21.1.08

ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΟ Β΄, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΦΙΔΙ"




Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Ο άνθρωπος που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου, την περασμένη Τετάρτη, στην πρόκριση επί του Παναθηναϊκού, ήταν ο παίκτης που οδήγησε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ. Ο λόγος για τον Λέο Νούνιες, χάρη στο γκολ του οποίου οι «ερυθρόλευκοι» απέδρασαν απ’ την Κρήτη, επικρατώντας με 0-1 του ΟΦΗ, δίχως πάντως να ικανοποιήσουν με την απόδοσή τους… Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Τάκης Λεμονής επέλεξε να κάνει δύο αλλαγές τελικά, συγκριτικά με τον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στον Παναθηναϊκό: ο Γκαλέτι ξεκίνησε αντί του Σίσιτς και ο Νούνιες στη θέση του ανέτοιμου Κοβάσεβιτς. Σ’ αυτό το 4-3-3, ο Νικοπολίδης άρχισε κάτω απ’ τα δοκάρια, με τους Ζεβλάκοφ (δεξιά), Πάντο (αριστερά), Άντζα και Χούλιο Σέζαρ (στόπερ) να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Οι Τοροσίδης, Πατσατζόγλου ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Τζόρτζεβιτς σε ρόλο οργανωτή, τον Γκαλέτι στα δεξιά, τον Νούνιες στα αριστερά και τον Λούα Λούα στην κορυφή της επίθεσης.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς –έπειτα από ένα χαλαρό σουτ του Ταραλίδη στο 3’, που δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη- ανήκε στον Ολυμπιακό. Στο 5ο λεπτό, ο Νούνιες γύρισε υποδειγματικά την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, απ’ όπου πλάσαρε αμαρκάριστος ο Γκαλέτι, αλλά ο Τζόρβας είδε την μπάλα να έρχεται πάνω του. Στο 14’, από νέο, μακρινό αυτή τη φορά σουτ του Γκαλέτι, ο Τζόρβας έδιωξε σε κόρνερ, για να φτάσουμε στο 16ο λεπτό, όπου οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ μ’ ένα γκολ για σεμινάριο: από ταχύτατη αντεπίθεση, ο Λούα Λούα βρήκε τον Γκαλέτι στα δεξιά, εκείνος με τη μία έκοψε στον Νούνιες, βγάζοντάς τον απέναντι απ’ τον Τζόρβα κι ο Αργεντινός δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει τον γκολκίπερ του ΟΦΗ, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (0-1).
Οι Κρητικοί προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν στο 29’, αλλά το μακρινό σουτ του Νουαφόρ δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη, ενώ και στο 35’, το καλό σουτ του Σίμιτς είχε ξανά την ίδια κατάληξη, με τον διεθνή γκολκίπερ να βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Ο Ολυμπιακός «απάντησε» στο 42’, όταν από σέντρα του Πατσατζόγλου, ο Σέζαρ βρήκε την μπάλα πάνω στο «σκάσιμο», στέλνοντάς την πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του εξερχόμενου Τζόρβα.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 52’ απείλησε την εστία του Ολυμπιακού, αλλά το καλό σουτ του Γκάντζεφ δε βρήκε στόχο. Στο 55’ ήταν η σειρά του Σταυρακάκη να ψάξει τρόπο για να σκοράρει, ωστόσο απ’ το σουτ που επιχείρησε ο Νικοπολίδης μπλόκαρε την μπάλα.
Η επιθετική αυτή διάθεση των Κρητικών ανάγκασε τον Λεμονή να ρίξει στη μάχη τον Στολτίδη αντί του Πατσατζόγλου, προκειμένου να κλείσει τους διαδρόμους απ’ το κέντρο προς την περιοχή της ομάδας του. Από λάθος του Ιέρο, όμως, στο 58’ δημιουργήθηκε μία τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Από γρήγορη αντεπίθεση, ο Σίμιτς γύρισε παράλληλα προς τη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού, το εξ επαφής πλασέ του Γκέρμπερ απέκρουσε, έστω και ασταθώς ο Νικοπολίδης, η μπάλα κατέληξε ξανά στον Σίμιτς από διώξιμο πριν τη γραμμή του Πάντου, ο επιθετικός του ΟΦΗ βρήκε ενστικτωδώς την μπάλα, στέλνοντάς την στο αριστερό δοκάρι του τέρματος των «ερυθρολεύκων», προτού απομακρυνθεί απ’ τους αμυντικούς σε κόρνερ…
Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε μόλις στο 70’. Ο Τοροσίδης σέντραρε απ’ τα δεξιά, ο Κοβάσεβιτς έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Τζόρβας με εκπληκτική απόκρουση απέτρεψε το 0-2. Ανάλογη επέμβαση χρειάστηκε να κάνει στο 83’ και ο Νικοπολίδης, για ν’ αποτρέψει την ισοφάριση σε σουτ του Πόποβιτς. Στην τελευταία καλή στιγμή των Κρητικών στο ματς…

Καλή δ διαιτησία του Σταυρίδη, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Ν. Κουνενάκη (16’), Σέζαρ (22’) και Σίσιτς (72’).
ΟΦΗ: Τζόρβας, Μπαρκαουάν, Σταυρακάκης (68’ Ρουμπάκης), Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος (81’ Μονιάκης), Νουαφόρ, Ισά, Γκάντζεφ, Ν. Κουνενάκης, Γκέρμπερ (65’ Πόποβιτς)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (55’ Στολτίδης), Πάντος, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Χούλιο Σέζαρ, Τοροσίδης, Γκαλέτι (68’ Σίσιτς), Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα, Νούνιες (63’ Κοβάσεβιτς)

3 σχόλια:

τουκιθεμπλομ είπε...

Με τέτοιες εμφανίσεις αυξάνεται η μεταπωλητική αξία του Νούνιες, αν και βλέπω ότι εδραιώνεται στην εντεκάδα και στο τέλος θα αγκυροβολήσει εδώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ: Εδώ θα μείνει.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Πάνε και οι ...Οφιδες!