους Φερνάντες (34’), Λεντέσμα (40’), Τοροσίδη (70’).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Ντιαβαρά, Κουτσόπουλος, Βάγκνερ (46’ Νικολάου), Φερνάντες, Μάκος (71’ Πλασκόνι), Μαϊστόροβιτς, Τζιμπούρ, Χούτος (70’ Καπετάνος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Λεντέσμα (59’ Λεονάρντο), Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς (82’ Σίσιτς), Μπελούτσι (70’ Νούνιες), Κοβάσεβιτς

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι πάμε

Hades είπε...

Πάντωε δε νομίζω ότι προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα το ματς, αφενός επειδή ο Πανιώνιος ούτως ή άλλως παίζει ανοικτά ενώ εμείς με τις κλειστές άμυνες έχουμε πρόβλημα, αφετέρου επειδή καταφέραμε και προηγηθήκαμε πολύ νωρίς με αποτέλεσμα ν'αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε.

ΥΓ. Εκτιμώ ότι το γεγονός του Σ-Κ ήταν η νίκη της ομάδας πόλο στο Μαυροβούνιο. Σχεδόν εξασφαλίσαμε την πρόκριση στους 8.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Για το πόλο έχεις δίκιο. Δεν έγραψα τίποτα, για να μην ... γροσουζέψω το πράγμα. Χαίρε!

Hades είπε...

Δεν υπάρχουν τέτοια, αγαπητέ! Αν το σκεφτόμαστε από μέσα μας ειλικρινώς άπαντες οι γαύροι, δεδομένης της ομαδάρας που'χουμε χτίσει φέτος η κούπα μπορεί να έρθει ακόμη κοντύτερα.
Και να σου πω και κάτι ακόμη; Αν σκεφτείς πως φέτος μεγαλουργουμε έχοντας δώσει όλα τα εντός παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, θα έπρεπε να το σκεφτόμαστε ακόμη πιο έντονα, μεταξύ άλλων και για να συνειδητοποιήσουμε ότι η καφρίλα δεν βγάζει πουθενά. Είναι κρίμα γι'αυτήν την ομάδα να μην έχει αποθεωθεί όπως της αρμόζει.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα ΡΕ ξεφτιλες ΜΕ τι μουτρα ΘΑ κυκλοφορειτε στο ποδοσφαιρικο παλκοσενικο; ΣΑς ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ και τους τρεις γλοιώδεις ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΑΣ!

Αντιτσάτσος