25.11.07

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ"


Θα με πείτε, σύγγαυροι, "κολλημένο" ή "εμπαθή" και ενδεχομένως θα σκεφθείτε ότι έχω "μένος" ή / και "προσωπικά" με το είδος των δημοσιογράφων που εμείς οι Γαύροι -με διάθεση σχετλιαστική- αποκαλούμε "αντικειμενικούς". Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Ασχολούμαι μαζί τους, μόνο και μόνο επειδή αυτοί το παίζουν "φιλολυμπιακοί" ή "ολυμπιακάρες" και γράφουν για τον ολυμπιακό στις εφημερίδες τους όχι αναλόγως του τί είναι πραγματικά ο Ολυμπιακός, αλλά αναλόγως του τί τραβάει το αντιολυμπιακό συνάφι. Κια όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και γιατί επηρεάζουν -ενώ δεν θα έπρεπε- μερίδα οπαδών της ομάδας μας.
Σήμερα, αίφνης, ο εκλεκτός κ. Γιώργος Χελάκης (που κάποτε ξελαρυγγιαζόταν, όταν περιέγραφε τα γκολ του Ζιοβάννι και του Καστίγιο, και με τρόπο μάλλον απάδοντα στο αθλητικό εκείνο ήθος, που ίδιος τώρα διακηρύσσει ότι υπηρετεί*) γράφει στη Sportday ότι δεν έχουν προβλεφθεί πουθενά στον κόσμο βιτρίνες για ευρωπαϊκές πορείες, αλλά ότι μετράνε μόνο οι τίτλοι. Τί μας λέει ο κ. Χελάκης σήμερα;: Αυτό που έχουμε κουραστεί τα τελευταία 11 χρόνια να λέμε εμείς οι Γαύροι αντιμετωπίζοντας τη "χλεύη" των δευτερότριτων. Και γιατί το λέει σήμερα;: Διότι πιστεύει ότο τον φετεινό τίτλο του πρωταθλήματος θα τον πάρει ο ΠΑΟ! (Τον Απρίλιο θα ξέρουμε, βέβαια.)
Στην ίδια εφημερίδα ο γνωστός αναλυτής κ. Μπάμπης Χριστόγλου, ζηλώσας για πολλοστή φορά δόξαν Κακαουνάκη ή Καμπουράκη απαξιώνει με ύφος αρειμανίου καισαρόπαπα τον Ολυμπιακό και τάχα θλίβεται από τώρα για το οδυνηρό αποτέλεσμα της ερχόμενης Τετάρτης. Αυτός προφανώς το γνωρίζει ήδη. Στο επίσημο περιοδικό του Ολυμπιακού, όμως, γράφει άλλα!
Αυτοί καλά κάνουν, σύγγαυροι. Είναι γνωστοί πια - τους έχουμε πάρει είδηση. Είναι μαιτρ της κωλοτούμπας. Εμείς τί κάνουμε; Αυτή είναι η δική μου απορία.
Και για να μη μείνετε με γεύση κυριακάτικης γκρίνιας, σας ποστάρω μία ωραία κυρία, κόκκινη καθ' όλα, που πάντοτε μας φέρνει τύχη: την Αλμουδένα Φερνάντεθ.

* Παράδειγμα: Είχε πάρει τη μπάλλα ο Ζιοβάννι και κατέβαινε ακάθεκτος προς το τέρμα της Γαλατά Σεράι και του Μοντραγκόν. Χελάκης περιγράφων: "Τώρα θα τον ξεφτιλίσει... τώρα θα τον ξεφτιλίσει... τώρα θα τον ξεφτιλίσει... Γκολ! Γκόλ! Γκολ! Τον ξεφτίλισε! Τον ξεφτίλισε! Τον ξεφτίλισε!..."

20 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλησπερα.
Διαβαζω μονο το ΦΩΣ εδω και χρονια. Δεν λεω πως ειναι "αγιο", αλλά δεν μας δουλευει κιολας τοσο χοντρα.

