11.3.07

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ




Μετά το κλείσιμο της 25ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός (που νίκησε μέσα στην Καλαμαριά τον Απόλλωνα με 2-1) προηγείται της δεύτερης ΑΕΚ με 10 βαθμούς (που νίκησε με 1-0 την ΑΕΛ μέσα στη Λάρισα) και με 11 βαθμούς του τρίτου ΠΑΟ (που ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Εργοτέλη με 1-0). Αντιλαμβάνεσθε πλέον καθαρά, σύγγαυροι, για ποιό λόγο έγραφα ότι την προηγούμενη Κυριακή η ομάδα μας ήταν εντελώς απαράδεκτη απέναντι στο άμπαλλο βαζελοσυνονθύλευμα. Το επαναλαμβάνω: στις 4 Μαρτίου απωλέσαμε μοναδική ευκαιρία να συντρίψουμε τον ΠΑΟ - και την απωλέσαμε ακριβώς, διότι κατ' ουσίαν δεν κατέβηκαν στο γήπεδο να παίξουν ούτε οι φανέλλες του Συνδέσμου. Όλοι νόμιζαν ότι θα νικούσαμε -ας πούμε- άνευ αγώνος.
Σήμερα στην Καλαμαριά -μην ξεγελιόμαστε από τη νίκη- το ίδιο συνέβη. Πού ήταν πάλι η ομάδα; Μόνο ο Ριβάλντο υπήρχε μέσα στο γήπεδο - άντε, για να μην είμαι άδικος, τον βοήθησε και ο Καστίγιο. Οι δύο σκόρερ του αγώνα, δηλαδή, έπαιξαν σαν ολυμπιακοί. Η ομάδα μας, σύγγαυροι, χρειάζεται πολλαπλή ενίσχυση σε όλες της τις γραμμές. Ξηγημένα πράγματα. Χωρίς δε να μασάω τα λόγια μου, το ξαναγράφω και το τονίζω: Πολλαπλή ενίσχυση σε όλες της τις γραμμές. Και εδώ δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Για την ακρίβεια: σε ό,τι αφορά τη στελέχωση της ομάδας μας δεν χωράει κανένας απολύτως συναισθηματισμός. Στον Ολυμπιακό πρέπει να παίζουν μόνο όσοι μπορούν να παίζουν και να φέρουν το βάρος της φανέλλας. Αυτά τα ολίγα.

7 σχόλια:

τουκιθεμπλομ είπε...

Η ανάγκη για ανανέωση είναι επιτακτική. Φταίει το ότι από όλες τις μεταγραφές της τελευταίας διετίας λίγες κάλυψαν τα κενά του Ολυμπιακού. Το καλό είναι ότι καταφέρνουμε να είμαστε πρωταθλητές αλλά αυτό γίνεται κυρίως γιατί όλοι οι άλλοι είναι χειρότεροι από εμάς. Θυμάσαι το πρωτάθλημα του 1997; Δεχτήκαμε μόνο 8 γκολ σε 34 αγώνες, από τα οποία τα 3 στον αγώνα με την Ξάνθη. Αυτή η ομάδα πέταγε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Αν, αγαπητέ μου ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ, δεν ανανεωθεί ριζικά το έμψυχο υλικό της ομάδας, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα παίρνουμε τόσο εύκολα το πρωτάθλημα, απλούστατα επειδή από ετών τείνουμε να γίνουμε σαν τους -στα λόγια και σύμφωνα με την ιστορία- αντιπάλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Με πορδές δεν βάφονται αυγά και με τα ψέμματα δεν χτίζονται ομάδες. Η στάχτη στα μάτια του κόσμου θα καταλαγιάσει κάποτε και τότε θα δούμε ότι μπάλα δεν παίζει ο Φερεντίνος και ο Σπ. Παπαδόπουλος (καμμιά σχέση με τον Τζιμ). Με επικοινωνιακή πολιτική και με φερέφωνα κιτάπια δεν αγοράζονται παίκτες, αλλά ονομάζονται παίκτες αυτοί που αγοράζονται. Τέρμα πια η κοροϊδία τύπου Ντουντού και Ζε Ρομπέρτο. ή μνα τους πάρουν ή να μη μας πρήζουν. Μη μας φωνάζουνε και μας που ΄ναι ο Ντούντου κατα το που ΄ναι ο Χάτζι.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Σωστά τα λες, φίλε! Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι το καλοκαίρι θα γίνει ό,τι πρέπει. Αν δεν γίνει, κλάφ' τα! Κάνω υπομονή... Όπως, άλλωστε, και χιλιάδες σύγγαυροι.

μαραδό είπε...

Εκτός απο τους ξένους που πρέπει να αποκτηθούν ,είναι ανάγκη ενίσχυσης και με ΕΛΛΗΝΕΣ .
Δεν πρέπει να χαθεί σε καμμιά περίπτωση ο Σπυρόπουλος ,κατα την ταπεινή μου γνώμη είναι εξαιρετική περίπτωση για τα αριστερά που πάσχουμε .

Φοινικιστής είπε...

Χαίρομαι να βλέπω τις επελάσεις του Καστίγιο. Τέτοιους παίκτες χρειαζόμαστε: νέους, με αντοχές και δίψα για διάκριση. Ας έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους βασικούς παίκτες που να έχουν περάσει τα 30.

Σχετικά με την ενίσχυση και την ανανέωση, έγινε μια καλή αρχή με τον Τοροσίδη, νομίζω.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Μαραδό, Φοινικιστής: Συμφωνώ μέχρι κεραίας. Επείγει η ενίσχυση της ομάδας με έλληνες και ξένους, που να είναι οι μισοί έτοιμοι ποδοσφαιριστές και οι άλλοι μισοί ταλέντα. Με πιάνει θλίψη, φίλοι σύγγαυροι, όταν η Αργεντινή είναι γεμάτη από τέτοιους παίχτες κι εμείς "κάνουμε" ότι δεν τους βλέπουμε. Θα γράψω σχετικώς στο επόμενο ποστάκι.