16.2.07

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ



Αγαπητοί -όπου γης- Γαύροι, σας καλωσορίζω στο ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ: ένα μπλογκ που φτιάχτηκε αποκλειστικά για Γαύρους.
Βεβαίως και δεν απαγορεύεται η πρόσβαση σε κανέναν (αυτό δα έλειπε...), πλην όμως καλό θα ήταν για όσους δεν είναι γαύροι να αυτοσυγκρατούνται και να μη γράφουν εδώ. Αν τυχόν, όμως, ο πειρασμός τους να αφήσουν εγγράφως τα ηλεκτρονικά τους ίχνη είναι ισχυρότερος από τη δύναμη της αυτοσυγκράτησης μέσα τους, να ξέρουν ότι -ό,τι και αν γράψουν!- θα έχουν ήδη γίνει γαύροι. Αυτό, άλλωσε, σημαίνει το ΜΟΝΟ ΓΑΥΡΟΙ! κάτω από την επωνυμία του μπλογκ και δεν επιδέχεται άλλη ερμηνεία. Λειτουργεί, με άλλα λόγια, και ως κολυμβήθρα το μπλογκ ετούτο, όπου όσοι "τυφλοί" μπουν και βαφτισθούν θα αναβλέψουν (οι δε "νεκροί", που τυχόν θα κομισθούν εδώ για ταφή, ασφαλώς και θα αναστηθούν...)
Τις απόψεις του για τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς μπορεί να τις καταθέτει ελεύθερα εδώ ο καθένας. Δεκτή είναι η καλόπιστη -οσοδήποτε σκληρή- κριτική, κατά παντός μάλιστα στρεφόμενη. Το μπλογκ αυτό δεν εξαρτάται από κανέναν ούτε δίνει αναφορά σε κανέναν, ο δε ένας και μοναδικός λόγος της δημιουργίας και, κατ' επέκταση, της ύπαρξής του είναι η άνευ ορίων και άνευ όρων αγάπη για τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς και τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο που κοσμεί τις περιβολές των αγωνιζόμενων αθλητών του. Μόνο αγάπη... μόνο έρωτας για τον Θρύλο - τίποτε άλλο... απολύτως τίποτε άλλο! Στην αγάπη και στον έρωτα χωράει, βέβαια, και ο πόνος, και η πίκρα, και το παράπονο, και η γκρίνια, και η μουρμούρα, και όλα τα συναφή. Καμμιά φορά χωράει και η οργή. Και είναι όλα τους δεκτά. Εκείνα, ωστόσο, που δεν χωρούν -και συνιστούν απαράδεκτο περιεχόμενο λόγου- είναι οι πάσης φύσεως ύβρεις, οι βλασφημίες και τα χυδαιολογήματα, γι' αυτό και θα διαγράφονται πάραυτα.
Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς δεν είναι ένα απλό αθλητικό σωματείο. Εκφράζεται μεν νομικώς με τη μορφή του Συνδέσμου Φιλάθλων, αλλά έχει ξεπεράσει τα όρια της έδρας του, του Πειραιά, και έχει απλωθεί σε ολόκληρη την οικουμένη, και συνιστά αληθές κοινωνικό φαινόμενο, καθώς αγκαλιάζει κάτω από το ερυθρό και το λευκό χρώμα της σημαίας του πάνω από τους μισούς Έλληνες (οι υπόλοιποι είναι, ως γνωστόν, αντιολυμπιακοί). Ο Ολυμπιακός αποτελεί, μάλιστα, υψηλότατη βαθμίδα του πολιτισμού, στην οποία μετέχουμε όλοι όσοι ασπαζόμαστε τις αρχές του, που ανάγονται στη λαϊκότητα της καταγωγής του και το ολυμπιακό ευ αγωνίζεσθαι σε όλα τα αθλήματα. Γι' αυτό και στο μπλογκ αυτό δεν έχουν θέση ο ρατσισμός και ο φασισμός, καθότι απόλυτες αρνήσεις του πολιτισμού.
Το ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ κοινωνεί με υπερηφάνεια της μεγαλειώδους ιστορίας του Θρύλου, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ερυθρόλευκου φίλαθλου κοινού και υποστηρίζει αδιαπραγμάτευτα και απροσωπόληπτα τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς.
Εδώ είμαστε, σύγγαυροι!... Και τα λέμε!

2 σχόλια:

τουκιθεμπλομ είπε...

Αγαπητέ Γιώργο, καλορίζικος στην κοινότητα του ρωμαίικου μπλογκιστάν. Έχω αρχίσει και εγώ να προσανατολίζομαι στις ερυθρόλευκες γωνιές του διαδικτύου για πολλούς λόγους. Oι δημοσιογράφοι είναι ένας συνδυασμός αντιολυμπιακής εμπάθειας και χαμηλής μόρφωσης που προσβάλλει την αισθητική μου ως "επιστήμονος".
Θέλω ένα μέρος όπου να μιλάω για την μεγάλη μου αγάπη, να βρίσκω ανθρώπους που να συμμερίζονται τα κοινά αισθήματα και την κοινή Ολυμπιακή λογική.
Έρρωσο!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Αγαπητέ μου ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ, μου κάνεις καλό ποδαρικό. Είχα στηθεί και περίμενα την πρώτη απόκριση στο "Κάλεσμα" και τον "Χαιρετισμό". Ως ευ παρέστης, λοιπόν, γαυρεπιστήμονα στο ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ!