21.10.07

ΤΕΣΣΑΡΑ



Αντιγράφουμε από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4 - 1

Αν θα βάλει ο Ολυμπιακός φωτιά στο «Μπερναμπέου», όπως τον καλούσαν οι οπαδοί του μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο το Σάββατο, είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε την ερχόμενη Τετάρτη. Το σίγουρο είναι ότι θα βάλει πολλές φορές ακόμα «φωτιά», είτε στο «Καραϊσκάκη» είτε στα υπόλοιπα γήπεδα του ελληνικού πρωταθλήματος, διότι απλούστατα αυτός ο Ολυμπιακός είναι... φωτιά και λάβρα. Ο Πανιώνιος το διαπίστωσε δεχόμενος τέσσερα γκολ (4-1), σ’ ένα παιχνίδι που θα μπορούσε εύκολα να δεχθεί άλλα τόσα...
Η βροχή που είχε προηγηθεί δεν προϊδέαζε ότι θα βρέξει και... γκολ στο Φάληρο, αλλά ο αγωνιστικός χώρος ήταν χαλί και ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που παίζει σαν Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η φετινή ομάδα, άλλωστε, είναι πιο «γεμάτη» από κάθε άλλη φορά και ειδικά μέσα στην έδρα της είναι πολύ δύσκολο να «κτυπηθεί». Ο Πανιώνιος προσπάθησε χθες, δεν κλείστηκε και κοίταξε να παίξει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά ακόμα κι όταν ισοφάρισε ήταν πεντακάθαρο πως δεν επρόκειτο να αντέξει. Με άλλον αντίπαλο ίσως να τα κατάφερνε, αλλά απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό όχι.
Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ευδιάκριτο, ακόμα κι από ποδοσφαιρικά αδαείς, ότι βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και έχουν βρει ένα ρυθμό που τους βοηθάει όχι μόνο να παίρνουν τα παιχνίδια, αλλά να παίζουν και όμορφο ποδόσφαιρο. Η σεζόν, βέβαια, έχει πολύ δρόμο ακόμα και ο Ολυμπιακός να μην ξεχνάμε ότι προς το παρόν... κυνηγάει, αλλά οι οπαδοί του έχουν κάθε δικαίωμα να αισιοδοξούν. Το μέλλον αυτής της ομάδας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, όπου τα πράγματα βέβαια είναι πολύ πιο δύσκολα, προδιαγράφεται λαμπρό...
Ο Τάκης Λεμονής, όπως αναμενόταν, αποφάσισε να ξεκουράσει τον Βασίλη Τοροσίδη που είχε παίξει δύο γεμάτα παιχνίδια με την εθνική ομάδα και σίγουρα έπρεπε να πάρει κάποιες ανάσες εν όψει του αγώνα με τη Ρεάλ. Στο δεξί άκρο της άμυνας, λοιπόν, έπαιξε ο Πατσατζόγλου, με τον Ραούλ Μπράβο αριστερά και τους Σέζαρ-Άντζα κεντρικό δίδυμο μπροστά από τον Νικοπολίδη. Στη μεσαία γραμμή ο Λεντέσμα με τον Στολτίδη ήταν οι δύο κόφτες, με τον Τζόρτζεβιτς στην αριστερή πτέρυγα και τον Γκαλέτι στη δεξιά, ενώ στην επίθεση ήταν ο Κοβάσεβιτς με τον Λούα Λούα.
Απέναντι στο καθαρό 4-4-2 του Ολυμπιακού, ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε την ομάδα του μ’ ένα 4-4-1-1. Μπροστά από τον Κρέσιτς ήταν ο Πλετς με τον Μπερτέ στο κέντρο της άμυνας, με τον Σπυρόπουλο αριστερά και τον Μανιάτη δεξιά, στη μεσαία γραμμή Μάκος και Κουμορτζί έπαιζαν κόφτες, με τον Γουνδουλάκη δεξιά και τον Φερνάντεζ αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζιμπούρ και ακριβώς από πίσω του έπαιζε ο Κόντης.
Ο Γερμανός τεχνικός του Πανιωνίου πίστευε ότι η ομάδα του μπορεί να αιφνιδιάσει τους πρωταθλητές μέσα στο «Καραϊσκάκη», αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πρέσαραν ψηλά και έτρεχαν ασταμάτητα και οι Νεοσμυρνιώτες δύσκολα μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη μπαλιά. Κι όταν το παιχνίδι έχει αυτήν την εικόνα από το πρώτο σφύριγμα, το γκολ είναι αδύνατον να μην έρθει. Μόλις στο 6’, λοιπόν, ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να βγάλει την μπάλα από την περιοχή του, καθώς το «ερυθρόλευκο» πρέσινγκ ήταν εκπληκτικό, ο Λούα Λούα έκλεψε την μπάλα από τον Πλετς και δευτερόλεπτα αργότερα έκανε την εντυπωσιακή του... κωλοτούμπα.
