12.11.07

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΡΟΥΣΙ 92 - 73


Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να σπαταλήσει περιττή ενέργεια στο «ψυχρό» και άδειο ΣΕΦ, αφού το Μαρούσι από νωρίς παραδόθηκε στις ορέξεις των αντιπάλων του και ηττήθηκε με 92-73. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα από τον Παναθηναϊκό και επέστρεψαν στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η πρόβα τζενεράλε πριν το ντέρμπι της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Οι απουσίες των Τσακαλίδη, Ματσιγιάουσκας, Μαυροκεφαλίδη, και αυτή του Γουντς (παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα), δεν πτόησαν τον Ολυμπιακό που έτσι κι αλλιώς έχει γεμάτο οπλοστάσιο. Πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Πρίντεζης, Γκριρ, Βασιλόπουλος, Βασιλειάδης και Τζάκσον), και, με μοναδική εξαίρεση τον Παπαμακάριο, όσοι έπαιξαν στο άδειο ΣΕΦ (έσβησε με 2/2 την ποινή του από πέρυσι) σκόραραν!
Ο Πίνι Γκέρσον είχε την ευκαιρία να κάνει πολλές αλλαγές και ξεκίνησε με τους Τεόντοσιτς, Βασιλειάδη. Ο τελευταίος ήταν «ζεστός» και παρέα με τον Γκριρ έχτισαν μια διαφορά 9 πόντων με το «καλημέρα (11-2) και στο 8΄ οι γηπεδούχοι είχαν ξεφύγει με 20-11. Σε εκείνο το σημείο, ο Γλυνιαδάκης με 7 πόντους έκλεισε την ψαλίδα (22-16) στο τέλος του δεκαλέπτου.
Στη δεύτερη περίοδο τη σκυτάλη πήρε ο Βασιλόπουλος και μαζί με τους Τεόντοσιτς, Μπλάκνεϊ οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο +13 (35-22 στο 16’). Το Μαρούσι ήξερε πώς να παλεύει και μείωσε και πάλι σε 35-28 με τον Χαραλαμπίδη για πρώτο σκόρερ. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν όρεξη για αστεία και σοβαρεύτηκαν αμέσως. Με σερί 8-0 ξέφυγαν με 43-28 στο 18’ αλλά και πάλι επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν στο σκορ 43-35, προτού κλείσει το ημίχρονο με το 45-35 το οποίο έγραψε ο Πρίντεζης.
Η επανάληψη καθυστέρησε λόγω του σβησίματος του ενός χρονομέτρου των 24 δευτερολέπτων. Όταν ο αγώνας ξεκίνησε, ο Γκριρ και ο Τζάκσον ανέλαβαν δράση στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 58-40 και 62-44 και διατηρούσε διαφορά ασφαλείας από το Μαρούσι. Ο Καυκής πάτησε παρκέ και πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο πρωτάθλημα. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με το 70-56 και οι «ερυθρόλευκοι» βάδιζαν ολοταχώς προς τη νίκη.
Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός κρατούσε σταθερά το προβάδισμα και τη διψήφια διαφορά (75-60), με αποτέλεσμα ο Γκέρσον να κάνει διάφορες δοκιμές. Το 85-66 του 37΄ έδειχνε ότι οι γηπεδούχοι θα άγγιζαν την κατοστάρα, αλλά το ματς έληξε υπέρ του Ολυμπιακού με 92-73.
Δεκάλεπτα: 22-16, 45-35, 70-56, 92-73
Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 3, Παπαμακάριος 2, Καυκής 3, Μπουρούσης 2, Τεόντοσιτς 6(2), Γκριρ 18(1), Βασιλόπουλος 16(4), Βασιλειάδης 10(20, Τζάκσον 16(1), Πρίντεζης 16.
Μαρούσι: Νοέας 5, Χαραλαμπίδης 12(2), Μπουντούρης, Τζάζβιν 4, Μπράιαντ 17(2), Στεφανίδης 4(1), Κογιαντίνοβιτς, Παραγιός, Γλυνιαδάκης 14, Καϊμακόγλου 3(1).

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκι το λουκάνικο Τριπόλεως που λες και εσύ δεν το έκανες ανάρτηση! Οπαδούς του Σαριέγκι και του Ενακαρίρε μας έλεγες, τώρα ασχολείσαι μόνο με το μπάσκετ?

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@ανώνυμος
Στραβωμάρα έχεις ωρέ!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: Φιλαράκι, σου απάντησε ήδη ο ΑΧΙ. Αλήθεια, παραδέχεσαι πια ότι είσαι βάζελος; Όνομα και επώνυμο σαν κι εμένα δεν έχεις εσύ; Δεν σε βαφτίσανε; Αγνώστου πατρός είσαι; Τόσο πολύ σε ζάλισε η κορυφή (μετά από δυόμιση χρόνια) που δεν είδες την ανάρτηση; . Και στην ήττα μας στο μπάσκετ κρέμασα κείμενο χωρίς "δικαιολογίες'. Εμείς, ανώνυμε και τζάμπα μάγκα, είμαστεω γαύροι, δεν φοβόμαστε και δεν κρυβόμαστε. Άλλοι είναι οι λαγοί. Επειδή, όμως, είσαι "φιλαράκι" και τακτικός στο ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ, θα δω τί θα κάνω για την περίπτωσή σου.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΑΧΙ. Ευχαριστώ, σύγγαυρε.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς! Αν και...

Ανώνυμος είπε...

