11.7.07

ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ "ΜΑΣ" ΤΑ "ΓΡΑΦΕΙ" Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ! ΕΠΕΙΓΕΤΑΙ ΝΑ "ΔΙΩΞΕΙ" ΤΟΝ ΝΕΡΙ...




Γράφει στην εφημερίδα SportDay ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος:


Tα πόδια του δεν χωρούν πια στο πρωτάθλημά μας



Ακόμα μία εμφάνιση σαν τις προηγούμενες αν κάνει απόψε κόντρα στην Αργεντινή ο Καστίγιο, η τιμή του, σαν τον δείκτη του χρηματιστηρίου, θα εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη. Είναι, έτσι και αλλιώς, ολοφάνερο πως τα πόδια του δεν χωρούν πια στο πάπλωμα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Ομως, η απόφαση για τον Ολυμπιακό παραμένει δύσκολη. Μπορεί να αποχωριστεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο που είχε ποτέ; Μπορεί να πει κάποιος άφοβα πως υπάρχει δυνατότητα να αντικαταστήσει τον Νέρι με άλλον, όσα λεφτά κι αν εισπράξει από την παραχώρησή του; Από την άλλη, ποιος στα αλήθεια μπορεί να αρνηθεί πως θα είναι άσχημο και για τον ίδιο τον παίκτη αλλά και για τον σύλλογο μία απόφαση που θα του στερεί την ευκαιρία για μετακίνηση στην Τσέλσι ή στη Βαλένθια; Και επίσης μην ξεχνάμε πως είναι και σημαντικό από θέμα πρεστίζ για τον πρωταθλητή Ελλάδας να παραχωρήσει παίκτη σε ομάδα τέτοιου επιπέδου. Μη λησμονούμε πως οι μοναδικές περιπτώσεις που μία ελληνική ομάδα πούλησε άσο της σε ομάδες της G14 ήταν ο Ολυμπιακός με τον Γεωργάτο στην Ιντερ και ο Παναθηναϊκός με τον Σεϊταρίδη στην Πόρτο, μόνο που στην περίπτωση των «πρασίνων» ήταν εντελώς λάθος η χρονική στιγμή. Η μεταγραφή έκλεισε πριν αρχίσει το Euro 2004 και η τιμή του Γιούρκα εκτοξεύτηκε τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Καστίγιο πάντως είναι μοναδική περίπτωση. Μην ξεχνάμε πως στον Ολυμπιακό ο Μπάγεβιτς αλλά ακόμα περισσότερο ο Σόλιντ δεν τον υπολόγιζαν. Μάλιστα, ο Νορβηγός είχε προτείνει να τον αφήσουν ελεύθερο μετά την επική κόντρα του με τον Τουρέ σε μία προπόνηση! Ο Σωκράτης Κόκκαλης, που πάντα του είχε αδυναμία, επέλεξε την καλύτερη λύση και τον κράτησε. Τώρα θα επωφεληθεί και οικονομικά από την εξέλιξή του αλλά κυρίως αγωνιστικά. Γιατί, κακά τα ψέματα, η μεταγραφή του Καστίγιο με τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ, εκτός από το να απαλλάξει τον Ολυμπιακό από πιθανούς μπελάδες με τη συμπεριφορά του Νέρι, που θα θεωρεί –λογικά– πως εγκλωβίζεται στον μικρόκοσμο του ελληνικού πρωταθλήματος, θα δώσει στον Ιβιτς και άλλα χρήματα για να βγει στην αγορά. Σίγουρα δεν θα του αρκούν για να βρει έναν άλλο Καστίγιο αλλά θα είναι παραπάνω από βέβαιο πως θα του περισσεύουν κιόλας για να αποκτήσει τρεις καλούς παίκτες σε θέσεις που έχει ανάγκη.

Οσο για τον ίδιο τον Καστίγιο, η εξαιρετική συγκυρία του Κόπα Αμέρικα, σ' ένα καλοκαίρι χωρίς άλλες μεγάλες διοργανώσεις, του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το «μπαμ». Επειδή δεν τον ήξεραν, έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση. Με την επόμενη όμως μεγάλη διοργάνωση για το Μεξικό σε δύο χρόνια, αρκούν τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ για να διατηρηθούν τόσο πολύ ψηλά η τιμή του και το ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του; Η ρεαλιστική απάντηση είναι όχι. Και μετά το αποψινό ματς, είναι βέβαιο πως η ώρα μεταγραφής για τον Νέρι θα είναι ολοένα και πιο κοντά. Μόνο που η κληρονομιά που θα αφήσει πίσω του στον Πειραιά, με τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία, θα είναι το καλύτερο αντίο!




Για τη δική σας διευκόλυνση, σύγγαυροι, έχω μπολντάρει τους ευσεβείς πόθους του αρθρογράφου. Άλλος -αντί για "ευσεβείς πόθους"- θα έλεγε "τις μεγαλύτερες χοντράδες".

4 σχόλια:

pananap είπε...

Έκει στην sportday καίγονται να πουληθεί ο Νέρι για να έχουν δουλειά και θέματα για το χειμώνα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Και πάντοτε για το καλό του Θρύλου (που το ξέρουν αυτοί καλύτερα από εμάς τους ολυμπιακούς). Γειά σου, σύγγαυρε.

pananap είπε...

Έτσι, πάντα αντικειμενικά και για το καλό του Θρύλου...χαχα

Ανώνυμος είπε...

Kι η Βασίλω με τα λόγια, χτίζει ανώγια και κατώγια. Δεν είναι του συνήθους ε΄πιπέδου ποίησης των σελίδων σου, αλλά πάει γάντι (του μποξ) στην περίπτωση