8.7.07

ΘΕΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΣ



Σχολιάσατε το κείμενο του εκλεκτού δημοσιογράφου κ. Τάσου Νικολογιάννη, ιδίως δε την πρόταση με τα "παχέα στοιχεία":


O «Κάρα» έρχεται στον ΠΑΟ στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία του για να πάρει από το χεράκι τον Παναθηναϊκό και να τον οδηγήσει στην κορυφή της βαθμολογίας και σε νέες ευρωπαϊκές βραδιές που θα γράψουν ιστορία. Τον «Κάρα» τον ξέρω από μικρό παιδί. Απο 21 ετών, όταν πρωτόπαιξε στον Παναθηναϊκό, ένα πράγμα με έχει κερδίσει σε αυτό το παιδί. Το πάθος του με το ποδόσφαιρο, η ψυχή του στη διάρκεια του αγώνα και το δέσιμό του με τον Παναθηναϊκό. Ηθελα πολύ να επιστρέψει κάποια μέρα ο Γιώργαρος στον Παναθηναϊκό. Και για να πάρει αυτά που του στέρησε στην προηγούμενη θητεία του η γνωστή... παράγκα. Το χρωστάει η ιστορία στον «τυπάρα» να σηκώσει το πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Και προσέξτε κάτι. Αρνήθηκε πολλά εκατομμύρια ευρώ και πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην ομάδα που αγάπησε από μικρός. Και έχοντας πίσω του πολλές συμμετοχές με δύο μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Την Ιντερ και την Μπενφίκα. Η καλύτερη παρουσία Ελληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό.



Οδηγία: Μη σχολιάσετε τη φωτογραφία - είναι άσχετη μεν, τραβηχτική δε. Πρόκειται για την εξαίρετη φίλη του Ολυμπιακού κ. Fabiana Nunes, τρίτη εξαδέλφη του δικού μας Λεονέλ Νούνιες.

9 σχόλια:

Φοινικιστής είπε...

Μια γνωστή μου -αξιόλογη επιστήμων- ασχολείται συστηματικά με το χιούμορ από γλωσσολογική άποψη. Να μην ξεχάσω να της δώσω το κείμενο αυτό· θα την ενδιαφέρει.
:-)

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Μα βεβαίως, αγαπητέ μου! Και να σκεφθεί κανείς ότι ο κ. Νικολογιάννης είναι καλός και σοβαρός δημοσιογράφος. Ε, ρε, τί γράφουνε οι άλλοι. Αναμένω τα πορίσματα της επιστήμονος.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ χρειάζεται επαγγελματικός σχολιασμός. Πρόταση-πρόταση, λοιπόν, πρέπει να σχολιαστεί το κείμενο του κ. Νικολογιάννη. Σε ώριμη ηλικία έρχεται ο Καραγκούνης στον Πανλαγοκοταϊκό. Τι σημαίνει ώριμη ηλικία, αλήθεια, στο ποδόσφαιρο; Τι είναι και ωρίμασε, σύκο; Ο Ριβάλντο, βέβαια, που είχε έρθει στον Ολυμπιακό ένα-δύο χρόνια μεγαλύτερος από όσο είναι τώρα ο Κωλοτούμπας, ήταν γέρος. σίγουρα αυτό θα έλεγε τότε ο κ. Νικολογιάννης.
Επόμενο σημείο: Ο Καρά θα οδηγήσει τον Βαζελαϊκό σε ευρωπαϊκές βραδιές που θα γράψουν ιστορία με την Ζαπορίζιε, την Ελεκτροπούτερε και τη Δυναμό Βλαδιβοστόκ. Στο ΟΥΕΦΑ παίζετε, ρε Βάζελοι, ξυπνήστε! Εκεί παίζουν οι τρίτοι. Κι εκεί θα είστε και του χρόνου, γιατί το Αεκάκι πάλι θα βγει δεύτερο. Αφήστε, λοιπόν, ακόμα τις ευρωπαϊκές βραδιές. Πέμπτη μεσημέρι θα παίζετε.
Συνεχίζουμε: Ψυχάρα, πράγματι, ο Καρά. Πέφτει κάτω, φωνάζει, κάνει κωλοτούμπες, διαμαρτύρεται και γκρινιάζει. Δυστυχώς, όμως, στο ποδόσφαιρο χρειάζονται κι άλλα προσόντα, κι ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ο Καραγκούνης έχει λίγα από αυτά, τι να πούμε για τους παικταράδες του Θρύλου. Οι οποίοι, βέβαια, έχουν και την ψυχή του πρωταθλητή.
Το επόμενο μου άρεσε πολύ: "...το δέσιμό του με τον Παν..." και το "Αρνήθηκε πολλά εκατομμύρια...από μικρός". Φοβερό γέλιο. Η Μπενφίκα έκανε σαν τρελή να κρατήσει τον Καραγκούνη, του πρόσφερε εκατομμύρια ευρώ και αυτός είπε: "Όχι, θα πάω στην ομάδα που αγαπώ" Ε, ρε πλάκες. Να είστε καλά κ. καθηγητά. Βαζελάκια, τρελαθήκατε τελείως; Αυτό μόνο ο Γεωργάτος το έκανε κι από τότε ακόμα σας κακοφαίνεται, έτσι;
Πάμε στα παχέα στοιχεία. Κι εμείς θέλαμε να επιστρέψει ο Καραγκούνης στον Βάζελο για να γελάμε καλύτερα. Η γνωστή...παράγκα του Δούρου, κ. Νικολογιάννη; Ο οποίος ζήτησε και συγγνώμη για την απαράδεκτη διαιτησία του που στέρησε στον Θρύλο ένα τρομερό σερί. Η ιστορία χρωστάει στον Θρύλο το σερί των έντεκα συνεχόμενων, κ. Νικολογιάννη. Και στον Πανλαγοκοταϊκό χρωστάει έναν υποβιβασμό τη δεκαετία του 70, τότε που σας αθώωσε η μεγαλοψυχία του τότε προέδρου μας. Του χρωστάει επίσης άπειρες τιμωρίες για δεκάδες άλλες δύσωδες υποθέσεις (Κοριοί στη Λεωφόρο, ξυλοδαρμός Ευθυμιάδη από τον πρόεδρο και τον προπονητή της πολιτισμένης σας ομάδας, παραρτηματοποιήση ΟΦΗ, κ.λ.π.-μην τα αναφέρω όλα γιατί δε θα με φτάσουν δύο μέρες).
Τελευταίο σχόλιο-ερώτηση: Αν ο Καραγκούνης είχε την καλύτερη παρουσία Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό τότε οι Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος, Νταμπίζας για να μην πω και Μαχλάς, Χαριστέας, Κατσουράνης, Ζήκος από ποια χώρα είναι;
Α, ρε πελατάκια, κουτόχορτο που τρώτε. Κύριε καθηγητά, να βάζετε συχνά τέτοια κείμενα. Ευχαριστούμε για το γέλιο. Που γράφει ο κ. Νικολογιάννης; Άμα είμαι στις μαύρες μου να αγοράζω την εφημερίδα και να μου φτιάχνει το κέφι. Καλά δε βάζουνε ποτέ μυαλό αυτοί; Τι πρέπει να γίνει; Πόσες κούπες πρέπει να σηκώσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που αναφέρθηκα στις βρωμιές του Βάζελου μου ήρθε. Δεν πρέπει να δούμε και την υπόθεση του γηπέδου που πάνε να χτίσουν; Πολλή βρώμα μου μυρίζει κι εκεί. Κρατική ομάδα, τι να κάνεις;