Ο Πανιώνιος με το γρήγορο 1-0 στην πλάτη προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά, πέρα απ’ ένα σουτ του Κουμορτζί στο 13’, ήταν πασιφανές ότι όχι μόνο δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για τα καρέ του Νικοπολίδη, αλλά ούτε καν να σταματήσει κάπως τον δαιμονισμένο ρυθμό του Ολυμπιακού. Το άσχημο, όμως, για τους «ερυθρολεύκους» ήταν ότι παρά τη σαρωτική υπεροχή που είχαν και τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν κατάφεραν να φτάσουν σ’ ένα ακόμα γκολ. Ο Πανιώνιος, άλλωστε, είχε έναν εξαιρετικό Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, ενώ και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τελειώσει πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο απλά κάποιες επιθέσεις του, που τελικά πέρασαν ανεκμετάλλευτες, επειδή έψαχνε το ξεχωριστό και το κάτι παραπάνω...
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς αντίθετα από το πρώτο, με τον Πανιώνιο, δηλαδή, να μπαίνει πιο ψυχωμένα στο γήπεδο και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Μια ισοφάριση που την άγγιξε στο 50’ με το σουτ του Κόντη και έδιωξε δύσκολα ο Νικοπολίδης. Την πέτυχε στο 53’ σε μια φάση όπου ο Νικοπολίδης έσωσε και πάλι την εστία του στην κεφαλιά του Πλετς, αλλά στην εξέλιξη ο Άντζας έκανε πέναλτι πιάνοντας την μπάλα με το χέρι. Ο Τζιμπούρ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και το 1-1 ήταν γεγονός.
Εκεί, όμως, που θα περίμενε κανείς ότι η ισοφάριση θα... χαλάσει τον Ολυμπιακό και θα φτιάξει τον Πανιώνιο, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στο 1-1 μ’ ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα και έφτασαν με χαρακτηριστική ευκολία στη νίκη. Γιατί συνέβη αυτό; Διότι, απλούστατ, ο Ολυμπιακός έχει παίκτες πολύ μεγάλης ποιότητας, όπως ο Κοβάσεβιτς, ο Γκαλέτι, ο Λούα Λούα, ο Τζόρτζεβιτς και τόσοι άλλοι, οι οποίοι ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν όταν έρχονται τα δύσκολα. Στο 64’, λοιπόν, ο Κοβάσεβιτς μετά από μια περιπετειώδη φάση έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, στο 73’ ο Στολτίδης με μια υπέροχη κεφαλιά ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι και στο 81’ ο Γκαλέτι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Μπερτέ, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Μέσα σ’ ένα 20λεπτο, δηλαδή, ο Ολυμπιακός καθάρισε σαν... αβγό την ομάδα του Έβαλντ Λίνεν, που για μια ακόμα χρονιά έφυγε φορτωμένη με αρκετά γκολ από το «Καραϊσκάκη».
Ο διαιτητής Γερμανάκος κακός δεν ήταν, παρά το γεγονός ότι τα άκουσε αρκετές φορές από την εξέδρα. Και τα δύο πέναλτι που έδωσε ήταν σωστά, σωστή και η αποβολή του Μανιάτη με δεύτερη κίτρινη στο 78’, ενώ στη φάση του Μπερτέ με τον Κοβάσεβιτς θεώρησε ότι το μαρκάρισμα του αμυντικού του Πανιωνίου ήταν στα όρια του επιτρεπτού και μάλλον δεν είχε άδικο...

Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθήνας)
Κίτρινες: Αντζας - Σπυρόπουλος, Μανιάτης, Μάκος
Κόκκινη: Μανιάτης (78΄, 2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ζούλιο Σέζαρ, Άντζας, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα, Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς (75΄ Τοροσίδης), Λούα Λούα (85΄ Ζεβλάκοφ), Koβάτσεβιτς (78΄ Μήτρογλου).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Kρέσιτς, Πλετς, Μπερτέ, Μανιάτης, Σπυρόπουλος, Κουμορτζί, Μάκος (84΄ Μαϊστόροβιτς), Φερνάντες, Γουνδουλάκης, Κόντι, Τζιμπούρ (84΄ Καπετάνος).

2 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Πάντως από κει που ήμουνα εγώ, και ηταν πολύ κοντά!, το μαρκάρισμα του ..Μπελτέ στον Κοβάτσεβιτς ήταν ο ορισμός του πέναλτυ

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Και εσύ, Θόδωρε, τί ήθελες; Να το δώσει ο κ. Κόραξ; Σαν πολλά δεν ζητάς από τη ζωή σου, αχάριστε;!