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω με τα τέσσερα!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Συμπληρώνω την περιγραφή του γκολ κατά της Γαλατά "Τον ξεφτίλισε! τον έστειλε γιά σπίρτα" Αλλά, γιά τον Μπάμπη Χριστόγλου, διαφωνώ Οταν από μηνες μιλάει γιά στοππερ, γιά πολλά, που κι εμείς λέμε, το "κωλοτούμπας" είναι κάπως άδικο Οι απόψεις είναι σταθερες, λογικές-κατ'εμέ- και οχι αντιολυμπιακές

Ανώνυμος είπε...

H ομάδα χρειάζεται έξι μεταγραφές. Οπωσδήποτε έναν τερματοφύλακα, δύο ακραίους μπακ, έναν ακραίο χαφ ( right and left) και, οπωσδήποτε, ένα στόπερ. Όχι στον αλήτη τον Κυργιάκο !

kos7 είπε...

''ΦΩΣ''και μόνο ''ΦΩΣ''.όπως έιχα γράψει και στο blog μου παλιοτερα,το πεκινο είναι κοντά και οι κωλοτούμπες τους παίρνουν σίγουρο 10, ακόμα και από τουρκους κριτές.......

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ OΛΟΙ: Εγώ διαβάζω και το ΦΩΣ και τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ. Έχουν και οι δύο τα καλά και τα ανάποδά τους. και φυσικά κρατώ πάντα μικρό καλάθι. Αλλά δεν δίνω ούτε γραμμάριο εμπιστοσύνης στις λεγόμενες "αντικειμενικές" εφημερίδες. Πιό πολύ για αντιολυμπιακές φυλλάδες μου φαίνονται, που κάθε άνοιξη κοκκινίζουν (όχι από ντροπή, αλλά μήπως τσιμπήσουν κανα ερυθρόλευκο αναγνώστη / πελάτη).

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε καθηγητά, είμαι οπαδός του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ απο την εποχή του αείμνηστου Νίκου Γουλανδρή. Σας παρακολουθώ εδώ και κάμποσο καιρό και διαπιστώνω ότι σχεδόν σε όλα τα περί ΘΡΥΛΟΥ συμφωνούμε, ενώ συγχρόνως με έχει εντυπωσιάσει η εν γένει βιοθεωρία σας. Θεωρώ ότι θα μπορούσατε να γίνετε ο ιδανικός πρόεδρος της παραπαίουσας πλέον ομάδας μας, όταν έρθει η στιγμή οι αχρείοι κομπραδόροι που μας διοικούν σήμερα να εγκαταλείψουν σαν έντρομοι ποντικοί το μισοβουλιαγμένο ερυθρόλευκο σκάφος. Νομίζω πως πρέπει να εργαστείτε σ' αυτήν την προοπτική και να είστε βέβαιος ότι θα έχετε την ολόψυχη στήριξη όλων των υγειώς σκεπτομένων φίλων και οπαδών της ομάδας μας. Επιτρέψτε μου να σας ασπαστώ "θρυλικώς" και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στον κοινό μας αγώνα.
Τ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Όπως καταλάβατε το ψευδώνυμο μου το διάλεξα προς τιμήν των μεγαλύτερων ξένων παικταράδων που πάτησαν ποτε σε χόρτο ελληνικού γηπέδου.

Ανώνυμος είπε...

Απο κωλοτουμπα.. αλλο τιποτα.. αλλα το χειροτερο ειναι να βλεπεις απλους γαυρους να ακολουθουν πιστα τους δημοσιογραφους και κατα συνεπεια να γινονται και οι ιδιοι κωλοτουμπες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την τοποθέτηση του Τριαντάφυλλου Αργυρούδη. Οι ομάδες πρέπει να διοικούνται από τους αποδεδειγμένα αγνούς φιλάθλους. Και όταν μάλιστα είναι οικονομικά αυτάρκεις,(οι ομάδες)δεν χρειάζονται τους επιχειρηματίες που νιάζονται πιο πολύ για την προβολή τους παρά για την ομάδα. Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι να γίνετε πρόεδρος, αλλά αν πιέσουμε μέσα από όλα τα κόκκινα μπλογκς, ίσως τους κάνουμε να το σκεφτούν καλύτερα. Θα μας βρείτε συμπαραστάτες όλους

Stratos είπε...

Συμφωνώ με το Γιώργο για τις δυο εφημερίδες μας ότι και οι δύο έχουν τα καλά και τα κακά τους.