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Λοιπόν ασφαλώς κάτι θα πάρει! Αλλά, δεν ξέρω αν ο ίδιος ο συμπαθής κ.Καραγκούνης και ο εξ ίσου συμπαθής κ.Νικολογιάννης θα μείνουν ικανοποιημένοι με αυτό! Επίσης, θεωρώ το παρωνύμιο "τυπάρα" μάλλον ατυχές, διότι προκαλεί ευθέως σε ..αθυρόστομη ομοιοκαταληξία, και όχι άσχετη με τα bold στοιχεία του κειμένου. Τα σχόλια του Βαγγέλη είναι σωστά, αλλά ας αφήσουμε αυτούς και αυτόν τον πολλαπλάσιο του Οδυσσέα (που έγινε μύθος βγάζοντας ένα μάτι, ενω ο μικρός βγάζει συνέχεια!) Νέρι, που ήδη έχει πάρει πέναλτυ, αποβολή και τα σώβρακα της Παραγουάης (και ακόμα ημίχρονο είναι!) πώς τον κρατάμε; ΑΝ, τον κρατάμε

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Βαγγέλης: πολύ μου αρέσει αυτό το "Πέμπτη μεσημέρι θα παίζετε." που γράφεις!

Παλαιέ μου φοιτητά, άριστα 10!

Ο κ. Νικολογιάννης γράφει στη Sportday.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ θεόδωρος α. πέππας. Εννοείς, Θόδωρε, ότι το "τυπάρα" ομοιοκαταληκτεί με το "παπαραγκάρα"; Γουστάρω! Είσαι εφάμιλλος του Σκαρίμπα (τουλάχιστον).

Τον Νέρι (δυστυχώς ή / και ευτυχώς) δεν τον κρατάμε...

Stratos είπε...

Φίλε όσο κάνουν ρεπορτάζ Παναθηναικού, οι Νικολογιάννης, Γκότζος και Κοντός θα παίρνουμε πρωτάθλημα αιωνίως.
Καλύτερη έμμεση βοήθεια δεν θα μπορούσαμε να έχουμε.
Να μη σου πω ότι θα πρέπει να αγοράζουμε και τη Derby….

Βαγγέλης :
Αν ο Καραγκούνης είχε την καλύτερη παρουσία Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό τότε οι Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος, Νταμπίζας για να μην πω και Μαχλάς, Χαριστέας, Κατσουράνης, Ζήκος από ποια χώρα είναι;

Αυτές φίλε μου είναι άγνωστες λέξεις.
Και πρόσθεσε, Τσιάρτα και προσφάτως Γκέκα.

ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ !!!!!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ στράτος: Και εσύ, με τον δικό σου τρόπο, παίρνεις άριστα δέκα. Ωραία τα έγραψες.