7.1.08

ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ... ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ


Αναδημοσιεύω από το www.contra.gr το άρθρο του κ. Διονύση Βερβελέ, με το πνεύμα του οποίου συμφωνώ.

Τέλος του πρώτου γύρου και ο Ολυμπιακός πρωταθλητής χειμώνα... Οι «ερυθρόλευκοι» στην 15η αγωνιστική κατάφεραν να πιάσουν και πάλι κορυφή και πλέον, αυτό που προκύπτει είναι ότι η τύχη τους εξαρτάται αποκλειστικά στα πόδια των ποδοσφαιριστών και στις εμπνεύσεις του Τάκη Λεμονή. Για τον Ολυμπιακό αναμφισβήτητα ως τώρα, τα κέρδη είναι πολλά και αυτό θα το εξηγήσουμε παρακάτω…
Πρώτο από όλα... Καταφέρνει να κρατάει τρία καρπούζια στην ίδια... μασχάλη, έστω κι αν βέβαια υπήρξαν στιγμές που τα... χρειάστηκε. Η πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερή του επιτυχία, στο κύπελλο έστω και δύσκολα κόντρα στο Διαγόρα συνεχίζει και μπορεί να αφήσει εκτός μάχης τώρα τον αιώνιο αντίπαλό του και τέλος, στο πρωτάθλημα είναι ο οδηγός.
Αν βάλει κανείς κάτω, τα πόσα πολλά προβλήματα αντιμετώπισε φέτος ο προπονητής του Ολυμπιακού με τη σύνθεση του ρόστερ, εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι γίνεται. Αν το καλοκαίρι, έλεγε κάποιος, πως ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο μήνα θα είναι στην πρώτη θέση και μέσα και στους άλλους δύο στόχους και ότι θα παίζουν ο Μενδρινός με τον Κατσικογιάννη, θα κάνει ντεμπούτο ο Παπαδόπουλος και αριστερό μπακ ο Πάντος, όταν έχεις Μπράβο και Ντομί, μάλλον θα μπορούσε να περάσει μία βόλτα από το Δαφνί…
Τον Κοβάσεβιτς που τον βάζετε; Τελειωμένος, παλτό, γέρος, ένα... τσουβάλι ατάκες είχαμε για τον παίκτη που σε πολλές στιγμές, αποδεικνύει πως στο ελληνικό πρωτάθλημα, χωράει οποιοσδήποτε 34χρονος αρκεί να έχει όρεξη. Βλέπετε, οι ειδικοί πολλές φορές, όταν τους προτείνουν έναν ποδοσφαιριστή, λένε χαρακτηριστικά: «Έλα τώρα, που να πάει, έτοιμος για... σύνταξη είναι».
Ένα ακόμη κέρδος για τον Ολυμπιακό, είναι ότι σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς αναγνώρισαν πως το καλοκαίρι το ρόστερ δεν ήταν αρκετό. Πολύ σωστά έτσι, προχωρούν σε μεταγραφές ενίσχυσης. Το βλέπουν ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί προχωράει... οριακά και αυτό είναι σημαντικό. Άλλες χρονιές, τον Ιανουάριο ο Ολυμπιακός ετοίμαζε τη φιέστα, αλλά τώρα που όλα είναι ανοιχτά, εκτιμούν πως η ομάδα πρέπει να δυναμώσει κι άλλο για να κρατήσει τα πρωτεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στο λιμάνι έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι με την πορεία της ομάδας, αλλά κανείς δεν θα πρέπει να παραβλέψει πως τα μηνύματα έχουν έρθει. Έφτασε η 15η αγωνιστική, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να νικήσει μακριά από την Αθήνα. Κι αυτή η νίκη μόνο εύκολα δεν ήρθε. Ορισμένοι, λένε πως αφού μετά από όλα αυτά η ομάδα είναι πρώτη, τι να πουν και οι άλλοι... Δεν είναι έτσι, όμως και την πραγματικότητα πρέπει να την δουν οι «ερυθρόλευκοι». Για να έρθει το πρωτάθλημα χρειάζεται πολύς δρόμος ακόμη κα όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες... Κι όταν έχεις να πας στην Τούμπα, στην Κρήτη με τον ΟΦΗ να «καίγεται», στην Ξάνθη και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, τίποτα δεν είναι εύκολο…

5 σχόλια:

τουκιθεμπλομ είπε...

Δυστυχώς όμως έχουμε πιο δύσκολο πρόγραμμα: περισσότερους αγώνες εκτός έδρας παρά εντός έδρας.
Έπρεπε ήδη να είχαμε κτίσει διαφορά ασφαλείας, εξάλλου αν δει κάποιος την άμυνα της ΑΕΚ θα δει ότι το μικρό παθητικό της δεν είναι τυχαίο. Για τους ακατονόμαστους εύχομαι να κερδίσουν πρωτάθλημα στην επέτειο των 200 χρόνων γιατί για τα 100 τους χρόνια ο τίτλος είναι καπαρωμένος.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ: Γιατί στα 200ά τους γενέθλια δεν θα είναι καπαρωμένος ο τίτλος;

Ανώνυμος είπε...

Και τότε καπαρωμένος θα είναι. Το ερώτημα είναι άλλο: Είναι πράγματι αυτή η εκατοστή επέτειος των γενεθλίων του Βαζελαϊκού; Το 1908 ο Γιώργος Καλαφάτης δημιούργησε τον ΠΟΑ (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών). Μετά δημιούργησε τον ΠΠΟ (Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος). Ο ΠΟΑ φορούσε κόκκινα-μπλε χρώματα και το 1912 διαλύθηκε. Ο ΠΠΟ και μετέπειτα ΠΠΑΟ (Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός και Αθλητικός Όμιλος) δεν είχε καμία σχέση με τον ΠΟΑ. Ο Απόστολος Νικολαϊδης και ο Μιχάλης Παπάζογλου καθιέρωσαν τα τωρινά χρώματα και έμβλημα στις 10-8-1922. Αυτά καθώς και η σημερινή ονομασία αναγνωρίστηκαν από την πολιτεία στις 15-5-1925.
Τι γιορτάζουν, λοιπόν, οι πελάτες; Αλλά αυτοί δεν ξέρουν ούτε την ιστορία τους. Ή αν την ξέρουν γιατί έχουν τόσο κόμπλεξ με την ημερομηνία ιδρύσεώς τους; Ή μήπως πρέπει κι εμείς να γιορτάζουμε τις ημερομηνίες ίδρυσης του Πειραϊκού Συνδέσμου (1894) και της Πειραϊκής Ένωσης (1909) μιας και οι δύο αυτοί σύλλογοι είναι πρόγονοι του Ολυμπιακού; Τελικά τα βαζελάκια είναι βουτηγμένα στο κόμπλεξ. Γιορτάστε, κορόιδα. Πάτε να αγοράσετε και επετειακές μπλούζες (χάλια), τρομάρα σας!!!

τουκιθεμπλομ είπε...

@Γιώργος: ε, μπορεί στα 200ά γενέθλια να υπάρχει κάποιο "δούρο", όπως το 2004!
@Βαγγέλης: ας είναι το 1908 επίσημο έτος δημιουργίας του ακατονόμαστου, γιατί αυτό σημαίνει ότι σε 100 χρόνια έχουν δει 19 πρωταθλήματα, ενώ ο Ολυμπιακός 35 σε μόλις 83.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Βαγγέλης: Εχουν δικαίωμα να πιστεύουν όποια χρονολογία θέλουν για έτος ιδρύσεώς των. Συμφωνώ με τονν ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΟΜ.

@ ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ: Όπως είδες, συμφωνώ.