10.6.07

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ ΣΤΟ ΓΟΥΩΤΕΡ ΠΟΛΟ



Αντιγράφουμε από τις στήκες του σημερινού ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ 7-6

Πρώτο βήμα για την στέψη!


Το πρώτο βήμα για την επιστροφή του στην κορυφή του πρωταθλήματος πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός επικρατώντας 7-6 του Εθνικού στον πρώτο τελικό που διεξήχθη το Σάββατο στο εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά. Η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου εισήλθε πολύ νωθρά στην πισίνα, βρέθηκε να χάνει 3-0 στο πρώτο 3λέπτο και πήγε πολύ άσχημα στην επίθεση και δη στον παίκτη παραπάνω (3/10) με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα μια και μοναδική φορά στο παιχνίδι στα 27'' πριν το τέλος, με τον Γιώργο Αφρουδάκη, ο οποίος διαμόρφωσε και το 7-6. Ο Εθνικός παίζοντας πολύ καλή άμυνα και έχοντας τύχη στην επίθεση μπόρεσε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του ο οποίος έμοιαζε... κοιμισμένος και ανήμπορος ν' αντιδράσει. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις και ισοφάρισε σε 3-3 το παιχνίδι στο 5΄29'' του 2ου οχταλέπτου μ' ένα εκπληκτικό σε σύλληψη γκολ του Γιώργου Αφρουδάκη. Ο Μυλωνάκης έκανε το 3-4 αλλά ο Τάσος Σχίζας ισοφάρισε αμέσως (4-4).Στο 2' 55 ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι αλλά ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου έχασε την ευκαιρία να δώσει για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του αφού το σουτ του αποκρούστηκε από τον Ντένις Σέφικ. Τελικά ο Καλακώνας έκανε το 4-5 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Με την έναρξη του 3ου ο Πέτρε Σάντα νίκησε τον Σέφικ (5-5) αλλά αμέσως ο Νόσεκ “έγραψε” το 5-6. Στο 6'28 αποβλήθηκε με 3η ποινή ο Αντώνης Βλοντάκης ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες στην πλευρά του Εθνικού. Ο Γιώργος Αφρουδάκης όμως με 2 γκολ (4'11 του 3ου, και 27'' 4ου) έδωσε την νίκη στον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” πέτυχαν την 25η νίκη τους στο πρωτάθλημα και θέλουν άλλες δυο (Τρίτη και Πέμπτη) για να φτάσουν στην κατάκτηση της κούπας. Το 4ο οχτάλεπτο είχε μόνο ένα γκολ αλλά πολλές αποβολές με αντικατάσταση. Με τρεις ποινές αποχώρησαν κατά σειρά οι Κομάντινα, Μάζης, Σχίζας και Κόχειλας με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μείνει για μεγάλο διάστημα χωρίς αμυντικούς. Με λάθη η διαιτησία Νάκου, Σκαλοχωρίτη αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Εθνικού. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πρωταθλητές κέρδισαν 13 αποβολές (3 γκολ) έναντι 10 του Ολυμπιακού παίζοντας για δυο οχτάλεπτα χωρίς τον βασικό τους φουνταριστό! Μετά από την λήξη του αγώνα ο Κώστας Δήμου κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις κατά του διαιτητή Μιχάλη Σκαλοχωρίτη όπως και ο Κώστας Κοκκινάκης. Ο Σέφικ και ο Χρήστος Αφρουδάκης (ήταν στην 13άδα) έβριζαν τους οπαδούς του Ολυμπιακού και μάλιστα πέταξαν και αντικείμενα. Στο φύλλο αγώνος γράφτηκε βέβαια πως ο Δήμου κινήθηκε εναντίον του Σκαλοχωρίτη, τον έσπρωξε βίαια και τον έβρισε (Άντε γαμήσου) ενώ αναφέρεται πως ο Γερμανός Χάικο Νόσεκ έβρισε τους διαιτητές στα σέρβικα! Απίστευτο. Φυσικά κανείς δεν αντίκρισε κόκκινη και δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο επόμενο ματς. Βέβαια ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ στην έκθεση του ανέφερε την αιτία των επεισοδίων και όλες τις ενέργειες των παικτών του Εθνικού.
Τα οχτάλεπτα: 2-3, 2-2, 2-1, 1-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αφρουδάκης 3, Ντόσκας 1, Χατζηθεοδώρου 1, Σάντα 1, Σχίζας 1
ΕΘΝΙΚΟΣ: Καλακώνας 2, Νόσεκ 1, Μυλωνάκης 1, Κοκκινάκης 1, Μπλάνης 1

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε θέλω να... πολώσω το κλίμα αλλά με το πόλο μόνο δεν γίνεται δουλειά. Ου εν τω πόλο τω ευ

ΥΓ Μήπως θα ήταν ωραία ιδέα οι ΘΚΕ να καθιερώσουν κι ένα διαγωνισμό κατά τη διάρκεια του αγώνα; Για παράδειγμα να πετάξουν ένα σταυρό στην πισίνα και όποιος τον βρει πρώτος να κερδίζει διαρκείας. Τι λέτε;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ πολονός: Αγαπητέ φίλε, το κάθε άθλημα έχει την αξία του - άρα και το πόλο. Ευχαριστώ για τις ευφάνταστες επισημάνσεις σου. Κάνεις ένα λάθος, όμως (αν και καθαρώς καλοπροαίρετο). Οι ΘΚΕ, ως Θρησκευόμενοι, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με τον χριστιανισμό. Θρησκεία τους είναι ο Ολυμπιακός. Στο τυπικό / τελετουργικό της θρησκείας αυτής δεν υπάρχουν Θεοφάνεια κ.λπ., κι έτσι δεν χρειάζεται να πετάξουμε κανέναν σταυρό σε καμμία πισίνα. Όσοι, ωστόσο, σύγγαύροι είναι χριστιανοί, ας κάνουνε κανά σταυρό μπας και φωτίσει ο Θεός τους όσους πρέπει να φωτίσει και να κάνουνε καμμιά μεταγραφή. και να κάνουνε και κανένα ξόρκι κατά της μαγγανείας, μπας και μας φύγουνε οι καλλικάντζαροι... Χαίρε!

Ανώνυμος είπε...

Λάθος κύριε καθηγητά. Δεν πάμε για double. Πάμε για quadraple όπως έχει ξανακάνει αυτή η ομάδα.
Πρωτάθλημα
Κύπελλο
Ευρωπαϊκό
και Super Cup Ευρώπης

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ βαγγέλης: Είσαι νέος, γι' αυτό και είσαι βιαστικός, αγαπητέ μου μαθητή! Πρώτα το νταμπλ, και μετά όλα τα άλλα. Υπομονή και (έχω την αίσθηση ότι) όλα θα γίνουν.