...δεν πάμε καλά!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ βαγγέλης Παπ.: Ωραία - έχεις δίκιο, δεν πάμε καλά. Τί να κάνουμε, λέγε! (Αν ξέρεις, γιατί εγώ δεν ξέρω...) Χαίρε!

Ανώνυμος είπε...

χρειάζεται υπηρεσία newsletter το blog σου για να μπορώ να ενημερώνομαι καλήτερα και να μην κάνω παρόμοια λάθη!

Ανώνυμος είπε...

Ας αναλύσω και τον μπασκετικό Ολυμπιακό. PLAY MAKER: ΛΙΝ ΓΚΡΙΡ- Πολύ καλος για μικρομεσαια ομαδα,ιδικοτητα το σκοράρισμα μπορει να βάλει 30αρες αλλα θελει μια μπαλα μονος του, στην αμυνα δεν μπορει να μαρκαρει αποτελεσματικα και ο αντιπαλος του κανει party, ευτυχως που υπαρχει η καλη front-line της ομάδας κι ο πρωσοπικός του αντίπαλος δεν μπορει να δυεισδιει ευκολα αλλιως αστα βράστα.
ΠΟΝΤΡΙΚ ΜΠΛΑΚΝΕΙ:ιδανικός και αυτος για μικρομεσαία ομάδα, λιγο περισσοτερο ομαδικος απο τον ΓΚΡΙΡ, σε καμοια περιπτωση κατάληλος για μεγάλη ομάδα, εφεση στο κλέψιμο αρκετά καλός στην οργάνωση. ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΜΕ 2 ΠΛΕΙ ΜΕΙΚΕΡ ΣΤΟ 1.85 Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ.

ΘΕΣΗ ΣΟΥΤΙΝΚ ΓΚΑΡΝΤ : ΑΡΒΙΝΤΑΣ ΜΑΤΣΙΓΙΑΟΥΣΚΑΣ ιδανικός παίκτης για σουτ 3 πόντων ,ίσως ο καλύτερος σουτερ της ευρώπης, δυστυχως για τον Ολυμπιακό ο παίχτης αυτος πρέπει να αναδυκνείεται μέσα από το σύστημα που του παρέχει πολλα σκριν και σουτ απο μακριά.Ο μάτσε δεν είναι σολίστας να κατεβάζει μπάλα και να δημιουργει μόνος τις προυποθέσεις, είναι παίχτης του ευρωπαικού μπασκετ που θέλει να ακροβολίζεται και να σουτάρει γι αυτο και δεν επιασε στο nba.ΑΡΑ δεν μπορει να εκμεταλευτει από το σύστημα του ΓΚΕΡΣΟΝ με αρχές αμερικάνικου άναρχου μπάσκετ.
ΘΕΣΗ small forward: WOODS: Καθαρά αμερικάνικη φιλοσοφία μπάσκετ,εκπληκτικός σκόρερ ,καμία ατέλεια επιθετίκα ,αλλα και κλασικος παιχτης ρυθμου ,στη μέρα του 25 πόντοι για πλάκα αλλα όπως όλοι οι αμερικάνοι κάκιστος αμυντικός.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: παιχτης για μεγάλη ομάδα, εξαιρετικός αμυντικός πολύ εκρηκτικός.Επιθετικα παρασειρεται αρκετές φορές κάνει το λάθος αλλα με τέτοια ενέργεια ταιριάζει σε κάθε ομάδα.

ΓΕΝΙΚΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΤΟΜΟΜΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΤΟΥ.ΠΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ 1. ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΛΕΙ ΜΕΙΚΕΡ ΥΨΗΛΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΣΑΞΙΟΣ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΤΣΣΚ.

Stratos είπε...

Ο ΠΑΟ φίλε δεν πάσχει στους ψηλούς ;

Ο Γιασκεβίτσιους γιατί δεν έπιασε στο NBA ;

Ανώνυμος είπε...

Φέρτε πίσω τον Φέλιξ Μπόρχα!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος που θέλει newsletter: Δ.Μ.Χ.Ρ.ΝΤ. Αν δεν "βγάζεις" το αρκτικόλεξο απευθύνσου στον Χάρρυ Κλυνν.

@ ανώνυμος με το μπάσκετ: Στο τέλος της χρονιάς θα φανεί αν έχεις δίκιο.

@ ανώνυμος με Μπόρχα: Εμείς -εν τάξει- να φέρουμε πίσω τον Μπόρχα. Εσείς τί θα κάνετε με τη ΜΠΟΧΑ σας;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως γίνεται ν' ακούσουμε απ' το Αλωνάκι το άσμα του Χατζή
"Όταν κοιτάς από ψηλάααα...";
Ευχ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ζήτησα επιστροφή Φέλιξ Μπόρχα για να ξεπεράσουμε προβλήματα με ακούρευτο χορτάρι!

Ανώνυμος είπε...

Άντε ντε, ακόμα;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος με Μπόρχα: Βρώμα - μπόχα του ΠΑΟ η ιστορία...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε οικοδεσπότα! μην εισενέγκεις ημας εις πειρασμόν, διότι ψάχνω στο Διαδίκτυο γιά Παττακό ωστε ναχω κάτι γιά μεθαύριο, και πού πέφτω; @ φιλτατε βαγγελη παπ -ναι, δεν πάμε καλά- αλλά θα πάμε καλύτερα (ε, δεν το βλέπω να γίνεται και χειρότερα)