Από ‘κει και πέρα συμφωνώ απόλυτα σε και σε ότι γράφει για τις «κολωτούμπες».
Το κακό βέβαια είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί επηρεάζουν πάρα πολύ κόσμο που τους θεωρεί Ολυμπιακάρες και σωτήρες που θέλουν πάντα το «καλό» της ομάδας.
Αυτό το βλέπουμε από τα φύλλα που πουλάνε καθημερινά και τις ακροαματικότητες που έχουν στο ραδιόφωνο αφού εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο το χαϊλίκι που πουλάνε κατά κύριο λόγο στο σταθμό και την ανάγκη αρκετού κόσμου να ταυτιστεί μαζί τους και να υιοθετήσει προκατασκευασμένες απόψεις από τα «ινδάλματα» του.

Εδώ θα ήθελα να πω στο Θοδωρή, ότι αυτό που λέει ο Μπάμπης για το στόπερ το λέει και το βλέπει όλος ο κόσμος. Δεν ανακάλυψε την Αμερική απλά έχει βρει ένα πολύ καλό πάτημα, αφού συμφωνούμε όλοι, για να χτυπάει τη διοίκηση και να πουλάει την Ολυμπιακοφροσύνη του ενώ παράλληλα ρίχνει τη χολή του και στάχτη στα μάτια των αφελών.
Μόνο να τον άκουγες μετά το πολυπόθητο διπλό στη Βρέμη θα καταλάβαινες. Είναι αυτό που λένε «η πουτάνα θέλει να κρυφτεί κι χαρά δεν την αφήνει».
Οι άνθρωποι είναι τρομερά εμπαθής, πούλησαν «Ολυμπιακό» στις αρχές για να μπουν οι βάσεις τις κονόμας και τώρα το παίζουν παντογνώστες, προκαλώντας ύπουλα κακό στην ομάδα.

Ευελπιστώ να τους πάρουν χαμπάρι κι άλλοι.

ANONYMOUS είπε...

Καλημέρα σας. Επιτέλους, γύρισα ορεξάτος

Ανώνυμος είπε...

[b]Δεν ανακάλυψε την Αμερική απλά έχει βρει ένα πολύ καλό πάτημα, αφού συμφωνούμε όλοι, για να χτυπάει τη διοίκηση και να πουλάει την Ολυμπιακοφροσύνη του ενώ παράλληλα ρίχνει τη χολή του και στάχτη στα μάτια των αφελών.[/b]

Τα ειπες ολα σε λιγες σειρες ρε Στρατο..

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ τριαντάφυλλος αργυρούδης: Σύγγαυρε, Υβρομαίν, μήπως τα παραλές; Το "κομπραδόροι" πού το θυμήθηκες; Με συγκίνησες, γιατί μού θύμησες τα νιάτα μου. Νά 'σαι καλά.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ redfan: Συμφωνώ απολύτως και θλίβομαι.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: Δεν κόβουμε το δούλεμα λέω εγώ; Δεν τσιμπάω, άλλωστε!. Χαίρε!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ στράτος: συμφωνώ. Γειά χαρά, σύγγαυρε!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

@ stratos Γενικά, δεν θα διαφωνήσω πολύ, αλλά και συ δεν έλεγες "δεν πάμε καλά"; Και ο Γιώργος και γω Φυσικά, έχουμε άλλο δικαίωμα να τα λέμε εμείς που πονάμε και πληρώνουμε -οικονομικά και την ψυχικά- γιά την ομάδα και όχι αυτοί που πληρωνονται γιά να γράφουν Πολύ σωστά τονισε ο ..επόμενος προεδρος(!!) -αλήθεια πώς θα προσφωνείται-ελ πρεζιντέντε Χορχε ή απλά Ελ Χέφε;) οτι τον Μάη ..κοκκινιζουν γιά τις πωλήσεις Μωρέ, ας το πάρουμε κι ας κοκκινισει και το Ντέρμπυ! Κρίση έχουμε (ροστερ δεν έχουμε!) και κρινουμε

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρος, γιατί όχι;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ θεόδωρος α. πέππας: χαίρε, Θήο, και μη δίνεις "τροφή" σε "περίεργους"!

@ γιαραμπής: Θα κάνω εσένα αντιπρόεδρο! Subcomandante!