18.5.07

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠ’ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΙΒΑΛΝΤΟ




ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

1. Το γεγονός ότι δεν είναι της αρμοδιότητας μας να παρεμβαίνουμε στα μεταγραφικά της ομάδας δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα να τοποθετηθούμε απέναντι στον δυστυχώς όχι πρωτοφανή για τις πρακτικές της Διοίκησης της ΠΑΕ, χειρισμό που αφορά στην συνεργασίας της με την πιο καταξιωμένη διεθνώς ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) προσωπικότητα, που έχει έλθει στην Ελλάδα και που η ίδια αυτή Διοίκηση έφερε στον Ολυμπιακό.
2. Από θέση αρχής αρνούμαστε να υποταχθούμε στη δύναμη εκείνη του χρήματος, που καταγγέλλει ο Γκαίτε στον Φάουστ, με βάση την οποία το χρήμα είναι ικανό να μεταμορφώσει τις αρνητικές δυνάμεις, ή συμπεριφορές του κατόχου του στο αντίθετο τους.
3. Ο εν λόγω χειρισμός βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με τη συμπεριφορά που αντιστοιχεί στο γνήσιο χαρακτήρα της λαϊκής βάσης των φιλάθλων της ομάδας, η οποία και αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη ιστορικά χαρακτηριστικά της, που σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να αλλοιωθεί.
4. Και ο χειρισμός αυτός κινδυνεύει να οδηγήσει σε «εμφύλιο πόλεμο» διαρκείας με τη μορφή της αντιπαράθεσης φιλάθλων, Διοίκησης.
5 Ο χειρισμός αυτός εκθέτει διεθνώς τον Ολυμπιακό ο οποίος δεν είναι αποκλειστικό κτήμα κανενός και καταποντίζει το κύρος του. Αυτό αποδεικνύεται ανάμεσα στα άλλα και από το δημοσίευμα της Γαλλικής “Equipe”, το οποίο ξεκινάει με τη φράση του Ριβάλντο «πότε σε όλη μου την καριέρα δεν αντιμετώπισα μια παρόμοια συμπεριφορά».
6 Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ που ακολούθησε τον πάταγο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του παίχτη και η οποία, αν γίνει πιστευτή, αυτός είναι σχιζοφρενής, αποτελεί βάναυση προσβολή στη νοημοσύνη των φιλάθλων μας.

14/ 5/ 2007
ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λένε οι Θ.Κ.Ε. κύριε καθηγητά, που απ' όσο γνωρίζουμε συμμετέχετε ενεργά στην παρέα τους. Αλλά το ζήτημα είναι να φτάσει η άποψή τους όσο μακρύτερα γίνεται. Κι αυτό φαντάζει κομματάκι δύσκολο. Εδώ είσθε κομμένοι από τα 'κόκκινα' έντυπα. Τι θα κάνετε επ' αυτού μου λέτε; Και κάτι ακόμη. Δέχεσθε κι άλλους ορθόφρονες στην παρέα σας;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Αγαπητέ Κορδοπάτη, το αν είμαστε η παρέα μας -γιατί παρέα είμαστε- φωνή βοώντος εν τη ερήμω, δεν είναι κάτι που θα μας αποτρέψει να λέμε τη γνώμη μας, όταν πρέπει. Και όποιου αρέσει! Ξέρεις, ευτυχώς δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν κυνηγάμε "θέσεις", η αναγνώριση μάς περισσεύει. Άρα, άμα θέλουν να μας ακούσουν, έχει καλώς. Αμα δεν θέλουν να μας ακούσουν, και πάλι καλώς έχει. Εξάλλου, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται αυτά ποιυ λέμε. Δεν είναι αλήθεια ότι είμαστε κομμένοι από τα φιλολυμπιακά έντυπα. Αρκετές φορές -όχι πάντα- φιλοξενούν τις ανακοινώσεις μας. Ας μην είμαστε κακόπιστοι ως προς αυτό. Όπως αντιλαμβάνεσαι, ουδόλως μας ενδιαφέρει να εξελιχθούμε σε "μπαρμπήδες". Από την άλλη μερια, άλλωστε, ούτε γλείφτες είμαστε ούτε πεινάλες - ούτε (βεβαίως) ψευδΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ, που θέλουμε να γίνουμε βουλευτές ή παράγοντες ή να βγάλουμε παράδες του τόπου πουλώντας ερυθρόλευκο συναίσθημα. Γι' αυτό, σουμάροντας: σου λέω: καλά είμαστε έτσι όπως είμαστε - ερυθρόλευκη παρέα. Αλλιώς κινδυνεύουμε να γίνουμε σωματείο, pressure group, συνδικαλιστικό όργανο και διάφορες τέτοιες αηδίες (με προέδρους, αντιπροέδρουςμ γραμματείς, ταμίες, μέλη, συνδρομές κ.λπ.) Όχι δα!